WMN Life
WMN Life

Az élvezet ára: Így fulladunk bele a rengeteg dopaminba

WMN Life – 2022.08.07. – MD

Hogyan lehet önmérsékletet gyakorolni egy túlfogyasztásra ösztönző világban? Ahhoz, hogy kiegyensúlyozott életet élhessünk, fontos megérteni a fájdalom és az élvezet közti kapcsolatot. Ebben segít Anna Lembke Dopaminkorszak című könyve. Ajánló.

Csepelyi Adrienn: Hogy vagy? Mindenhogy

WMN Life – 2022.08.07. – CSA

„Igen, nagyjából lehet, hogy túl van a nehezén – aztán meg jön valami, és visszalöki. Bejelentenek egy elcseszett törvényt, csalódik valakiben, elront valami fontosat, mit nagyon jól akart csinálni. Akármi lehet. És ha már (még) minden tagja sajog, akkor nehezebb feltápászkodni. Hiába állsz ott a stopperrel mellette.”

Hogy elérjünk a napsütötte sávig – Párkapcsolati stációink

WMN Life – 2022.08.06. – SzÉ

Egy szerelem lépcsőfokai Szentesitől.

Menyasszonyi ruhában, ajakhasadékkal született babával és négyéves gyerekkel – Egy anya szoptatástörténete

WMN Life – 2022.08.06. – KK

„Szoptattam éjjel, szoptattam nappal, szoptattam minden hullámhosszon” – mondja szerzőnk Örkény után szabadon a szoptatás világhetén.

Légi katasztrófa Budapesten – A 61 éve lezuhant Malév-gép története

WMN Life – 2022.08.06. – DD

Az akkoriban népszerű, szokványos sétarepülésnek indult a főváros felett, 30 ember életét követelő tragédia lett a vége:

A társasozást sem lehet elég korán kezdeni – Ovisoknak (és szüleiknek) ajánlunk játékokat

WMN Life – 2022.08.05. – HFB

Mentsétek ki a nyuszikat, keltessetek sárkányokat, vagy nyomozzátok ki, melyik róka lopta el a nagyi almás pitéjét. Nektek mi a kedvencetek?

Nemcsak anyagi, hanem mentális teher is – Ezt érdemes tudni az inflációs szorongásról

WMN Life – 2022.08.04. – MD

Pénzügyi stressz, bizonytalanság, alulfizetettség. Hova vezet mindez? A legtöbbünknek még több dologról kell majd lemondanunk, de nem mindegy, miről.

„Nincs semmilyen átok. Két történet van. Két törött sors” – Örökölt sebeink a történész szemével

WMN Life – 2022.08.03. – WMN

„Leélt ezután egy életet a háborús veteránok poszttraumásstressz-betegségének szinte minden tünetével a hétköznapjaiban: kiszámíthatatlan dührohamokkal. Depresszióval. Elidegenedettséggel. Állandó felfokozottság érzésével. Alvászavarokkal. Jelek, amiket én magam, a dédunokája is felismertem magamon fiatal felnőtt koromban gyakran. És sosem volt magyarázata. Semmi külső okom nem volt szorongásra, álmatlanul töltött éjszakákra. Nem volt oka, előzménye a számomra is váratlanul fel-fellángoló indulataimnak sem, amiket nehezemre esett zabolázni.”

< 1 2 3 4 5 6 7 >