WMN Egszsg
WMN Egszsg

A hipochondria nem vicc: a betegségszorongással küzdők korábban halnak meg

WMN Egszsg – 2024.01.23. – DD

A hipochondria nem önbeteljesítő jóslat: a krónikus stressz és az állandó szorongás állhat az eredmények hátterében.

Inkontinencia várandósság alatt és szülés után: még mindig sok a tabu és a tévhit

WMN Egszsg – 2024.01.23. – KC

Bár az inkontinencia még sok esetben tabusított, dr. Pethő Boglárka szülész-nőgyógyász szerint a nők 56 százalékát, azaz több mint felét érinti élete során. Mik lehetnek a hajlamosító tényezők egy kismama esetében, és hogyan orvosolható a probléma? Krajnyik Cintia írásából kiderül.

Kurucz Adrienn: Én már mindent nemettem

WMN Egszsg – 2024.01.19. – KAd

Az vagy, amit megeszel, tartja a mondás – és ez egy netflixes dokumentumfilm-sorozat címe is, amely erősen a vegán étrend mellett kampányol. Kérdés, hogy előrébb vagyunk-e ezzel a bölcsességgel, vagy csak szétszorongjuk (még ezen is) az agyunkat?

Tompalátás: ezért fontos, hogy hordja a gyereked a szemüvegét! – szemészorvossal az amblyopia veszélyeiről

WMN Egszsg – 2024.01.12. – KAd

Szemorvos szakértő mondja el, mikor kell szemészetre vinni a gyerekeket, milyen tünetekre érdemes odafigyelni, és miért fontos, hogy hordják a gyerekek a szemüvegüket, és ezáltal bizonyos esetekben elkerüljék a felnőttként már gyógyíthatatlan tompalátás kialakulását.

Húsevő és szuperbaktériumok: az ózdi tragédia háttere

WMN Egszsg – 2024.01.09. – CSA

Egy fiatal, ózdi férfi belehalt a húsevő baktérium okozta fertőzésbe. De mi ez a manapság oly sokat emlegetett kórokozó? És mit jelent, hogy egy baktérium „szuper”? A kettő ugyanaz? És tényleg ennyire veszélyes?

Naponta 10 ember végtagját kell amputálni diabétesz miatt Magyarországon

WMN Egszsg – 2024.01.08. – WMN

Egy diabéteszes betegnek rendszeres gondozásra lenne szüksége. De a felnőttgondozásban hónapokat kell várni egy időpontra, és egy betegre általában 5–15 perc jut, ami gyakran csak a receptek felírására elegendő. Így aztán a betegek sokkal rosszabb állapotban vannak, mint amilyenben lehetnének. A korai szövődménydiagnózis éveket, évtizedeket adhatna jó, élhető életminőségben.

Transzgenerációs sporthiány: Ezért édeskevés, ha Novák Katalin azt javasolja, mozogjunk együtt

WMN Egszsg – 2024.01.06. – WL

Mi maradt ki Novák Katalin mozgásra buzdító újévi beszédéből? Wilson Luca szerint ez:

A 16 évesek fele volt már részeg

WMN Egszsg – 2023.12.29. – MZS

A legtöbb szülő egyetért abban, hogy a fiatalok alkoholfogyasztása elkerülhetetlen – így a tiltás inkább árt, mintsem használ. De mit tehetünk mégis, hogy elkerüljük a bajt? Rendben van-e, ha szülői felügyelet mellett isznak a tinik, vagy ha mi magunk vesszük meg nekik az alkoholt?

< 1 2 3 4 5 6 7 >