WMN Life
WMN Life

Napjaink nagyszülője nem őszhajú és szenilis, hanem épp karriert épít és kamaszt nevel

WMN Life – 2024.04.13. – ZKB

A szülő és a nagyszülő között könnyen alakul ki konfliktus. Van, aki hetekig nyaraltatja a kicsiket a mamánál, majd panaszkodik, hogy a nagyi állandóan fáradt, másnál csak mutatóba’ jelennek meg a nagyszülők, a Facebook mégis tele van a csemeték fotóival. Akad, akit a kevés együtt töltött idő bosszant és van, akinek a nagyi még sok is a jóból. De vajon hol az aranyközépút?

Keményebb vagyok, mint gondoltam! – egy akadályfutó verseny tanulságai

WMN Life – 2024.04.13. – INK

Kib@szott kemény vagyok! – Nem, ez nem egy önimádó mondat a részemről, inkább egy hálatelt felkiáltás, ami afelett érzett örömömben szakad ki belőlem, hogy túl vagyok életem első akadályfutó versenyén, a véremben pezseg az endorfin, és rádöbbenek: megcsináltam, a szervezetem kibírta, ahogy kibírt az elmúlt évek során oly sok mindent (túlhajszoltság, kimerültség, szorongás, megmagyarázhatatlan testi tünetek és még sorolhatnám, de nem akarom).

Steiner Kristóf: Akkor én most merek megöregedni, lesz, ami lesz!

WMN Life – 2024.04.12. – SK

„Egy éve ilyenkor olyan mélyponton voltam, hogy nemcsak a szeretteimmel és a családommal való kapcsolatom, de még az önmagammal való viszonyom is veszélybe került” – írja Steiner Kristóf, aki azt is elmeséli, mi történt vele ezután.

A tavaszi cipőkisokosunktól Carrie Bradshaw is beájulna – trükkök és praktikák a szakember segítségével

WMN Life – 2024.04.12. – FR

Évszakváltásban vagyunk, és mivel a kínálat óriási, úgy gondoltuk, segítünk nektek eligazodni az idei tavaszi cipőtrendekben – Kovács Delinke stylist és színtanácsadó útmutatásaival.

Lehet-e pozitívan viszonyulni a múltbeli negatív élményekhez? – két technika, ami segít, hogy felülírd a rossz érzéseket

WMN Life – 2024.04.12. – MZS

A kognitív újraértékelés és a történetmesélés két olyan pszichológiai technika, amely semlegesítheti a múltbeli rossz érzéseket.

8 dolog, amit az apaságom során megtanultam

WMN Life – 2024.04.12. – DG

„Bár elég sokat dolgoztam éjszaka, 30 órákat egyben, a fáradtság, a kimerültség, a fizikai és lelki korlátok odébb tologatása, amivel az apaság jár, egészen új dimenziókat mutat az embernek” – állítja Doffek Gábor, aki elmeséli, mi mindennel lett gazdagabb az élete azáltal, hogy apává vált.

„Ne aggódj, kihozlak innen” – egy zsidó foglyot a náci lágerőr szerelme mentette meg

WMN Life – 2024.04.12. – NP

Hogyan tudott egy rabruhát viselő nő mosolyogni a koncentrációs táborban? Sokan tették már fel ezt a kérdést, amikor először meglátták a hírhedt auschwitz-birkenaui láger egyik foglyának, a szlovák Helena Citrónovának a fényképét. A lány – aki az első női transzporttal érkezett Auschwitzba, csaknem három évet töltött a földi pokolban.

Suttog, kopogtat, kaparászik, te pedig ellazulsz – az ASMR-videók pszichológiája

WMN Life – 2024.04.12. – MD

Az ASMR világszerte egyre népszerűbb relaxációs és alvássegítő eszköz. Mi a titka? Hogyan függ össze a pszichés, testi és idegrendszeri működésünkkel? Az eddigi kutatások tanulságait foglalja össze Milanovich Domi.

< 1 2 3 4 5 6 7 >