WMN Egszsg
WMN Egszsg

Vizsgálat és gyógyítás vizit nélkül: a telemedicinában rejlő lehetőségek

WMN Egszsg – 2021.10.06. – KAA

A telemedicina vagy távorvoslás mind nagyobb teret kap a gyógyításban. Kérdés, jó-e ez nekünk. Dr. Meskó Bertalan orvos-jövőkutatót kérdezte Kerekes Anna:

„Ma már tudom, szerencsére nem kell burokban nevelni a kislányomat!” – Ilyen az élet egy hemofíliás gyerekkel

WMN Egszsg – 2021.10.04. – KAd

Hogyan éli meg a mindennapokat egy hemofíliás beteg? Mik a tünetek? Kezelhető-e a vérzékenység? És hogyan hat egy család életére, ha mindez egy gyereket érint? Erről mesélt nekünk a nyolcéves Bense Emma édesanyja, Solti Dóra:

Egy pohár bor szerda este és két koktél hétvégén még belefér sokak szerint, pedig… – Ezt jelenti valójában az „alkoholprobléma”

WMN Egszsg – 2021.10.04. – KAA

Évente hárommillió halottja van. Ez több, mint amennyien HIV/AIDS vagy diabétesz miatt életüket vesztik. Az egyik legerősebb függést okozó pszichoaktív szer. És sokkal több ember a rabja, mint gondolná(nk).

Eltűnt szagok és ízek nyomában – A koronavírust követő érzékvesztés okai, lelki nehézségei és kezelése

WMN Egszsg – 2021.10.03. – WMN

A koronavírus sokaktól vette el az egyik legalapvetőbb emberi örömöt: az illatok és ízek, azaz együttesen a zamatok élvezetét. De a szaglás- és ízlelésvesztés hosszú-hosszú időn át elhúzódva ennél sokkal többet rabol el tőlünk. Hogy mit is? Ennek és a problémára megoldást jelentő szaglásterápiának jártunk utána.

Természet, közösség, mozgás – Egy szuper, ingyenes sportolási lehetőség gyerekeknek

WMN Egszsg – 2021.10.01. – DD

Síelés, evezés, szörfözés, libegőzés – ezeket, és még sok már sportágat próbálhatnak ki a gyerekek egy szuper kezdeményezés keretében.

„Testem összetörve, lelkem próbál éppen feltápászkodni” – Áttétes vastagbéldaganattal az élet

WMN Egszsg – 2021.09.30. – EM

„Ugyan már, jól nézel ki, nincs neked semmi bajod…” – mondogatták Mariannak az ismerősök. Pedig a belső hang már jelezte, valami nagyon nem stimmel.

„Meg lehet vágni, és mégsem érez semmit, mintha halott lenne” – Így érzéstelenítettek a régi korok orvosai

WMN Egszsg – 2021.09.30. – KAd

Belegondolni egy műtétbe, akár csak egy érzéstelenítés nélküli foghúzásba, hajmeresztő. Pedig kétszáz évvel ezelőtt még ez volt a mindennapi valóság. Nem csoda, hogy sokan inkább választották a halált, mint az operációt.

Dr. Merkely Béla: Ha semmin nem változtatunk, évente akkor is egy kilóval nőhet a testsúlyunk – Így nézzünk a kamaszkori túlsúlyra

WMN Egszsg – 2021.09.24. – TF

A felnőttkori túlsúly és elhízás már most óriási probléma világszerte, és látványos változás, hogy már a gyerekeknél, tiniknél is megjelenik. Jelenleg a magyar gyerekek 20 százaléka túlsúlyos. De mit lehet kezdeni ezzel egy ilyen, minden szempontból érzékeny időszakban? Szakembereket kérdeztünk.

< 1 2 3 4 5 6 7 >