WMN Ügy
WMN Ügy

„Elfelejteni a holtakat hasonló volna ahhoz, mintha másodszor is megölnénk őket”

WMN Ügy – 2023.09.30. – NP

Annak ellenére, hogy szerinte semmit sem tanultunk a múltból, töretlenül hitt az emberi jóságban. Barack Obama a „világ lelkiismeretének” nevezte

„A férfi egyszerre éli meg gyereke elvesztését és felesége fájdalmát”

WMN Ügy – 2023.09.30. – FR

A halál alapvetően is tabusított a társadalmunkban, a perinatális veszteséget azonban, ha lehet, még nagyobb hallgatás övezi. Épp ezért fontos a Babagenetika Egyesület kezdeményezése, amely nemcsak a gyászfeldolgozásban segít, hanem hiánypótló tudást ad át széles körben az érintettek megéléseiről. Az Átsuhanó babák kiállításon idén pedig az apák gyásza kerül fókuszba.

Fegyveres szolgálatra készítik fel az orosz gyerekeket – Háborús propaganda az oktatásban

WMN Ügy – 2023.09.28. – SzAE

Az orosz háborús propaganda még a fogyatékkal élő és árva gyerekeknek is talál feladatot a háborúban.

Bár a magyar abortusz-szabályozás megengedőnek tűnik, valójában gyakran kényszerhelyzet elé állítja a nőket

WMN Ügy – 2023.09.28. – MZS

Sok helyen, így Magyarországon is adott lenne a biztonságos és hozzáférhető abortusz – ha a kormány szándékozna élni ezzel a lehetőséggel.

Más gyerekének a feldolgozatlan traumája, idővel a te gyereked fájdalmává válik

WMN Ügy – 2023.09.26. – KC

Orvos-Tóth Noémi szerint ha traumáról beszélünk, általában valamilyen nagy horderejű, fájdalmas életeseményre gondolunk, és elfelejtjük, hogy a szeretet, a gyengédség, a figyelem elmaradása, az apró hiányok is negatívan befolyásolják a gyerekek fejlődését.

„Az ikerbabáink elvesztése rámutatott: nem az idő gyógyít, hanem az, amit kezdünk vele”

WMN Ügy – 2023.09.23. – FR

Miután várandóssága 21. hetében váratlanul elvesztette addig egészséges ikerbabáit, az Apró szárnyak Instagram-oldal létrehozója, Horváth Ramóna alkotással próbálta kidolgozni magából a fájdalmát: azokat a benne kavargó érzéseket rajzolta le, amiket szavakba önteni nem lehet. Rajzaival ma már több ezer sorstársának segít a gyászfeldolgozásban, érzéseik kifejezésében.

Mózes Zsófi: Úgy nőttem fel, hogy láthatatlan hálót szőtt körém az engem ért bántalmazás ügye

WMN Ügy – 2023.09.21. – MZS

Mózes Zsófi 22 évesen tett feljelentést az ellene elkövetett kapcsolati erőszak miatt. Ez 2017-ben volt, de a polgári peres eljárás máig tart. Mi az, amire megtanította az igazáért folytatott hosszú küzdelem? Erről írt most:

Búcsú a fenyőktől – a klímaváltozás már a kertünkben van

WMN Ügy – 2023.09.20. – INK

A szakértők már évekkel ezelőtt figyelmeztettek: a fenyők és fenyvesek jelentős része el fog tűnni, az erdeink és kertjeink (!) át fognak alakulni. Ám egészen más erről olvasni és a saját szemünkkel látni. Ez már a mi valóságunk. Mit tehetünk ellene? Be kell egyáltalán avatkozni?

< 1 2 3 4 5 6 7 >