Kult
Kult

„A világon lehet változtatni. Meg kellene talán próbálni” – Születésnapi portré Koncz Zsuzsáról

Kult – 2021.03.07. – MMK

Örök érték, megkerülhetetlen mérték: Koncz Zsuzsa. Isten éltesse!

Fiala Borcsa: Hajnali üzenet

Kult – 2021.03.06. – FB

A másik egy-egy szava, mondata, gesztusa a sok korábbi tapasztalat hatására olyan lesz, mint amikor fájós fogat hideg víz ér: belédnyillal mélyen a kellemetlen érzés, felszakítva az emlékek egész sorát.

„Civilben humorizálok, a szakmámban döntéshozókkal beszélgetek az értékeinkről” – Síkidegvagyok-interjú Turai Barnabással

Kult – 2021.03.05. – TD

Turai Barnabás mindennapjainak része a humor, ám van egy olyan oldala, amit eddig kevésbé ismert a nagyközönség. A Síkidegvagyok Instagram-oldal egyik tartalomgyártójával számtalan interjú készült már, de az identitásáról, a családi hagyatékáról, és arról a társadalmi jelentőségű munkáról, amit végez, eddig soha nem beszélt még nyilvánosan. Ismerjétek meg jobban Turai Barnabást:

A diszkógömbök árulása – Megnéztük a Dons of Disco című dokumentumfilmet

Kult – 2021.03.04. –

A hetvenes-nyolcvanas években hódított Magyarországon is az olasz diszkózene (avagy italo disco), nagyon menő volt szert tenni egy-egy másolt kazettára. Marossy Kriszta is boldogan halandzsázott akkoriban a slágerdallamokra, úgyhogy megnézte a dokumentumfilmet, ami a könnyűzene történetének e kevéssé dicső korszakáról szól, pontosabban egy egészen képtelen párosról, akik titokban szövetkeztek egy popikon létrehozására. Csak aztán csúnyán összevesztek, és itt kezdődött a bonyodalom.

Könyv szöveg nélkül – A silent book csak képekkel mesél

Kult – 2021.03.03. – WMN

Könyv, telis-tele képekkel, ám szöveg nélkül. Így a történetet te alkothatod meg minden egyes nap, a saját fantáziáddal és szókészleteddel töltve ki a kontúrokat, igazodva a gyerek hangulatához. Amerikában már a hetvenes évek óta használják a „silent book”-ot oktatási célra, nálunk mostanában kezdte meg hódító útját.

A világ legromantikusabb helyszíne: a hálókocsi – És a szerencsét próbáló fiú története, aki kitalálta nekünk

Kult – 2021.03.03. – KAd

Olvasd el ezt az fantasztikus (igaz) mesét, aztán írd meg nekünk, hova utaznál!

Egy makulátlan karrier – Boldog születésnapot, Jessica Biel!

Kult – 2021.03.03. – SzÉ

A színésznő ma tölti be a 39. életévét.

A csúnya fiúknak is van szívük – Serge Gainsbourg-ra emlékezünk

Kult – 2021.03.02. – WMN

Az orosz-zsidó-francia botrányhős és zseni, Serge Gainsbourg már harminc éve nem él, ám a popkultúrában máig érezhető nyomot hagyott maga után.

< 1 2 3 4 5 6 7 >

Legkedveltebb

WMN közösség

Podcast