Elviszlek magammal
Elviszlek magammal

Alföldi Róbert: Az egész életem arról szól, hogy a létezésemet igazoljam – Elviszlek magammal

Elviszlek magammal – 2022.06.01. – DTK

Talán még sosem láttuk ennyire önironikusnak, ennyire kétkedőnek, ennyire útkeresőnek – és ennyire esendőnek, mint most. Az Elviszlek magammal e heti vendége: Alföldi Róbert.

Szabados Ágnes: Sok elitista támadást kaptam, de szerencsére kevesen merik vállalni… csak a hátam mögött – Elviszlek magammal

Elviszlek magammal – 2022.05.25. – DTK

Hogy jössz te ahhoz, hogy az irodalomról beszélj? Hogy jössz ahhoz, hogy ilyen fiatalon híradót vezess? Hogy jössz ahhoz, hogy ne mutogasd a magánéletedet? Hogy jössz ahhoz, hogy saját könyvesboltot nyiss? Hogy jössz ahhoz, hogy lassan 34 évesen még ne legyen családod? Kérdések, amelyekkel az Elviszlek magammal e heti vendége újra és újra szembesül. De ez nem szegi kedvét; halad a saját útján. Nézzétek meg a friss epizódot Szabados Ágnessel!

Musimbe Dennis: Azért szorongok, hogy fognak-e eléggé szeretni a színpadon – Elviszlek magammal

Elviszlek magammal – 2022.05.18. – DTK

„Én is ugyanolyan csapágyas vagyok, mint a többiek” – mondja magáról. És tényleg. De pont ezért izgalmas. Egy nem mindennapi fiú nem mindennapi története, avagy: hogyan lett „igazi trógerből” (az ő szavai, nem a mieink) az ország első igazán sikeres afromagyar stand-uposa. Musimbe Dennis az e heti Elviszlekben – érdemes megnézni:

Barabási Albert-László hálózatkutató: A fake news terjesztőinek többsége őszintén gondolja, és valamilyen okból fél – Elviszlek magammal

Elviszlek magammal – 2022.05.11. – DTK

Minden mindennel összefügg, a világunkat és a testünket hálózatok működtetik – ha máskor nem, ezt legkésőbb a pandémia idején mindenki észrevette. A hálózatkutatás mégis a tudomány viszonylag fiatal területe. Nem is volt egyszerű áttörni a falakat és elismertetni a fontosságát… még szerencse, hogy vannak olyan szívós tudósok, akik jól tűrik a kudarcot, és nagyon hisznek magukban. Ismerjétek meg a hálózatkutatás magyar atyját, a világhírű Barabási Albert-Lászlót.

Oláh Ibolya: Csak annyit ismertek belőlem, amennyit én meg akarok mutatni – Elviszlek magammal

Elviszlek magammal – 2022.05.04. – DTK

44 évesen egy-egy jól sikerült közös munka vagy éppen beszélgetés után még mindig gyakran azt kapja: „nahát, nem is gondoltam volna”, vagy „milyen kellemes csalódás”. Oláh Ibolyát húsz éve ismerte meg az ország, vagyis… akkor látta, hallotta először. Megismerni igazán sosem sikerült. Talán a friss Elviszlek-epizód picit közelebb visz hozzá mindannyiunkat:

Hodász András atya: „Rettenetesen nagy a szorongás az emberekben, és ez megbetegíti a társadalmat” – Elviszlek magammal

Elviszlek magammal – 2022.04.27. – DTK

Pszichológushoz jár, antidepresszánsokat szed és kiégett. Ráadásul minderről nyíltan beszél. Ahogy minden másról is, ami foglalkoztatja, akkor is, ha azzal évezredes határokat feszeget. Hodász András atya abbahagyta azt a YouTube-csatornát, amely az ország egyik legismertebb papjává tette. Kiégés, csalódottság, a társadalom állapota, gyógyulás és újjáépülés… na meg a „szupererőt kölcsönző” reverenda; itt a friss Elviszlek magammal, nézzétek meg:

Kollár-Klemencz László: Engem a jóisten a földre teremtett és nem egy társadalmi rendszerbe – Elviszlek magammal

Elviszlek magammal – 2022.04.20. – DTK

Egyáltalán nem lehet (és nem is kell) kategorizálni. Sem zenészként, sem íróként, de még szülőként sem. Apa lett húszévesen és ötvenévesen is, és állítja: hatéves, örökbe fogadott fiával most sokkal átgondoltabb ebben a szerepben, mint anno. A Kistehén zenekarral végső búcsúra készülnének, de Kollár-Klemencz Lászlónak esze ágában sincs abbahagyni az alkotást (hála istennek). Itt a friss Elviszlek, nézzétek:

Fehér Balázs: „Lusta vagyok, önző, gátlástalan, kihasználom az embereket… én egy nárcisztikus ember voltam” – Elviszlek magammal

Elviszlek magammal – 2022.04.13. – DTK

Mi történik, amikor az ember a legmagasabb csúcsról egyszer csak lezuhan? Vajon mi van a legeslegmélyebb ponton túl? Mi segít kikecmeregni, létezik-e megváltás? És hogyan él tovább az, aki egyszer már mindent elveszített? Sokféle választ lehet adni ezekre a kérdésekre – Fehér Balázs, volt modell, énekes, a Carbonfools zenekar korábbi frontembere mutat most egyet ezek közül. A totális, kíméletlen szembenézést. Itt a friss Elviszlek magammal epizód, nézzétek meg:

< 1 2 3 4 5 6 7 >