WMN Life
WMN Life

Szakadt cuccokban járni továbbra is menő, de a hajléktalanok megítélése alig változik

WMN Life – 2023.06.10. – wl

Fentről lefelé vagy lentről felfelé csorog a divat? Vagy ezek az elméletek már a múlthoz tartoznak, mert a technológia és a tömegtermelés mindent megváltoztatott?

Steiner Kristóf: Itt az ideje, hogy megbarátkozzam a szörnyemmel

WMN Life – 2023.06.09. – SK

Steiner Kristóf elmeséli, milyen gyerekkori traumák vezettek a borderline személyiségzavarának kialakulásához.

„Ha csillog a lakás, gyanús, hogy más dolgom lett volna” – A szorongás tovább tart, mint maga a feladat, de ez sem tart vissza minket a halogatástól

WMN Life – 2023.06.09. – PZs

Előfordult már, hogy amikor valami határidős dolgod lett volna, inkább rendet raktál, elmentél vásárolni, segítettél bárkinek bármiben csak ne kelljen belekezdeni? A WMN szerzői is fekete öves időhúzók, mutatjuk, mi mindent csinálunk ahelyett, amit épp kellene.

Csak még egy szeletet! – A pizza még a csokinál is addiktívabb

WMN Life – 2023.06.09. – KC

Tudtátok, hogy a sajtban található kazein hasonló nyugtató hatással bír, mint a heroin és a morfium? Nem véletlen, hogy nem bírunk leállni a pizzaevéssel.

Előszeretettel választunk olyan partnert, akivel feltéphetjük a gyerekkori sebeinket – interjú Gazdóf Réka sémakonzultáns-jelölttel

WMN Life – 2023.06.08. – TD

„Folyamatosan a gombjaimat nyomkodja” – mondjuk arra az emberre, akivel lépten-nyomon konfliktusba kerülünk, és aki – akár a jó szándék ellenére – a legmélyebb sebeinket tépi fel. De valójában mik azok a gombok, és miért van az, hogy az egyik ember eltalálja őket, a másik meg nem? Ezekre a kérdésekre ad választ a sémakémia elmélete.

Elkényeztetett, önző, magányos? – Utánajártunk az „egykékkel” kapcsolatos mítoszoknak

WMN Life – 2023.06.08. – MD

A fejlődéslélektan úttörője, Granville Stanley Hall úgy vélte, „egykének lenni önmagában betegség”. Hall közel 100 éve nem él, de az egyedüli gyerekekkel kapcsolatos hiedelmek azóta sem lettek kedvezőek. Úgy sem, hogy közben egyre több az egygyerekes család.

Csepelyi Adrienn: Akarsz-e partner lenni abban, hogy a másik kinyílhasson?

WMN Life – 2023.06.07. – CSA

Eltérnek a szükségleteid az átlagostól, és ezért téged is kikiáltanak kaktusznak?

A felejtés nem csupán hibás emlékezés: nélküle teljesen összeomlanánk

WMN Life – 2023.06.07. – MD

Roppant bosszantó, hogy néha nem emlékszünk dolgokra. Ám a normális felejtésnek nélkülözhetetlen szerepe van a gondolkodásunkban, a kreativitásunkban, az érzelmi jóllétünkben, sőt, a társas kapcsolatainkban is. A világhírű neurológus, Scott A. Small könyvét ajánlja Milanovich Domi.

< 1 2 3 4 5 6 7 >