WMN Egszsg
WMN Egszsg

Ezer betegből kettővel több maradna életben, ha női orvos kezelné őket

WMN Egszsg – 2024.05.09. – MZS

A férfi orvosok nagyobb valószínűséggel utasítják el a nők fájdalmát és tüneteit, ami így nagyobb eséllyel vezet téves diagnózishoz és rosszabb orvosi ellátáshoz.

Elmondhatom-e a főnökömnek, hogy szorongok? – Mentális betegséggel a munkahelyen

WMN Egszsg – 2024.05.07. – WMN

„Egyheti tépelődés után közöltem vele: még mindig beteg vagyok, és az orvos nem tudja megmondani, mikor leszek jobban. A főállásomba ekkora már visszamentem. A valódi okot – ekkorra már kiderült a generalizált szorongásom – nem mondtam el neki. Mondjuk ki: hazudtam.”

Császármetszés és császármetszés között is óriási különbség lehet a szülésznők szerint

WMN Egszsg – 2024.05.05. – KK

A Liliom Bábapraxis két szakembere azok közé a szülésznők közé tartozik, akik a szülést természetes folyamatnak látják és ebben a szellemben is kísérik. Szerintük a jó szülésélményhez nemcsak a szülés eseményei járulnak hozzá, hanem a felkészülés módja, és az utána következő gyermekágyas időszak is.

Csecsemővel, kisgyerekkel utazni: jótanácsok a gyerekorvosoktól

WMN Egszsg – 2024.04.27. – KAd

Az utazás napján berobbanó rejtélyes lázak, ijesztő kiütések és szülői kétségek: keressek-e azonnal egy ügyeletes kórházat, vagy elég vagyok én is a helyzet kontrollálásához? Közelednek a nyári szabadságolások: dr. Imre Alexandra és dr. Bíró Bernadett gyermekgyógyászokat kérdeztük arról, hogyan lehet felkészülni a kisgyerekes utazásra, mi legyen feltétlenül az úti patikában, és mire figyeljünk a nyaralás alatt.

Zaj, amitől jobban megy a munka? – 40 hertzes gyorstalpaló kezdőknek és szkeptikusoknak

WMN Egszsg – 2024.04.26. – CSA

ADHD, Alzheimer-kór, depresszió, szorongás, inszomnia: csak néhány azon betegségek és neurodiverz állapotok közül, amelyekre jó hatással vannak a 40 Hz-es hullámok.

Mindent az anyajegyekről: figyelmeztető jelek és a rákmegelőzés módjai

WMN Egszsg – 2024.04.21. – SzHA

Az anyajegyszűrés már a születéstől fontos, a megelőzés pedig utána is télen-nyáron szükséges.

Nem kell csendben tűrnöd, ha megaláztak a nőgyógyászaton – mutatjuk, milyen jogaid vannak betegként

WMN Egszsg – 2024.04.09. – ZKB

Az idejében diagnosztizált méhnyakrák túlélési rátája 25–80 százalék, mégis évről évre csökken a szűréseken való részvételi hajlandóság. Hogy mi ennek az oka? Többek között az, hogy sok nőnek rossz és megalázó tapasztalatai vannak az ellátással kapcsolatban.

A rákkal úgy tudunk a legjobban megküzdeni, ha megtisztítjuk a baljós metaforáktól

WMN Egszsg – 2024.04.08. – MD

Ma is rengeteg képzet társul a daganatokhoz, e képzetek kifejezik, ám egyúttal fokozzák is a szorongásainkat. A rettegés viszont tagadáshoz, a szűrővizsgálatokon való részvétel hiányához, másrészt az érintettek elkerüléséhez, megbélyegzéséhez vezethet. Hogyan lehet a művészet és a tudomány eszközeivel újrarendezni magunkban a rákhoz kapcsolódó jelentéseket? Milanovich Domi A rák esztétikája? című kiállítást ajánlja.

< 2 3 4 5 6 7 8 >