Elviszlek magammal
Elviszlek magammal

Barabás Lőrinc trombitaművész: A kelet-európai nyomasztás is tud hiányozni az embernek – Elviszlek magammal

Elviszlek magammal – 2024.06.12. – DTK

Végtaghiánnyal született, így lett az ország legismertebb trombitaművésze. De lehetett volna belőle paralimpiai úszóbajnok is, ha az élsportot választja a zene helyett. Barabás Lőrinc magára mindig is teljes emberként tekintett, elvégre a szülei is úgy nevelték. És mennyire igazuk volt! Az Elviszlek magammal e heti vendége Barabás Lőrinc trombitaművész, zeneszerző.

Szirtes Ági: „Állandóan elégedetlen vagyok, főként önmagammal”

Elviszlek magammal – 2024.06.06. – BG

Szirtes Ági nem tagadja, hogy „szenvedélyvezérelt”, és állandóan elégedetlen, főként önmagával. Harcol benne az apja bohémsága az anyja keménységével. Sok mindent másképp csinálna már a mai fejével, de az anyai szerepével szerencsére elégedett. Az Elviszlek magammal legfrissebb adásának szemléje.

Szirtes Ági: „Most már tudok kussolni” – Elviszlek magammal

Elviszlek magammal – 2024.06.05. –

„...szerettem volna én is nőket játszani, de a trotlikat kaptam, mert nyilván ezt sugallom magamról” – mondja. De közben nem ezt sugallja magáról. Ahogy hallgatjuk őt, és érezzük a kiáradó érzelmeit a gyerekkoráról, a szüleiről, az anyaságáról, a pályájáról, azon gondolkodunk, vajon milyen elképesztő erő kell ahhoz, hogy valaki mindezt elhordozza. Hát csoda, hogy annyira tele van energiával? Az Elviszlek magammal vendége Szirtes Ági Kossuth-díjas színész.

Batiz András az Elviszlekben: Merjük vállalni a sebezhetőségünket, mert ez nem elvesz belőlünk, hanem hozzánk tesz

Elviszlek magammal – 2024.05.30. – MZS

Batiz András mindent nagyon fiatalon kezdett. Alig volt húszéves, amikor az ország egyik legismertebb tévés arca lett, harmincéves kora előtt pedig kormányszóvivői pozíciót vállalt. És bár van, amit ma már másképp csinálna, nem bánja a korábbi döntéseit – mint mondja, ezek kellettek ugyanis ahhoz, hogy eljusson oda, ahol ma tart. Az Elviszlek magammal legújabb adását Mózes Zsófi ajánlja.

Batiz András: Gyerekkorom óta szorongok mindentől – Elviszlek magammal

Elviszlek magammal – 2024.05.29. –

Minden nagyon korán történt az életében; 20 évesen már képernyőn volt, 30 évesen pedig kormányszóvivő. Hogyan lett az örökké szorongó kisfiúból Magyarország egyik legkeresettebb kommunikációs tanácsadója és – a mai napig – egyik legismertebb televíziósa (úgy, hogy már 20 éve nem is tévézik). Az Elviszlek magammal vendége: Batiz András.

Dr. Bánki György: „Én nem vagyok egy igazi narcisztikus, sajnos nem tudom ezt felmutatni” – Elviszlek magammal

Elviszlek magammal – 2024.05.22. – DTK

Mennyit árulhat el saját magáról egy pszichiáter? Hogyan hat ez a pácienseire? Meg lehet-e érteni a narcisztikus bántalmazó működését? Hogyan rímel az egyének és a családok sérüléseire a hatalom? Az Elviszlek e heti epizódjában D. Tóth Kriszta Dr. Bánki György pszichiátert kérdezte – magáról, rólunk, mindannyiunkról.

Kerekes Vica: Olyan világot élünk, hogy nem lehet csendben maradni – Elviszlek magammal

Elviszlek magammal – 2024.05.15. – DTK

Öt nyelven játszik, három országban ismert és elismert művész, akinek a szavára odafigyelnek – és ezzel tudatosan él is. Közben pedig olyan, mint egy érzékeny, bohém tinédzser. Az Elviszlek e heti vendége: Kerekes Vica színész.

Hien: A tárgyiasítás, megfűszerezve egy kis ázsiai fétissel, borzalmas – Elviszlek magammal

Elviszlek magammal – 2024.05.08. – DTK

Nguyễn Thanh Hiềnt, a vietnámi származású magyar énekesnőt 2008-ban, 14 évesen ismerte meg az ország, és sokakban ma is a csodás hangú, tüllszoknyás ázsiai kislány kép él róla.

< 1 2 3 4 5 6 7 >