Imádom a neten szembejövő raklapbútorokat. Szépek, látványosak, jó rájuk nézni. Ezért adta magát a dolog, hogy szerzek néhány raklapot, és pikk-pakk, olyan bútort varázsolok belőlük, hogy a fal adja a másikat, a nemzetközi sajtó pedig pillanatok alatt kapja fel a csodás Insta-képeimet, amelyeken prezentálom az eredményt. Haha, ahogy azt Móricka elképzeli. 

~ ✨Home-patio ✨~ . Thank you sooo much for all the nice comments and double click ❤️ It inspires and makes me continue in this interiorbubble 🙏🏻😘😅 Wish you all a super evening and weekend 💛. . Ser dere puffen til høyre i bildet ? Den er nysydd 👌🏻 Kommer tilbake senere med bedre bilde og fremgangsmåte 👋🏻 . #myhome#diypuff##patio#doityourself #gjørdetselv #diy #dyi#pallets #diytable #gjenbruk#multitrend _____________________________________________________________________ #charmingsunday @futurenordichome #fredagsinspo @hanneromhavaas #mitinspo @mitlyse #myinterior#interior123#passion4interior#interior_delux#interior12follow#doityourway#interiors#interior4inspo#dream_interiors#fashionmagazine#fashionaddict#dreamchaserinterior#wonderful_home_decorations

8,712 Likes, 81 Comments - Kirsten (@kaginteriorogkunst) on Instagram: "~ ✨Home-patio ✨~ . Thank you sooo much for all the nice comments and double click ❤️ It inspires..."

Először is kiderült, hogy a raklap nem egy adott tárgyat jelent, hanem gyűjtőfogalom. Nagyjából úgy, mintha azt mondanád: férfi. Aha, és milyen? Kicsi, nagy, tartós vagy egyutas? Nem viccelek, a választék hatalmas. Persze ez csak azután derült ki, hogy elautóztam a közeli lerakatba, ahol teljesen rejtélyes módon éjjel-nappal lehet eladni és vásárolni. Szóval ott álltam a halmok előtt, a srác intett: „az 1000, ez meg 4000 válassz”! Egyutas, eur, hőkezelt, szárított. Rábökök az egyik halomra, jó lesz az. A kocsi spontán tágul, ülések lehajt, gyerek zsugorülésben anyázik a jobb elsőn, hogy már megint az anyja hülyeségei miatt szív. 

#pallet #pallets #tower #palletfurniture #pallettowers #barbedwire #barbedwirefence #dontfalldown #timber #baltimore #baltimoremd #industry #factory

6 Likes, 3 Comments - @caraherrmann on Instagram: "#pallet #pallets #tower #palletfurniture #pallettowers #barbedwire #barbedwirefence #dontfalldown..."

Már a pakolás közben 421 szálkát szedünk ki a kezünkből, a srác röhög – „ja, ez ilyen”. Értem, miért van kesztyűben. Ráadásul a nyomorult raklap nehéz. Nagyon nehéz. Otthon mindent ki, fel a lépcsőn. Aztán rájövök, hogy két raklap együtt nagyjából pont akkora, mint a teraszom, úgyhogy szívás van. Szerencsére a falusi élet pozitívumai közé tartozik, hogy mindig van valaki, akit meg lehet kérni: ugyan, vágja már szét a cuccot, amihez persze meg kell kérni valaki mást, hogy vigye el neki. Alig egy hét alatt leszervezem a dolgot, a bácsi többször a halálba kíván, mert persze pont ott van a 100-as szög, ahol fűrészelné a fát, meg különben is, milyen hülyeség, raklapból bútort csinálni. Anyám is röhög, ismeri a próbálkozásaimat. A szomszéd nem röhög, ő cipeli fel az újabb adagot, inkább csak halkan anyázik. 

raklapok
Na, ebből hogy lesz kerti bútor?

Szinte látom magam előtt a csodás bútort, amikor kiderül, öreg vagyok én már ahhoz, hogy majdnem a földön üljek, és ezzel a barátaim is pont így vannak. Szerencsére nálunk mindig hánykolódik néhány IKEAs láb, úgyhogy – újító módon – nem kereket teszek alájuk. Na, jó, ennek főleg az az oka, hogy a súlyt bíró kerekek ára finoman szólva sem baráti. A gyereket nagy nehezen ráveszem, hogy fúrja már fel azt a szerencsétlen négy lábat, egyforma csavar persze nincs sehol, jóvanazúgy. Aztán jöhet a csiszolás, mert a nyomorult raklapokat baromira nem csiszolják le a raklapgyárban. Ahogy azt én elképzelem. Nettó másfél perc alatt unom meg a csiszolósdit, belőlem sem lesz Dí-áj-váj-blogger, az hótziher. Bár Insta-kompatibilis képeket én is tudok csinálni. Csiszolás nagyjából kész, 60-120-180, kimaxolva az edzés.

raklap csiszolás
A raklap, és a kedvenc csiszolóm

Mit mozgás: egy egész bérletnyi edzés. Ezután jöhet a festés, lazúrozás, vagy amit akarsz. Lehet színes, visszafogott, koptatott – a shabby chic úgyis menő mostanában – de akár használhatsz sima lakkot is, ha a natúr verzió szimpibb. Nálam persze a festékek jó része tönkrement a mínusz 18 fokos télben, mert aki hülye, az kint tárolja ezeket –, úgyhogy maradt az átlátszó lazúr. Az úgyis kiemeli a bútor szépségét. 

Festés, kenés, hát, egészen megdöbbentő részei vannak egy ilyen hótegyszerű bútornak, amit mind le kell kenni, hogy ne menjen tönkre a cucc. Száradás, aztán jöhet a seggpróba. A gyerek már röhög, én meg akkor jövök rá, hogy raklapon ülni baromira nem fáklyásmenet. 

Kéne rá OSB-lap, mondom a kamasznak, aki megadóan bólogat, tudja, ebben a sztoriban ő biztosan nem fog jól járni. Mérni kell, elmenni a boltba, vágatni, szögelni. Aztán jöhet a szivacs, mert OSB-n ülni szintén elég tré, amit persze a kamasz varr rá, – mert nemcsak a főzéshez, hanem ehhez is ért. Aztán amikor egy kisebb vagyont hagytam a boltokban, viszont kész a nagy mű – meglepetten konstatáljuk, hogy szuper ez a kis installáció, hát, finoman szólva, egyikünknek sem tetszik. Puff. Csomó munka, csomó pénz, menő bútor... Helló, nyár!

Zimre Zsuzsa