WMN Ügy
WMN Ügy

A sikeres jövő alapja az oktatás, de az ország a magyarok negyedéről lemond

WMN Ügy – 2023.12.02. – DD

A magyar oktatási rendszer nemzetközi összevetésben is alulteljesít – a jelen problémáiról és a jövő kérdéseiről egy érdekes konferencián beszélgettek szakemberek:

„Egy HIV-vel élőnek nem a HIV a legnagyobb problémája, hanem a társadalom tudatlansága”

WMN Ügy – 2023.12.01. – KÁA

Hány embert regisztráltak HIV-pozitívként idehaza az utóbbi években? Mit lenne nagyon fontos mindenkinek tudnia erről az állapotról? Kinek és milyen gyakran lenne jó szűrésre járni? A HIV/AIDS világnapján szakértőket kérdezett a magyarországi helyzetről Kanicsár Ádám András.

Dr. Gyurkó Szilvia: Szenvedek a bántalmazó kapcsolattól, amiben a rendszerrel élek

WMN Ügy – 2023.11.29. – GySz

A magyar nyelv egy újabb kifejezésének kisajátítását – gyermekvédelem – már szinte megszoktuk. Lehetne vállat vonni és azt mondani: így megy ez. Lehetne hátat fordítani az aktuálisan köréd rajzolt világnak, és csak a buborékod akolmelegében süttetni az arcod. Lehetne elmenni, és nyugodtabban élni máshol. De ha húsz éve foglalkozol egy üggyel, és ez itt a hazád, akkor – hiába múltál negyven – egyszerűen nem tudsz csöndben maradni, és odébbállni.

28 napja nem iszom alkoholt, hogy még magabiztosabb mérsékelt fogyasztóvá váljak

WMN Ügy – 2023.11.28. – MD

Finisbe ért a száraz november, a Kék Pont Alapítvány kihívása, amelyben idén Milanovich Domi is részt vesz. Az ő személyes beszámolója következik:

Karsai Dániel: Álmomban mosollyal az arcomon halok meg 80 évesen. De a valóság sokkal ridegebb

WMN Ügy – 2023.11.28. – KC

A gyógyíthatatlan beteg alkotmányjogász ügyével az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult, ma hallgatták meg Strasbourgban. Karsai Dániel bátor küzdelme mérföldkő lehet abban, hogy az eutanáziával és a méltó halállal kapcsolatban idehaza se dugjuk homokba a fejünket.

„Sokat gondolok arra, miket tettem veled” – felnőttként új perspektívát kaphat az iskolai bullying

WMN Ügy – 2023.11.28. – TF

Egy bántalmazott gyerek felnőttként újságíró lett, és úgy döntött: megkeresi egykori osztálytársait, akik közül sokan bántalmazók, mások bántalmazottak, esetleg kívülállók voltak. Az interjúk tapasztalatai tanulságosak lehetnek a jelenleg érintetteknek, és azoknak is, akik máig hordozzák az iskolai években szerzett lelki sérüléseket.

Nehéz egészségesnek maradni egy előítéletes társadalomban

WMN Ügy – 2023.11.27. – MD

Aggodalommal figyeli a magyarországi történéseket a Columbia Egyetem világhírű professzora, Ilan Meyer, aki évtizedekkel ezelőtt megalkotta a kisebbségi stressz fogalmát, és aki nemrégiben Budapesten járt.

Áldozattá válni nem döntés kérdése – de tenni azért, hogy minél kevesebb nőt érjen erőszak, nagyon is

WMN Ügy – 2023.11.25. – MZS

„Nem kell kockáztatnod a biztonságodat, kimenekítened embereket és eltérítened pofonokat. Kezdd ott, ahol vagy. Használd, amid van. Tedd, amit tudsz” – írja Mózes Zsófi, aki szerint az erőszak felszámolása mindannyiunk felelőssége.

< 1 2 3 4 5 6 7 >