Éjjeli kincsvadászat a bolhapiacon

Akit izgatott remegés fog el a turkálók és a vintage üzletek előtt elhaladva, aki számára a bolhapiac nem kaotikus rengeteg, hanem egyfajta szentély, annak jó hírem van: a Kőbányai Kortárs Kultúr Központ – 4K éjszakai bolhapiacán, a De Markt nightmarketen igazi kincsvadászatra lehet számítani.

Itt az ideje, hogy újra megéld a rég magadba temetett vadászösztönt, teret engedj a benned élő ragadozónak (jó értelemben), és lecsapj olyan izgalmas tárgyakra, amiket tucatüzletekben sosem fogsz megtalálni.

De nemcsak tárgyak cserélnek majd itt gazdát, hanem történetek is. A régi dolgoknak ugyanis lelkük van, amit mindenképp érdemes megismernie annak, aki szeretné továbbszőni a történetüket. Bővebb információkat az eseményről ITT találsz. Jó kincsvadászatot!

Mozizz a csillagok alatt a Budapest Garden ingyenes kertmozijában!

Ha engem kérdezel, kevés romantikusabb dolog van, mint a csillagos ég alatt, a kellemes nyári éjszakában egymásba gabalyodva megnézni egy jó filmet. A Budapest Gardenben pedig mindezt ingyen teheted meg: egész nyáron minden héten szerdától szombatig filmezhetsz a szabad ég alatt náluk. Június 17-én, pénteken például az egyik kedvencemet játsszák az elmúlt évekből (már ami a zenés életrajzi filmeket illeti): az Elton John életét feldolgozó Rocketmant. De vetítenek például olyan könnyed örökzöldeket is, mint amilyen Az ördög Pradát visel című film. A júniusi műsort ITT találod.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Budapest Garden (@bp_garden) által megosztott bejegyzés

Csillagles a Svábhegyen: pillants be Károly király, Hook kapitány és Herkules csodás birodalmába

Gyerekként annyira elbűvölt a csillagos ég, hogy sokáig csillagász szerettem volna lenni. Ez a rajongás pedig máig sem csillapodott, vonz a végtelen, és lenyűgöz a tudat, hogy a mindenségnek milyen kicsi pontjai vagyunk csupán. És bár mindenki a bolygók együttállását várja izgatottan, azért érdemes ettől függetlenül is kémlelni az éjszakai eget.

A Svábhegyi Csillagvizsgálóban ehhez pedig szakszerű segítséget is kapsz; tematikus estjeiken lehozzák neked a csillagokat is.

Pénteken például egy nagy királyról, egy hírhedt kalózról és egy híres hősről elnevezett világot kereshetsz fel a segítségükkel: hatalmas kettőscsillagokat, nyílthalmazokat és gömbhalmazokat ismerhetsz meg. Akkor sem kell aggódni, ha esetleg borús lesz az ég, a szervezők ugyanis látványos és exkluzív programelemekkel készülnek erre az esetre. Bővebb információkat ITT találsz.

Alvás helyett sportold át a péntek éjszakát

Van abban valami nagyon felemelő, ha sok-sok ember együtt izzad. A sportrajongók pedig fergeteges péntek estére számíthatnak, június 17-én, a Mozgás Éjszakáján ugyanis huszonöt sportágban próbálhatják ki magukat a Városligetben és a Hősök terén – ráadásul ingyen. Lehet majd SUP-ozni a Városligeti tavon, lesz zumba- és spinningedzés, valamint éjszakai futás és kerékpártúra is. Mindez fergeteges hangulattal. Nem is lehetne jobb programot ajánlani az örökmozgó éjjeli baglyoknak. Bővebb információkat ITT találsz az eseményről.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Ötpróba (@otproba_official) által megosztott bejegyzés

A Squid Game zenészpárosa és az Anna and the Barbies a Hey, June fesztiválon

És persze nincs éjszakaiprogram-ajánló koncert nélkül. Miután az elmúlt két évben online közvetítésen keresztül lehetett csak élvezni a Hey, June fesztivál nagyszabású koncertjeit, így igazi örömhír a könnyűzene rajongóinak, hogy végre újra élőben lehet hallgatni a Müpában a műfaj fenegyerekeit. A fellépők erre az alkalomra különleges produkcióval készülnek, a line up pedig nem is akármilyen (még így, a fesztivál végéhez közeledve sem)! Az Anna and the Barbiest senkinek sem kell bemutatni, hiszen az egyik legszínesebb, legkaraktresebb hazai zenekarról van szó, amely a színpadi látvány mellett a különböző művészeti ágak fuzionálásával is kísérletezik. Június 21-én a Müpában az áthangszerelt dalok mellett különleges közreműködőkkel, extra látványvilággal készülnek, és még Pásztor Anna táncos múltjára is kikacsintanak majd. Június 23-án pedig

Mike Gotthard gitáros és Szebényi Dániel billentyűs párosát hallhatod, akik például a Squid Game (Nyerd meg az életed) című népszerű tévésorozat kísérőzenéjében szerepeltek együtt.

Mással összetéveszthetetlen zenéjük hidat teremt a hetvenes évek pszichedelikus, improvizatív felfogása, és a nyolcvanas évek masszív hangzása között – mindezt pedig igazán mai köntösbe bújtatják! Ne hagyd ki!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Mike Gotthard (@mikegotthardofficial) által megosztott bejegyzés

A múzeumban éjszaka olyat látsz, amit nappal sosem

Nem, nem kelnek életre a műtárgyak, mint azokban a Ben Stiller-filmekben, de az biztos, hogy rettentően izgalmas élményekben lehet részed. Az ország egyik legnagyobb kulturális rendezvénye idén kerek évfordulót jegyez: a húszéves Múzeumok Éjszakájára pedig a kiállítóterek és gyűjtemények koncertekkel, tárlatvezetésekkel, filmvetítésekkel, interaktív eseményekkel, családi programokkal, valamint számos meglepetéssel készülnek. Tankolj fel egy jó adag kávét, kapd fel a legkényelmesebb cipődet, és töltsd az éjszakát a világ legismertebb művészeivel és alkotásaikkal. A részletes, országos programot ITT találod.

Filákovity Radojka