WMN Life
WMN Life

Kultúrák, ahol a nemi erőszak ismeretlen fogalom – mi kell ahhoz, hogy mi is közéjük tartozzunk?

WMN Life – 2023.09.23. – MZS

Ha a nemi erőszakot sajnálatos, de némileg elkerülhetetlen dolognak állítjuk be, azzal elhárítjuk magunkról a felelősséget, és meg se próbálunk lépéseket tenni egy olyan társadalom megteremtése felé, amely nem tolerálja a szexuális abúzust.

„Ne sírj, mert csúnya leszel” – toxikus mondatok, amik egy életre nyomot hagynak bennünk

WMN Life – 2023.09.22. – Simon Eszter

Bár a mérgező mondatok általában a kinézetünkkel, a teljesítményünkkel, az érzelmeink kifejezésével kapcsolatosak, valójában nem rólunk szólnak. Mire érdemes figyelnünk, hogy ne adjuk tovább őket? Pszichológusokat kérdezett Simon Eszter.

Takács Dalma: A terápián sosem szeretnék spórolni

WMN Life – 2023.09.22. – TD

A WNN-csapat új tagja az apukáját tartja a hősének, és azt vallja: a szabadság az, ha kételkedhetünk. Takács Dalma találkozása a Proust-kérdőívvel:

Sportolni kéne, de minden más fontosabb – miért olyan nehéz elköteleződni a mozgás mellett?

WMN Life – 2023.09.22. – TD

Mindannyian tudjuk, hogy a rendszeres mozgás az egészséges élet záloga, mégis hajlamosak vagyunk kibúvókat keresni (és találni!), hogy ne kelljen sportolnunk. Ha viszont (újra) felpörgetnéd a motivációdat, Takács Dalma írása segíthet!

Hodász András: A homofóbia a belső feszültségekről szól, nem pedig Isten akarata

WMN Life – 2023.09.22. – MD

2019-ben „a homoszexualitás megváltoztathatósága” mellett érvelt a köztévében, nemrég melegként bújt elő a nyilvánosságban. Bánja-e Hodász András a régebbi nyilatkozatait? Kinek mondta el először a melegségét, és mit gondol az okáról? Mi segít neki abban, hogy békében éljen a hitével, és tervez-e ebben másokat is támogatni? Az egykori pappal Milanovich Domi készített nagyinterjút.

A depresszión nem segít egy háziállat, bár lehetnek egészségi előnyei, ha veled él

WMN Life – 2023.09.21. – TF

Azt gondolnád, egy kutya, macska vagy hörcsög segít elűzni a levertséget, a magányt, az ürességet. A kutatások viszont korántsem ennyire egyértelműek ezzel kapcsolatban, a felelős állattartás pedig megkívánja, hogy képben legyünk.

Home office anyaként: egyszerre áldás és átok

WMN Life – 2023.09.21. – TF

10 év gyerek melletti home office tapasztalattal mondja Tóth Flóra: „Általában egyszerre több folyamatban vagy benne, úgy multitaskingolsz, mint a kisangyal, és hálás vagy a munkáltatódnak, szakmádnak, hogy mindezt megteheted […] és közben te magad szépen lassan eltűnsz a képből. Kiégsz, elfogysz, esetleg belebetegszel.”

„Aki jól szeret, az megismer és elfogad” – 88 éve született Vekerdy Tamás

WMN Life – 2023.09.21. – FR

„Vekerdy örökségének leginkább azt tartom, hogy jól látta, mennyire stresszes a gyereknevelés, és minden tevékenysége arra irányult, hogy ezt csökkentse. A szülőknek szóló tanácsai azt üzenték, nem lehet senki sem tökéletes, de ez nem baj. Mindig lehet jobban csinálni” – Vekerdy Tamás ma 88 éve született, rá emlékezünk pszichológusokkal, oktatáskutató szakértővel.

< 1 2 3 4 5 6 7 >