WMN Life
WMN Life

Pénz nélkül költeni is nehéz – Így süllyedt a világ a legnagyobb gazdasági válságba

WMN Life – 2021.10.24. – KC

Mi történt 1929-ben, ami az egész világot gazdasági recesszióba taszította? És ez hogyan járulhatott hozzá a Harmadik Birodalom felemelkedéséhez? Krajnyik Cintia ennek járt utána a fekete csütörtök évfordulóján.

Steiner Kristóf: Egész életemre nyári táborozó maradtam

WMN Life – 2021.10.23. – SK

„A többség, amikor »nagy lesz«, elfelejti, milyen is volt táborozni” – nemúgy Kristóf, aki annyira szerette ezt a műfajt, hogy mára műsorvezetőből táborvezető lett!

Közel járunk a halhatatlanság titkának megfejtéséhez

WMN Life – 2021.10.23. – GF

A tudomány már egész sokat tud arról, miért és mitől tolódik ki az élettartamunk, és hová fejlődhet még ez a folyamat. Fogadjunk, hogy te is kíváncsi vagy rá!

„Nekem magyarul mesélt az édesanyám, és én is magyarul szeretném majd altatni a gyerekeimet” – Így vélekedik a Z generáció a hazafiságról

WMN Life – 2021.10.23. – PZs

Hogyan segíthet egy másik ország helyére tenni a kapcsolatunkat a saját hazánkkal? Milyen, amikor eggyel hátrébb lépve, egészben látjuk a képet? Egyáltalán, mit jelent a globalizált világban felnövekvő, külföldön otthosan mozgó Z generációnak a hazafiság fogalma? Ennek járt utána kortársai között Pichler Zsófi.

Az ég királynőjéből kényszernyugdíjazott álom – Ma 18 éve szállított utoljára utasokat a Concorde szuperszonikus repülőgép

WMN Life – 2021.10.23. – DD

1969 erős év volt a mérnöki csúcsteljesítmények szempontjából: nemcsak a Holdra sikerült eljutni, de a szuperszonikus utasszállítás területén is ekkor értek el hatalmas áttörést. A Concorde több mint negyed évszázadig uralta a légteret, hogy aztán viharos gyorsasággal búcsút is intsen neki. Az ég királynőjének történetéről Dián Dóri mesél nektek:

Az ’56-os magyar menekültek hatására új világszervezet született

WMN Life – 2021.10.23. – WMN

Körülbelül 200 ezer ember hagyta el Magyarországot a 65 évvel ezelőtt, október 23-án kitört forradalom nyomán, ez pedig rákényszerítette az Egyesült Nemzetek Menekültügyi Főbiztosának Hivatalát arra, hogy felnőjön a feladathoz, és gondoskodjon ennyi ember biztonságos elhelyezéséről.

Szabó Anna Eszter: Inkább ghostingolok, mint hogy kütyüzombi legyek! – Ezért tűnök el akár napokra, hetekre, hónapokra

WMN Life – 2021.10.22. – SzAE

„Nem normális mindig elérhetőnek lenni” – mondja a komoly közösségi médiás jelenléttel bíró kolléganőnk, aki szerint természetes védekező módszere a ghostingolás, vagyis az, hogy időnként nem válaszol a különféle megkeresésekre. Mert annyi ingerre, amennyi manapság ér minket, már képtelenség mindig reagálni. Szerintetek?

Megőrülök tőled! – Minden harmadik ember fokozottan érzékeny lehet zajokra, mozdulatokra

WMN Life – 2021.10.21. – MD

Egyesek számára a szürcsölő, szipogó, izgő-mozgó emberek nemcsak idegesítőek, hanem valódi kínszenvedést okoznak. Miért? Bemutatunk két új pszichológiai fogalmat, a mizofóniát és a mizokinéziát.

< 1 2 3 4 5 6 7 >