WMN Ügy
WMN Ügy

Eltűnt gyerekek: inkább valami elől szöknek, mintsem valahová tartanának

WMN Ügy – 2023.05.27. – DD

Magyarországon évente 18 ezer kiskorú eltűnéséről érkezik bejelentés a rendőrséghez. Mit tehetünk, hogy ez a hatalmas szám csökkenjen végre? Dián Dóri egy izgalmas kerekasztal-beszélgetést hallgatott meg a témában, és megosztja veletek a legfontosabb üzeneteket:

Szülés utáni fizikai regenerálódás: rengeteg tabu, még több tévhit

WMN Ügy – 2023.05.26. – SzHA

Széles-Horváth Anna háromgyerekes anya, aki sok nehézség árán, a saját bőrén tapasztalta meg, hogy a szülést követő fizikai jóllét, a megfelelő regenerálódás mennyire hatással van a mentális jóllétre is. Ő osztja meg most veletek a témában szerzett tapasztalatait:

A tápszer drágulása nem a szoptatást teszi népszerűbbé, hanem a trükközést

WMN Ügy – 2023.05.25. – TF

Viszonylag rövid időn belül jelentősen nőtt a tápszerek ára. Gyermekorvosi beszámolók szerint emiatt már több szülő jelentkezett azzal a kéréssel, hogy keressenek olcsóbb megoldást, a tápszeres csoportokban pedig virágzásnak indult a „kereskedelem”.

Egy nevelőszülő pár kálváriája: napokon belül a második gyereket vehetik el tőlük

WMN Ügy – 2023.05.24. – WMN

Igaz történet egy párról, akik felneveltek három saját és több befogadott gyereket. Két tisztességes nevelőszülőről, akiktől egy kisfiút már elvettek, és most elvennék a másikat is. Miközben őket teljesen megsemmisíti a rendszer.

Dr. Gyurkó Szilvia: „Ahol évekig tud gyerekeket bántalmazni valaki, ott nem ártatlan senki”

WMN Ügy – 2023.05.22. –

„Az elkövető egyéni felelőssége nem elvitatható. A bántalmazásért mindig az elkövető felel. De a közösség, amelyben mindez történt, szintén felelős. A vezetői szinten különösen. Ezt pedig el kell vállalni.” Dr. Gyurkó Szilvi írása a dévai Szent Ferenc Alapítványnál történt gyerekjogi bántalmazások ügyében.

Balatoni József: Színjáték a Nemzeti Pedagógus Karban, reméljük, ezt senki nem veszi be!

WMN Ügy – 2023.05.19. – BJ

„Az, akinek értünk kellene kiállnia, ellenünk dolgozik, a kenyéradói véleményét fújja. És elmondja, hogy minden mennyire szuper lesz, miközben tudjuk, hogy csak rosszabbodik a helyzet” – Jocó bácsi újfent kiakadt, és joggal.

„Meg kell tanulniuk ellátni magukat”

WMN Ügy – 2023.05.17. – KK

A világon egyedülálló Mirella és Melodi, a kétpetéjű ikerpár esete: nem egyszerre, de végül mindkettejüknél diagnosztizálták az SMA-t, vagyis gerinc eredetű izomsorvadást. Szüleik óriási erővel küzdenek értük, és őket is erre tanítják. Ennek köszönhető, hogy egyikük nemsokára újra járni fog, és a másik kislánynak is 50 százalék esélye van rá.

Kate Winslet: Nem akarunk rettegni a gyerekeink mentális egészségéért

WMN Ügy – 2023.05.16. – TF

Amikor egy olyan sztár kap díjat, akinek van mondanivalója, az utána lavinát – azaz párbeszédet – indíthat el. Kate Winslet ezzel a céllal mondott köszönőbeszédet a hétvégi BAFTA televíziós díjátadó gálán, mert szerinte a döntéshozók felelőssége is, hogy az internet mentális betegségeket okoz a fiataloknál.

< 1 2 3 4 5 6 7 >