Bányász Attila cikkei

Összesen: 65 db cikk

Fele lett, maradhat? – A Dűne Denis Villeneuve rendezőnek sem fér föl a vászonra

Kult – 2021. október 21. – BA

„Ezek vagyunk mi, akiknek szeme előtt az ökológiai katasztrófa árnyékában is egy új autó vagy a trendibb mobiltelefon lebeg. Fogalmunk sincs, hogy mit jelent egy csepp víz a sivatagban. A biodiverzitásnak búcsút intve hamarosan mi is egy dűne tetején találjuk magunkat, egyedüli férgekként a Föld nevű homokozóban.” Elmeséljük, hogy sikerült az ősz egyik leginkább várt filmje.

Akit már soha nem lehet elhallgattatni – A szakadár emléket állít a mártírrá vált szaúdi újságírónak

Kult – 2021. október 11. – BA

Egy dokumentumfilm, ami izgalmasabb a legtöbb játékfilmnél – és hátborzongatóbb is, éppen attól, hogy a valóságot mutatja be, amiben élünk.

„A fóbiáinkkal nem vagyunk egyedül, és ennek felismerése az első lépés a tőlük való megszabadulás útján” – Isten éltesse Stephen Kinget!

Kult – 2021. szeptember 21. – BA

„Stephen King közel három évtizede adott könyvet a kezembe, elűzte a magányt és megszabadított a szörnyeimtől” – egy igazi rajongó mesél arról, mit adott neki a horror koronázatlan királya, és hogyan segített neki legyőzni a félelmeit.

Hugh Jackman álmai nőjére emlékezik, miközben darabokra hullik a világ – Megnéztük az Új múltat

Kult – 2021. augusztus 20. – BA

„A múltbéli barangolás legalább olyan veszélyes, mint a drog: ha túl sokszor látogatunk meg egy emléket, könnyen benne is ragadhatunk. De valóban olyan borzalmas lenne a sírig tartó boldogság? A filmből erre is választ kapunk.”

A Fekete Özvegy átrendezi a budapesti utcaképet – Megnéztük a Marvel-univerzum legújabb remekét

Kult – 2021. július 8. – BA

Íme, a nyár első blockbustere, amit nem csak azért érdemes megnézni a mozikban, mert ott legalább egy kis időre elbújhatunk a hőség elől.

< 1 2 3 4 5 6 7 >

WMN közösség