„A jó ételben van egy kis tökéletlenség” – Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf a Popfilterben
A Michelin-csillagos séf szatmári gyökerekről, konyhai feszültségről és paraszti egyszerűségről

Nem a tökélyre törekszik, hanem a valódira. Nem véletlen, hogy főztjével nagy érzelmeket képes megmozgatni, de közben a nemzetközi gasztrovilág és a szakma elismerését is kivívta. A Michelin-csillagos és Michelin Green Star-tulajdonos SALT étterem séfje, a Konyhafőnök zsűritagja, a május 22-én kezdődő Gourmet Fesztivál idei arca – közben pedig olyan keresetlen őszinteséggel lehet vele beszélgetni, ami üdítő ritkaság ebben a világban. De hogy fér össze a paraszti egyszerűség a fine dininggal? Óhatatlanul kényelmes-e a szereplés egy séfnek, vagy szoknia kell, hogy a világ száz legjobbja közé választják a pályatársai? Hogyan jut el valaki Mátészalkáról ide, miként tervez újra krízisben, és vajon miért fontosabb neki a végzettségnél az, hogy valakivel meglegyen a kémia? Tudjuk-e értékelni a jó szakmunkásokat, az egyszerű alapanyagokat? Mindezeken túl pedig az is kiderül, mire mondják mifelénk, hogy cifra nyomorúság! A tizenegyedik évad első adásában Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf! Popfilter – Szűrjük a zajt!
–
Ha csak hallgatnád a beszélgetést:
A korábbi epizódokat pedig itt találod: