Nézz, nézz az ég felé

Az augusztusi égbolt tele van csodákkal, itt az ideje hát, hogy felemeled a tekinteted a telefonod kijelzőjéről. A Csillagok alatt programsorozat augusztus 13-ig országszerte több mint nyolcvan helyszínen és változatos kínálattal várja azokat, akik megismernék az égbolt titkait.

Lesznek távcsöves bemutatók, rendeznek csillaglest és csillagnéző éjszakai túrákat, a humor és a tudomány kedvelői pedig a tudományos stand-up előadásokon szórakozhatnak jókat. De az se aggódjon, aki nem tartozik az éjszakai baglyok közé: a nappali eget is lehet vizsgálni, hiszen az is rengeteg izgalmat rejt. A programokra igazán különleges helyszíneken kerül sor: a fővárosban például az újpesti Levendulaparkból, Szentendrén a Duna-partról, Pécsett a Zsolnay Negyedből, Esztergomban pedig a várból lehet kémlelni az eget. 

A programokat és a helyszíneket ITT találod.

Csillagles: felnőtt kiadás

Abban az esetben viszont, ha a csillaglesnek egy másik, már inkább tizennyolcas karikájú verzióját választanád, semmi gond, arra is van ötletem – csak ki ne derüljön, hogy tilosban jársz. Ehhez a következő pózt javaslom felvenni: szívd fel magad, mint a Terminátor bevetés előtt – vagy mint a macska verekedéskor, hogy nagyobbnak tűnjön –, és lassan hajolj a billentyűzet fölé, arccal a monitornak. Hunyoríts és hümmögj közben, mintha nem látnál valamit jól (fránya apró betűs részek).

Megvagy, te perverz pernahajder? Na, akkor mondom: Pátyon olyan hullócsillaglest rendeznek, amihez pincehideg borokat kínálnak, és romantikus környezetet.

A nedűt a pince tetején, gyertyafényben, pokrócon heverészve fogyaszthatod el életed szerelmével, miközben kéz a kézhez ér (meg ki tudja, mihez), és a hullócsillagokban gyönyörködtök. Life hack: négy-öt viceházmester után nagyobb az élmény, mert már duplán látod majd a csillagokat.

programajánló kimenő radival
Kép forrása: Hangulat Pince Páty hivatalos Facebook-oldala

Bővebb infókat ITT találsz az eseményről.

Meditatív koncertek a zuglói Japánkertben

Az, hogy jelenleg nem a Szigeten vagy, már egyértelmű. Ennek a döntésednek pedig számtalan oka lehet a far-hát hatósági árának eltörlésén túl. Az egyik talán az, ha jól tippelem, hogy inkább részesíted előnyben a nyugit, mint a bulit.

programajánló kimenő radival
Kép forrása: Kövi Szabolcs Budapesten, a Japánkertben, pihenőszékes koncertek hivatalos Facebook-eseménye

Ha nem tévedek, akkor a következő program épp a te ízlésedre lett kitalálva.

Augusztus 13-án a festői szépségű zuglói Japánkertben Kövi Szabolcs zeneszerző pihenőszékes meditatív koncerteket tart 17 és 19 órai kezdettel. Öleld magadhoz a természetet, szívd mélyre az energiáit, és lazítsd le a túlfeszített idegrendszered egy igazán felemelő zenei élménnyel. Ami engem illet, alig várom!

Bővebb infókat ITT találsz a koncertről. 

A korai fekvés előnye nem csak az, hogy kevesebb kávét kell inni másnap

Ha eljutottál abba a korba, amikor már inkább azt tekinted igazi jutalomnak, amivel gyerekként még fegyelmezni próbáltak – mint például a korai lefekvés –, akkor ez a program épp neked való lesz! Miután ugyanis kellő időben nyugovóra tértél, reggel pedig frissen és meglehetősen korán ébredtél, már veheted is az irányt a rakpart felé, ahol egészen szeptemberig minden szombaton és vasárnap reggeli jógával várnak. Az órák nyolckor kezdődnek, a következő hetekben pedig különböző jógastílusokat is kipróbálhatsz – mindezt dunai panoráma mellett.

programajánló kimenő radival
Kép forrása: Jóga a RAKPARTON//Flow to the People hivatalos Facebook-eseménye / Marton Monus Photography

Ne feledd, a reggeli jóga rugalmasabbá tesz, energetizál és mentálisan is helyrebillent, így jobban fogod bírni a vasárnapi összcsaládi ebédet is – kell ennél több? A jógamatracodat ne hagyd otthon!

Bővebb infókat ITT találsz az eseményről. 

Ingyenes kertmozikoncerttel és kultfilmmel – szem nem marad majd szárazon

Neked mi a legjobban bevált bulizós trükköd? Nekem az utóbbi időben az, hogy el sem megyek a bulikba. És hogy mit csinálok helyette? A nyilvános verzió szerint: mozizom. Nyáron pedig nincs is jobb a szabadtéri filmezésnél. Ennek a fajta szórakozásnak ma már szerencsére egyre több helyen lehet hódolni országszerte, de én most mégis egy fővárosi vetítést ajánlok.

A Bikás parkban augusztus 18-án a 2000-ben bemutatott megható-felemelő zenés filmdrámát, a Billy Elliotot vetítik, előtte pedig a fantasztikus Budapest Jazz Orchestra (jaj, de imádom őket!) ad pop-up koncertet.

És a legjobb hír, emberek: a program ingyenes. Még egyszer leírom, hogy biztosan átmenjen: ingyenes.

programajánló kimenő radival
Kép forrása: Mozi a Bikás Parkban hivatalos Facebook-eseménye

Bővebb infókat ITT találsz róla.

Kiemelt képek forrása: Egy hét a csillagok alatt hivatalos Facebook-oldala; Jóga a RAKPARTON//Flow to the People hivatalos Facebook-eseménye / Marton Monus Photography, Kövi Szabolcs Budapesten, a Japánkertben, pihenőszékes koncertek hivatalos Facebook-eseménye; Hangulat Pince Páty hivatalos Facebook-oldala

Filákovity Radojka