WMN Egszsg
WMN Egszsg

A 10 legelavultabb gyakorlat a magyar szülészeti ellátásban

WMN Egszsg – 2022.01.12. – KK

Beöntés szülés előtt? Hüvelyvizsgálat félóránként? Folyamatos CTG-monitorozás, ezáltal ágyhoz kötöttség a vajúdás alatt? Rutinszerű gátmetszés? Rohanás a frissen született babával a csaphoz? Csupa olyan gyakorlat, amit sem a WHO, sem a nemzetközi szülészeti szakmai szervezetek nem ajánlanak. Összeszedtük a leggyakoribbakat, hogy tudjátok, igenis van jogotok, lehetőségeket másképp szülni.

A mozgás engem szolgáljon! – Így sportol egy negyvenes a húszéves önmagához képest

WMN Egszsg – 2022.01.07. – KAd

Sok időbe telt, amíg szerzőnk rájött, a mozgás nem kell, hogy egyet jelentsen a szenvedéssel és azzal az érzéssel, hogy az ember az óráját nézi: mikor hagyhatja már végre abba. Így lett belőle a negyvenes éveire tudatos örömsportoló – elmeséli, hogyan.

Négy év, harminchat kemó – Áttétes vastagbéldaganattal az élet

WMN Egszsg – 2022.01.04. – WMN

„Az első kezelés. Nem lehetett visszafordulni. Tehetetlennek és gyámoltalannak éreztem magamat. Persze nem mutattam: engem nem láthatnak elesettnek. A férjem azt hiszi, hogy csodanő vagyok, aki mindent túlél. Anyukám azt hiszi, hogy a baj nem akkora, hiszen jól nézek ki. A gyerekek el sem tudják képzelni, hogy nem vigyázom az útjukat tovább. Frizura, mosoly, harmónia. De mi zajlik bennem?”

Szentesi Éva: Minél messzebb jutni a nővérpultnál, a szivárványon túlra, az már kincset ér

WMN Egszsg – 2021.12.18. – SzÉ

„Minek az embernek szépészeti beavatkozás? Elég csak befeküdnie a kórházba, és máris megfiatalodik.” Évi jelentkezik újra a nyíregyházi kórházból.

„Jó lenne, ha a mellrákkal nem csak októberben, kampányszerűen foglalkoznánk” – Interjú dr. Dank Magdolna onkológussal

WMN Egszsg – 2021.12.16. – KC

Az emlőrák minden nyolcadik nőt érinti élete során, pedig rendszeres önvizsgálattal nagyon korai stádiumban tetten érhető a probléma. De vajon tudjuk, mik a mellvizsgálat helyes lépései? Ideje végre megtanulni!

Szentesi Éva: Mondjátok meg, milyen mélyre lehet lehasítani a testbe! És hányszor?

WMN Egszsg – 2021.12.13. – SzÉ

„Öt napja nem ettem, két napja nem iszom, tele vagyok csövekkel, és félrebeszélek.”

Az ízületi gyulladás nem csak a felnőtteket érinti: figyelj a tünetekre!

WMN Egszsg – 2021.12.03. – KAd

Olyan gyakori, mint az asztma vagy a diabétesz, mégis sokkal kevesebb figyelmet kap ez a gyakorta nagyon fájdalmas, és kezelés nélkül súlyos deformitásokat okozó autoimmun betegség:

Élethosszig tartó betegség mellett is megtartható a pszichés egyensúly! – A szklerózis multiplex során gyakran előforduló depresszió kezelése

WMN Egszsg – 2021.12.02. – KAd

Fordítunk-e napjainkban Magyarországon elegendő figyelmet a krónikus betegségek, például a szklerózis multiplex érzelmi dimenzióira? Milyen lehetőségei vannak a betegeknek? Podcastajánló!

< 4 5 6 7 8 9 10 >