A hárommellű hindu amazon

A hárommellű nők egyik legelső példánya időszámításunk előtt 2000-ben jelent meg Meenakshi istennő képében, akinek a neve „halszeműt” jelent. A név forrását illetően több elmélet létezik, az egyik szerint eredetileg a halászok istennője volt, mások úgy vélik, a szemének az alakja, formája vagy csillogása emlékeztet a halakra, netán az a (tévesen vélt) képessége, hogy sohasem pislog, így védenceit folyamatosan szemmel tudja tartani. De most hagyjuk is az istennő szemét, és eresszük bátran a tekintetünket lejjebb, Meenakshinak ugyanis az ábrázolások szerint három melle van. A története a következőképp szól: a Pandya-dinasztia egyik királyának, Malayadhwajának sokáig nem született gyermeke, úgyhogy Shivához imádkozott, hogy áldja meg egy fiú utóddal. A remélt örökös helyett azonban kissé mást kapott, nem egy fiú újszülöttet, hanem egy rögtön háromévesen megszülető leánygyermeket, aki ráadásul mindennek a tetejébe három mellel is rendelkezett.

A király először nagyon elkeseredett, de Shiva megnyugtatta: neveljék a leányt úgy, mintha fiú lenne, és akkor a harmadik melle, amint férjhez megy, el fog tűnni magától.

Így is történt, a lányból pedig hősi harcos vált, aki megörökölte a trónt is, illetve nőkből álló hadának élén meghódította a fél világot. A csatározások során végül elérkezett Kailash hegyéhez, ahol találkozott Shivával. Ez az egyetlen ütközet, ami végül véres áldozatok nélkül zajlott le, Meenakshi ugyanis beleszeretett Shivába, letette a fegyvert, és ezzel a harmadik melle is eltűnt, mintha sosem lett volna, azt szimbolizálva, hogy a világhódító harcos nő végül megtalálta méltó társát, azt, akit neki rendelt a sors. Meenakshi figurája a mai napig fontos szereplője a hindu kultúrának, a nem kifejezetten feminista világban sok kislány számára jelenthet példát egy olyan nő személyében, aki képessé vált a férfiak által dominált szerepeket is betölteni.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

@daily_hinduism által megosztott bejegyzés

A trükkhöz folyamodó dada

A Rómához közel található Frascati településén él egy igen pikáns hagyomány az 1960-as évek óta: a frascati-i baba figurája, ami nem más, mint egy hárommellű nőt formáló édes keksz. A lisztből, mézből, extraszűz olívaolajból gyúrt, narancs ízesítésű süteményt a helybeli pékségek árulják, emléket állítva a „mammanának”, azaz szoptatós dajkának, aki furfangos csellel igyekezett úrrá lenni az élénkebb magaviseletű gyerekeken: két valódi keble közé egy harmadikat erősített, amiből azonban nem tej, hanem bor folyt. A zajosabb purdékat arra csatlakoztatta rá, akik feltehetőleg az alkoholmámortól hamar lecsillapodtak (remélem, mondanom sem kell, hogy ez nem egy általánosan elfogadott módszer, és mi sem javasoljuk a kipróbálását!). A hárommellű asszonyságot ábrázoló édességet eredetileg csak karácsony környékén sütötték, és hagyományosan borba vagy tejbe mártogatták, ám mostanra a nagy keresletre és népszerűségre való tekintettel egész évben kapható a környéken.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Daniela Gabbia (@danimaffi) által megosztott bejegyzés

Nem három mell, de… majdnem

Egy floridai masszázsterapeuta, Jasmine Tridevil (született Alisha Hessler) régóta sikertelenül igyekezett betörni a popszakmába, aztán gondolt egyet, és bejelentette, hogy 20.000 dollárért magára operáltatott egy harmadik mellet a már meglévő kettő közé. A hír azonnal a bulvárcímlapokra repítette 2014-ben. Az újságírók kérdésére elmondta, érzésre épp olyan volt e harmadik kebel, mint a másik kettő, annyi különbséggel, hogy a mellbimbót rátetováltatta. Célja ezzel az volt, hogy egyrészről bekerüljön a hírekbe, és így esetleg egy tévéműsorba is, de ezen kívül így óhajtotta elriasztani a férfiakat, ugyanis ráunt a randizásra. Nem sokkal később kiderült, hogy valójában kacsa az egész, egy német újságíró hőkamerás felvétellel bizonyította a harmadik kebel művi jellegét. Az egész világot megtréfáló Jasmine-nek azonban addigra – állítása szerint – egészen a szívéhez nőtt (a szó szoros és átvitt értelmében is) a harmadik melle, úgyhogy most aztán tényleg, de istenigazából szeretne csináltatni magának egyet, jelentette be két éve… már csak azért is, mert a maszkmester által felapplikált mell elkészítése öt, a felhelyezése két-három órát is igénybe vesz. Jasmine eredeti céljának kissé ellentmond az is, hogy állítása szerint ezzel a három mellel aztán valóban fürdőzik a férfiak figyelmében.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

TriDevil (@jasminetridevil) által megosztott bejegyzés

Bár három melle az istennőkön (és mint még fogjuk látni, az űrlényeken) kívül valójában senkinek nincs,

harmadik (vagy akár negyedik) mellbimbóval egész sokan büszkélkedhetnek, állítólag 18 emberből egynek van ilyenje,

ami leginkább egy kissé amorf anyajegyre vagy szemölcsre hasonlít, a hónalj vonalától egészen a szeméremtestig bárhol előfordulhat, és hivatalosan járulékos mellbimbónak, avagy polytheliának hívják. Ha netán neked is lenne, megnyugtatlak, olyan hírességekkel kerültél egy csapatba, mint Mark Wahlberg és Harry Edward Styles.  

 

Úrnők az űrből

A sci-fi műveknek talán az az egyik legérdekesebb jellemzője, hogy semminek sem szabnak határt, sem dimenzióknak, sem élhető bolygók mennyiségének, sem pedig végtagok, szemek, fejek vagy épp mellek számának (vagy gyomornak, ami az én szememben valóban irigylésre méltó – ilyennel rendelkezik Patrick Smash, Thunderpants-ben, bár az ő esetében ez az állapot rettentő sok fingással jár, és így temérdek gúnyolódásnak és támadásnak van kitéve… igazad van, felejtsük is el a két gyomrot, térjünk vissza az izgalmasabb három mellhez!). 

Kutatásaim alapján a sci-fi-rajongók szerint az első hivatalos hárommellű nő Douglas Adams rádiójátékában, illetve regényfolyamában, a Galaxis útikalauz stopposoknak című művében jelenik meg. Eccentrica Gallumbits, az Eroticon Six hárommellű kurvája mind a hat kötetben megjelenik, és állítólag olyan erős erotikus kisugárzása van, amit négy mérföldről is érzékelni lehet.

Eccentrica egy ízben a főszereplővel, Zaphod Beeblebrox-szal is együtt hál, akiről azt állítja, vele a szex a legnagyobb robbanás volt az ősi óta („The best bang since the Big one”).

De Schwarzeneggert is összehozza a Total Recall – Az emlékmás című ’90-es sci-fiben egy hárommellű prostituálttal a Mars kolónia egyik becsületsüllyesztőjében. A figura azonban egészen másképp nézett ki az eredeti elképzelés szerint, Paul Verhoeven rendező négymellű nőben gondolkodott, akinek felül két nagyobb, alatta két kisebb kebel díszíti a mellkasát, de végül a maszkmestere lebeszélte erről a verzióról. A három mellel így is feladták a leckét: három maszkmester nem kevesebb, mint nyolc órán keresztül applikálta fel a három emlőt (nem, egyik sem az igazi!) Lycia Naff színésznőre, aki teljes 21 másodpercig villogtatja kebleit a filmben. Ez a kevesebb mint fél perc azonban így is ikonikus figurává és világhírűvé tette, főleg, mert volt, aki elhitte, hogy valóban három mellel rendelkezik.

Kell ez neked?

Összefoglalva a fentiek tanulságait és összevetve az eddigi tapasztalataimmal: a legtöbb nőnek a már meglévő két melle is temérdek gondot szokott okozni a nagy keblek (el)viselésétől a megfelelő melltartó vásárlásán át a „mit csináljunk vele sportolás közben” univerzális problémájáig, így biztos állíthatom: bár lehet, hogy egyesek szexuális fantáziájának non plus ultrája egy mellkason három kebel, de köszönjük, nekünk kettő épp elég.

Fiala Borcsa

További források: ITT és ITT