„Fejben a világ legjobb séfe vagyok, csak aztán azt meg kell tudni csinálni” – Sárközi Ákos a Popfilterben
A Michelin-csillagos séf szenvedélyről, emberismeretről, tetoválásról és művészetről
Olyan váratlanul érte a Michelin-csillag híre, hogy azt hitte, Jókuti András csak a bolondját járatja vele. Ma már ő Magyarország egyik legismertebb séfje – akiben azonban a sznobizmus legkisebb nyoma sincs meg. Hamarosan megjelenő önéletrajzi és szakácskönyvében leírja, hogy mennyit köszönhet az üzemi konyhának, a Popfilterben pedig elmeséli azt is, micsoda iszonyatos stressz volt számára, amikor Portugáliába került. Beszélgettünk fényképészetről és festészetről (meg arról, mi közük ezeknek például a Borkonyha vagy a Textúra fogásaihoz), tévézésről és tetoválásokról, arról, hogy esett, hogy nem tudott asztalt adni Angelina Jolie-nak és Brad Pittnek, de arról is, hogy ha úgy adódik, egyedi menüt kap nála a vendég. Élvezet nemcsak a főztjét enni, de hallgatni is, ahogyan beszél: pontosan, precízen fogalmaz, nem beszél mellé, és közben végtelen szeretettel nyilatkozik azokról, akik fontosak neki. Vallja, hogy az igazi vendéglátás nem lenéző, hanem befogadó. Én pedig vallom, hogy a Popfilter történetének egyik legpörgősebb, legizgalmasabb beszélgetése volt ez. A mai epizódban tehát: Sárközi Ákos Michelin-csillagos séf. Popfilter – Szűrjük a zajt!
–
A Popfilter további epizódjait itt találod: