WMN Egszsg
WMN Egszsg

A bél is lehet szomorú? – az emésztési problémák gyökere gyakran magzati és gyerekkorban keresendő

WMN Egszsg – 2024.05.18. – SE

A bél–agy tengely születésünk pillanatától (sőt tulajdonképpen az anyaméhben lévő létezésünk pillanatától) egy életre beprogramozódik, ugyanakkor a berögzült áramkörök felülírhatók.

Egy kamasz lány csak tablettát íratna, de az egészségügyi rendszer máris traumatizálja

WMN Egszsg – 2024.05.17. – MZS

Létezik ma olyan egészségügyi ellátás Magyarországon, amire nyugodt szívvel rábízná magát az ember? Amihez nem a kiszolgáltatottság és a kényszer érzése társul – legyen szó páciensről vagy a szektorban dolgozóról? A Beutaló nélkül sehova című film pontos látlelet a magyar egészségügyről.

A nagy pelenkaháború: eldobható vagy mosható legyen? – mennyi pluszmunka és -pénz a környezetbarát megoldás?

WMN Egszsg – 2024.05.14. – SzAE

A mostani generáció szemétbe került pelenkáival még a mi ük-ük-ük-ük-ükunokáink is kénytelenek lesznek együtt élni. De vajon milyenek a környezetbarát megoldásként alkalmazható modern, mosható pelusok? Valóban drágábbak? Sok időbe telik a tisztításuk?

Ezer betegből kettővel több maradna életben, ha női orvos kezelné őket

WMN Egszsg – 2024.05.09. – MZS

A férfi orvosok nagyobb valószínűséggel utasítják el a nők fájdalmát és tüneteit, ami így nagyobb eséllyel vezet téves diagnózishoz és rosszabb orvosi ellátáshoz.

Elmondhatom-e a főnökömnek, hogy szorongok? – Mentális betegséggel a munkahelyen

WMN Egszsg – 2024.05.07. – WMN

„Egyheti tépelődés után közöltem vele: még mindig beteg vagyok, és az orvos nem tudja megmondani, mikor leszek jobban. A főállásomba ekkora már visszamentem. A valódi okot – ekkorra már kiderült a generalizált szorongásom – nem mondtam el neki. Mondjuk ki: hazudtam.”

Császármetszés és császármetszés között is óriási különbség lehet a szülésznők szerint

WMN Egszsg – 2024.05.05. – KK

A Liliom Bábapraxis két szakembere azok közé a szülésznők közé tartozik, akik a szülést természetes folyamatnak látják és ebben a szellemben is kísérik. Szerintük a jó szülésélményhez nemcsak a szülés eseményei járulnak hozzá, hanem a felkészülés módja, és az utána következő gyermekágyas időszak is.

Csecsemővel, kisgyerekkel utazni: jótanácsok a gyerekorvosoktól

WMN Egszsg – 2024.04.27. – KAd

Az utazás napján berobbanó rejtélyes lázak, ijesztő kiütések és szülői kétségek: keressek-e azonnal egy ügyeletes kórházat, vagy elég vagyok én is a helyzet kontrollálásához? Közelednek a nyári szabadságolások: dr. Imre Alexandra és dr. Bíró Bernadett gyermekgyógyászokat kérdeztük arról, hogyan lehet felkészülni a kisgyerekes utazásra, mi legyen feltétlenül az úti patikában, és mire figyeljünk a nyaralás alatt.

Zaj, amitől jobban megy a munka? – 40 hertzes gyorstalpaló kezdőknek és szkeptikusoknak

WMN Egszsg – 2024.04.26. – CSA

ADHD, Alzheimer-kór, depresszió, szorongás, inszomnia: csak néhány azon betegségek és neurodiverz állapotok közül, amelyekre jó hatással vannak a 40 Hz-es hullámok.

< 1 2 3 4 5 6 7 >