WMN Life
WMN Life

„Én nem a traumám vagyok. Sokkal több vagyok nála” – Egy szexuális erőszakot elszenvedett nő útja a felépülésig

WMN Life – 2021.12.07. – WMN

Kollégánk, aki egyben olvasónk is, a Joy magazin korábbi főszerkesztője elmeséli, hogyan szabadította fel önmagát egy rettenetes fiatalkori abúzus hatása alól.

Tóth Flóra: Lelki szemetesládának, ajándék-kitalálónak és családi menütervezőnek lenni is munka!

WMN Life – 2021.12.07. – TF

Néha te is úgy érzed, hogy a munkatársaid pszichológusa vagy? Meg a férjed coacha? A gyereked asszisztense? A családod rendezvényszervezője? Simán lehet, hogy így van – és ezt úgy hívják, hogy láthatatlan érzelmi munka.

Pichler Zsófi: „Lehet, hogy már rég az az ember vagy, aki egykor lenni szerettél volna” – WMN-naplók

WMN Life – 2021.12.07. – PZs

Sem dicsérni, sem elfogadni a dicséretet nem könnyű, legalábbis sok embernek gondot okoz. Zsófi elmeséli, hogyan fejlődött ezen a téren, és mi kellett a pozitív változáshoz:

Dönts felelősen, és százszorosan kapsz vissza minden jót – Ezeket fontold meg, mielőtt állatot fogadsz örökbe!

WMN Life – 2021.12.07. – CSA

Nem akadékoskodás, hanem fontos és hasznos kérdéssor, amely segít eldönteni, belefér-e az életedbe egy háziállat. Plusz tippek, mit tehetsz, ha jelenleg nem fogadhatsz örökbe, de mégis szeretnél segíteni.

„Amikor mütyürkészünk – mert így hívjuk egymás között az építést – nem létezik idő vagy elegendő mennyiségű kocka” – A LEGO kocka messze nem csak egy játék gyerekeknek

WMN Life – 2021.12.07. – DD

Lenyűgöző építmények kerülnek ki a hazai LEGO-rajongó felnőttek kezei közül. És minél jobban megismerjük ezt a közösséget, annál nyilvánvalóbbá válik: a LEGO-kocka nemcsak egy játék, hanem életforma.

Kitárulkozni az előtt, akit sosem látsz többet – Új kutatás arról, hogyan (nem) szúrjuk el a beszélgetéseinket

WMN Life – 2021.12.06. – MD

Idegenekkel néha őszintébbek vagyunk, mint a barátainkkal, hozzátartozóinkkal. Miért van ez így? És miért gondoljuk, hogy mások nem kíváncsiak ránk? Pszichológus szerzőnk, Milanovich Domi járt utána ezeknek az elképesztően izgalmas kérdéseknek:

Mire karanténba kerülnek a gyerekek, lejár a karantén: teljes fejetlenség Covid-ügyben az iskolákban

WMN Life – 2021.12.06. – BJ

„Ha az egész osztály karanténba kerülne, akkor indulna el a második felvonás. Igen, itt nem állna meg a történet, hisz online oktatást kellene elrendelni a karantén idejére, amihez az iskolának nincs joga. Szóval a hivatalos határozatot továbbítani kell a tankerület felé, akiknek szintén nincs erre jogosultságuk, tehát már megy is tovább az ügy az Oktatási Hivatalhoz. Nekik – most kapaszkodj meg! –, nincs jogosultságuk erre…” Jocó bácsi és a karanténkálvária:

Steiner Kristóf: Mindenhonnan fakadhat fény – Üdvözlet Mexikóból

WMN Life – 2021.12.05. – SK

„Sose voltunk Mexikóban. Sose utaztunk télből nyárba. Sose főztünk még jógaelvonuláson.” Mindez azonban most valósággá vált, és valószínűleg nemcsak egy újabb karanténban töltött télre, hanem jóval tovább is feltöltötte Steiner Kristófot új élményekkel.

< 1 2 3 4 5 6 7 >