WMN Egszsg
WMN Egszsg

A méhátültetés sokaknak adhat reményt – megtörtént az első sikeres műtét az Egyesült Királyságban is

WMN Egszsg – 2023.08.24. – MZS

A 30 fős orvosi-egészségügyi csapat 17 óra alatt végezte el a beavatkozást, és remélik, a recipiensnek, aki a nővére méhét kapta meg, több gyereke is lehet majd.

Az egészségszorongás könnyen eluralhatja az életed, különösen, ha gyereked van

WMN Egszsg – 2023.08.19. – MD

Nem mindegy, hogyan értelmezünk egy-egy kihagyott lélegzetet, szédülést vagy hányingert, mennyire katasztrofizálunk enyhébb fájdalmakat, kellemetlenségeket, mennyire fixálódunk rá az ürítésre, vagy más funkciókra, és leginkább: mit adunk át a testhez való viszonyból a gyerekünknek.

Nemcsak irreális, de veszélyes is elvárni, hogy a nők úgy nézzenek ki szülés után, mint a terhesség előtt

WMN Egszsg – 2023.08.17. – KC

Kimondva-kimondatlanul elvárás a nőktől, hogy varázsütésre nyerjék vissza a várandósság előtti alakjukat. Holott, mondja a cikkben idézett szakértő, ez olyan, mintha pubertásban lévő gyerekeken kérnénk számon a 9-10 éves kori formáikat.

„A trauma egy jéghegybe zárt máglyához hasonlít” – a craniosacralis biodinamika gyógyító módszere

WMN Egszsg – 2023.08.13. – KC

Egy módszer, amely azt ígéri, segít összekapcsolni a szellemet, a testet és a pszichét, valamint feloldani korábbi, a testben eltárolódott traumákhoz kapcsolódó negatív érzelmeket. Mint a nem invazív, alternatív gyógyító folyamatok során általában, az ember itt is leginkább „saját magát gyógyítja”. És persze, segít, ha hisz benne az ember. Ami mindenkinek a saját döntése.

Teje az anyának van, de a szoptatás nem csak az ő felelőssége

WMN Egszsg – 2023.08.11. – TD

Krónikus stressz, PCOS, nyelvfék, mikroműanyagok, és persze a tápszerek erőszakos marketingje vagy épp az anyukák információhiánya – a friss kutatások szerint ezek mind nehezíthetik a szoptatást. Sok minden más mellett.

A migrén népbetegség, rengeteg érintett mégsem kap segítséget

WMN Egszsg – 2023.08.11. – KAd

Magyarországon 1,2 millió vagy annál is több ember szenved migrénes fejfájástól. A migrén kétszer annyi nőt érint, mint férfit. És sokan nem is tudják, hogy épp migrénes rohamuk van. Neurológus szakértő segít eloszlatni a félreértéseket és tévhiteket.

Vény nélküli fogamzásgátlót engedélyeztek az Egyesült Államokban

WMN Egszsg – 2023.07.17. – SzAE

Nem egyértelműen pozitív a vény nélkül kapható fogamzásgátló tabletta híre, de tény, hogy bizonyos problémákra megoldást jelenthet.

„Nem létezik, hogy ennyire fájjon!” – mit lehet tenni, ha az orvos kétségbe vonja a tüneteidet?

WMN Egszsg – 2023.07.16. – FR

Bántalmazó kapcsolatokból ismerős lehet a gázlángozás (gaslighting) jelensége, ami azonban minden olyan területen felütheti a fejét, ahol alá-fölé rendeltségi viszony van – így az egészségügyben is.

< 4 5 6 7 8 9 10 >