WMN Ügy
WMN Ügy

„A fenntarthatóság nem a bel-pesti úrihölgyek passziója”

WMN Ügy – 2022.12.04. – FB

„Amikor valaki megadja neked a bizalmat, hogy az ő testét tápláld egy olyan dologgal, amitől egész életében elzárkózott, és meg sem merte kóstolni, aztán mégis rád bízza magát, és kiderül, hogy igazad van, és ő mégiscsak szereti a halat… az csodálatos érzés.” – Egészséges ételekről és tudatos fogyasztásról beszélgettünk egy fiatal séffel, Tischler Petrával, akinek szenvedélye az alapanyagok bemutatása azok pőre (és néha ijesztő) valójában, és Ónodi Eszter színésszel, akit hosszas ellenkezés után végül a kisfia érkezése terelt be a konyhába, ahol azóta is szívesen alkot.

Kínzás és halálbüntetés vár még mindig számos helyen az LMBTQ-emberekre

WMN Ügy – 2022.12.03. – KÁA

A világ majdnem 70 országában kapnak büntetést vagy kerülnek börtönbe és állnak kivégzőosztag elé emberek a szexuális orientációjuk és nemi identitásuk miatt – még ma is.

Vannak, akik arról döntenek, esznek-e, vagy fűtenek

WMN Ügy – 2022.12.02. – INK

Szakértői tippek, hogyan spórolhatunk a fűtés költségein, miként őrizhetjük meg otthonunk melegét, és hogyan segíthetünk egymásnak:

Szabó Anna Eszter: Ezt a mocskot mind magunkon hordozzuk

WMN Ügy – 2022.12.01. – SzAE

Sokan nem értik, miért most állnak elő szexuális bántalmazások túlélői az évekkel, évtizedekkel korábbi traumájukkal. Nem egyszerű kérdés, de szerzőnk az Azt mondta című Weinstein-film kapcsán a saját élményén keresztül elmeséli, hogyan is működik ez.

Tényleg beidézi a bíróság a gyerekeket a szülők válásakor?

WMN Ügy – 2022.11.30. – GySz

Egy uniós előírás miatt augusztustól a bíróságok értesítést küldenek minden olyan gyereknek, akinek a szülei válnak (vagy más olyan perben állnak, ami a szülői felügyeletet érinti). A valódi odafigyelés azonban nem pipálható ki sablonlevelekkel. Szülők, válás, vita, bíróság, gyerekek bevonása – mi van az új szabály mögött?

Mit érezhet egy ember, ha rásütik: úgy fest, mint egy drogos?

WMN Ügy – 2022.11.29. – SzÉ

Káros a koplalás? És valaki mást a heroinistákhoz hasonlítani, az mi?

„Az áldozatok véréből dühöt és reményt emelünk ki” – Irániak a forradalomról

WMN Ügy – 2022.11.28. – MD

„Én nem tanultam politikatudományokat. De anya vagyok, és sosem fogom megbocsátani nekik, hogy gyerekeket ölnek” – mondta az iszlám rezsimről az egyik résztvevő. Budapesten élő irániakkal beszélgettünk.

Még bőven van hova fejlődnünk, mire valódi egyenlőségről beszélhetünk

WMN Ügy – 2022.11.26. – NyL

73 évvel ezelőtt mondta ki a magyar parlament, hogy a nőket nem érheti többé hátrányos megkülönböztetés a nemük miatt, de hogy ebből mennyi valósult meg, és a parlament ma hogyan gondolkodik erről a kérdésről – azt Nyáry Luca foglalja össze nektek.

< 1 2 3 4 5 6 7 >