WMN Egszsg
WMN Egszsg

„Ennek a tündéri babának mi vagyunk a szülei, akkor is, ha nem nevelhetjük őt fel!” – Vetélés, halvaszületés: miért hagyjuk magukra a gyászoló családokat?

WMN Egszsg – 2021.08.09. – WMN

„Tudom, hogy a szülés fájdalommal jár, de alapesetben a végén ott van a boldogság… Egy anyának, aki a halott babáját próbálja világra hozni, mi a jutalma? Hogy nem darabokban szedik ki a gyerekét?”

„Számomra az, hogy a testem élelmet képes gyártani, éppolyan sci-fi, mint az, hogy a hasamban nőtt egy emberi lény” – Ma van a szoptatás világnapja!

WMN Egszsg – 2021.08.01. – KAA

Szerzőnknek eleinte nagyon nehezen ment a szoptatás. Elmeséli, hogyan tudott felülkerekedni a nehézségeken:

Kell-e, lehet-e kezelni a gyermekkori (és felnőttkori) tikeket? – Interjú dr. Tárnok Zsanett neuropszichológussal

WMN Egszsg – 2021.07.29. – KAd

Fura grimaszolás, sűrű pislogás, vállrángatás, mások mozdulatainak, szavainak akaratlan utánzása, ideges köhécselés, torokköszörülés, szipogás, hümmögés és mormogás… Sokféle tikkel élnek együtt gyerekek és olykor felnőttek is, ám kezelni csak akkor kell ezeket az automatizmusokat, ha:

„Már megint a nyaralás alatt lettem beteg!” – Miért van ez, és mit tehetünk ellene?

WMN Egszsg – 2021.07.26. – WMN

Kivédhető valamiképp ez a különös, bosszantó, oly tipikus vakációs megbetegedés?

A kismamák alattomos réme: beszéljünk a HELLP-szindrómáról!

WMN Egszsg – 2021.07.26. – SzAE

A HELLP-szindróma az alattomossága miatt is rendkívül megrázó, hiszen egyik pillanatban még minden rendben, és a család épp a világ legcsodálatosabb eseményére készül, a másikban pedig már életet kell menteni. Megelőzhető a baj?

Most akkor napozzunk vagy ne napozzunk? – Így kell(ene) védenünk legnagyobb szervünket, a bőrünket

WMN Egszsg – 2021.07.25. – KAA

Kifeküdhetünk-e nyugodt szívvel a tűző napra? Mi a helyzet a kisgyerekek strandolásával? Milyen hatással van a napfény belső szerveinkre? Mi van a szoláriummal? Tényleg ártalmasak lehetnek-e a naptejek, fényvédők? Kerekes Anna riportja.

Egy kétszer született kislány története

WMN Egszsg – 2021.07.13. – TF

Maja, közel 26 hetes terhesen, egy szombati napon tudta meg, hogy azonnal Svájcba kell indulnia, hogy a születendő gyermekének megadhassa a lehetőséget egy minél teljesebb életre – a kislány ugyanis nyitott gerinccel fejlődött. Két nap múlva a babát méhen belül megműtötték, és a műtét remekül sikerült.

„Aki időt nyer, életet nyer” – A mozgás szerepe az SM-terápiában

WMN Egszsg – 2021.07.05. – KAd

Évtizedeken át úgy gondolták, a testmozgás rossz hatással van a szklerózis multiplexre, de mára fordult a kocka, pont hogy nagyon fontos része lett a terápiának a sport. Hogy miért? Elmondjuk, és azt is, milyen fontos tudnivalók vannak az SM-betegek testmozgása kapcsán.

< 3 4 5 6 7 8 9 >