WMN Life
WMN Life

Szerelmes kamasz kontra aggódó szülő: nem csak gyönyörű lehet az első szerelem!

WMN Life – 2021.09.18. – DD

„Ahogy a felnőttek közötti kapcsolatok, úgy a tiniszerelmek sem tökéletesek. Az érzelmek pedig nemcsak a pozitív, hanem a negatív tartományban is szélsőségesek lehetnek.” Dián Dóri leszámol azzal a naiv elképzeléssel, miszerint az első szerelem feltétlenül csodálatos, és pszichológust kérdez arról, mit tegyen a szülő, ha boldogtalannak látja a gyermekét:

Én szedjem össze a mások mocskát!? – Takarítás kontra világmegváltás

WMN Life – 2021.09.18. – INK

„Nekünk még jutott egy utolsó darab papír, egy korty tej a kávéba, egy szelet kenyér. Nekünk jut ivóvíz, meleg szoba és hibrid autó. A többi nem a mi problémánk. Egy másik ember, egy másik ország, egy másik generáció problémája. Vagy mégsem? A sok-sok »másvalaki problémája« előbb-utóbb összeér…” Iliás-Nagy Katalin gondolatai a takarítási világnap kapcsán, olvasd el!

Nem értették meg egymást azok, akik elhagyták az országot, és azok, akik itt maradtak

WMN Life – 2021.09.17. – KL

A gazdag nagybácsi, aki levetett ruhákat küld haza Svédországból, és az itthon maradt szegény rokonok, akik sosem bocsájtották meg maguknak, hogy nem az lett belőlük, akinek készültek. Két élethazugság egymással szemben…

Leszívnak, kihasználnak és mégis ők az áldozatok – Mérgező barátok a pszichológus szemével

WMN Life – 2021.09.17. – SzAE

„Igaz barátság az, amikor letörlöm a könnyeit, és nem gondolok arra, hogy taknyos lesz a zsebkendőm” – Pszichológus szakértőnktől, Kazimir Ágnestől idéztünk, aki azt is elmondja, mit jelent az, hogy toxikus barát, és hogyan ismerhető fel, hogy egy barátság nem valódi:

„Szülés közben végre igazán megélhettem, hogy a tudás hatalom” – Fiatal nők és az anyaság

WMN Life – 2021.09.17. – DCS

Miért döntöttek ezek a lányok úgy, hogy húszas éveik elején szülnek gyereket? Hogyan fogadta a hírt a család, amely esetleg még az iskolapadban szerette volna tudni őket, vagy a karrierépítésben? Hogyan készültek a szülésre? Szerzőnk, Deli Csenge, kortársaival, négy fiatal anyával beszélgetett.

„Nem ismertem magammal szemben kegyelmet” – Egy teljesítménykényszeres anya története

WMN Life – 2021.09.16. – WMN

Egy olyan nőről olvashattok, aki a saját bizonytalanságát és traumáit vetítette ki a saját gyerekeire, beléjük ültetve ezzel a maximalizmusát:

Az egyik legnagyobb hiba, amit felnőtt elkövethet, ha elfelejti, milyen gyereknek lenni!

WMN Life – 2021.09.15. – BJ

„Akit az istenek szeretnek, Örökre meghagyják gyereknek” – írta Heltai Jenő, és hogy mit gondol erről Jocó bácsi? Íme:

„Ezek a mai fiatalok!” – Ítélkezés helyett végre leszállhatnánk a magas lóról

WMN Life – 2021.09.13. – DG

„Ezek a mai fiatalok!” – csóváljuk a fejünket emberemlékezet óta. Miért is nem tudunk megértéssel, kíváncsisággal és nyitottsággal fordulni a fiatalabb generációk felé? Miért gondoljuk, hogy a bölcsek köve kizárólag a mi tulajdonunkat képezheti? – teszi fel a kérdést Doffek Gábor.

< 1 2 3 4 5 6 7 >