WMN Life
WMN Life

Az űrrepülőgép fel fog robbanni: egy mérnök előre megmondta – 36 éve történt a Challenger-katasztrófa

WMN Life – 2022.01.28. – NP

„Mindannyian tudtuk, hogy ha a tömítések meghibásodnak, az űrsikló felrobban.” Tudták, de nem hallgattak rájuk.

Önmagában az nem mindig segítség, ha a konkrét feladatot adjuk át – A szakember szerint így oszthatjuk meg a mentális terheket a párkapcsolatunkban

WMN Life – 2022.01.28. – TF

Sokszor elhangzott már, hogy nem az az ideális, ha az ember párja „segít” a házimunkában, „részt kell vennie” benne, ami azt is jelenti, hogy a mentális terhekből is átvesz. Erről és ennek a kommunikációs kihívásairól beszélgettünk pszichológus szakemberrel.

„Egyszerre éreztem dühöt és lelkiismeret-furdalást azért, hogy a baba is átéli a negatív érzéseimet” – Nem rossz anya az, aki nem örül rögtön a terhességnek

WMN Life – 2022.01.27. – TF

„Az elején, ha valakinek elmondtam, hogy terhes vagyok, sírva fakadtam.” „Volt, akinek csak sms-ben mertem megírni, hogy terhes vagyok.” „Aznap este, amikor megcsináltuk a tesztet, nem nagyon szóltunk egymáshoz.” Nem minden babavárás indul boldogan és tervezetten, de ez nem jelent sokat a későbbiekre nézve, legalábbis ezt mutatják cikkünk történetei és a pszichológus szakértő gondolatai is.

Jó, de mit csinál az ember egy egész év pihenőidő alatt? Hát… például ezt

WMN Life – 2022.01.27. – GySz

Mit tesz az ember, ha rászakad egy egész év, amit csak magával kell töltenie?

A kutyánk többet ért meg a beszédünkből, mint gondolnánk – Interjú Andics Attila agykutatóval

WMN Life – 2022.01.27. – FR

A világsajtó épp egy hazai tudományos áttöréstől hangos: Andics Attila agykutató és kutatótársai a kutyák beszédfeldolgozását vizsgálva értek el átütő eredményeket. Mire elég ötezer generációnyi együttélés? Másképp gondolkodnak a különböző fejformájú ebek? Hogyan lehet hatékonyan és etikusan vizsgálni a kutyák agyát? Olvassátok el Filákovity Radojka interjúját:

Így írta át az online ismerkedést az elmúlt két év – Randitrendek egy járványhoz edződött világban

WMN Life – 2022.01.26. – FB

Soft ghosting, mosting, hesidating… nézd meg, milyen új trendek ütötték fel a fejüket az online randizás világában, aztán meséld el kommentben, ezekből melyikeket tapasztaltad!

Balatoni József: 5 tárgyam, 5 történetem

WMN Life – 2022.01.26. – BJ

Szívmelengető történetek, és egy igazán „filléres emlék” Jocó bácsitól!

< 1 2 3 4 5 6 7 >