WMN Ügy
WMN Ügy

A gyerekek a pornóból tanulják meg, milyen a szex

WMN Ügy – 2023.02.07. – GySz

Bármennyire félelmetesen hangzik is, olyan nagyon nem kell csodálkozni azon, hogy tíz-tizenkét éves (vagy sokszor fiatalabb) gyerekek a pornóból tanulják meg, milyen a szex. És ezzel sokkal több baj van, mint ahogy azt elsőre gondolnánk.

„Egy apa azt ordította a lelátóról a gyerekemnek, hogy te béna f.sz!” – Sportegyesületet büntettek a bekiabáló szülők miatt

WMN Ügy – 2023.02.02. – SzAE

„Kedves szülő! Kérjük, ne felejtse: Ez csak egy játék, a játékosok még gyerekek, az edző és a bíró is ember. Ez nem a vébé-döntő. Kérjük, tisztelje a játékot és élvezze a meccset!” – olvasható az egyik sportszövetség bejáratánál. Hogy szükség van (lenne) a szurkoló szülők féken tartására, azt bizonyítja egy napokban történt botrányos eset is, amely serdülőlányok egy mérkőzéséhez kötődik.

Emberkereskedő, szexuális ragadozó és internetes bálvány: az Andrew Tate-ügy felkiáltójelei

WMN Ügy – 2023.02.02. – MZS

A szövevényes Tate-ügy sajtójából tudható, hogy a hosszú bűnlajstrommal bíró influenszer azért szökött Romániába, mert bízik a korrupcióban. Meg talán abban, hogy bármit követett is el, a rajongói imádják. Mi lehet ebből a tanulság számunkra? – teszi fel a kérdést Mózes Zsófi, aki maga is családon belüli erőszak túlélője.

„Nem szabad hagyni, hogy a szülő örökre ápolói szerepkörben maradjon: abba bele lehet őrülni!”

WMN Ügy – 2023.02.02. – KAd

A halmozottan fogyatékos emberek rendre kiszorulnak a nappali ellátásból, amelyhez amúgy törvény adta joguk lenne. Két sorstárs anya ezért gondolt egy merészet, és mert nem bízhattak az állami segítségben, létrehoztak maguk egy nyugati színvonalú napközit halmozottan fogyatékos embereknek. Ismerjétek meg a nem mindennapi történetet Chripkó Lili és Kurucz Adrienn riportjából:

Megdöbbentő felmérés: az amerikai szülők fele nem biztatja gyerekét családalapításra

WMN Ügy – 2023.02.01. – SzAE

Az amerikai szülők felének (főként az anyáknak!) fontosabb, hogy gyerekeiknek jó állása legyen, mint hogy családot alapítsanak – derül ki egy friss felmérésből. Vajon mi az oka annak, hogy az emberek kevésbé biztatják gyerekvállalásra utódaikat, mint korábban?

A világ első leszbikus miniszterelnöke kivárta a sorát, majd kivezette Izlandot a válságból

WMN Ügy – 2023.02.01. – MZS

„Szabadság és emberi jogok – ez az, amire a világnak a legnagyobb szüksége van, ez az, amire mindenki vágyik” – mondta a 2014-es torontói Pride megnyitóján Izland korábbi miniszterelnöke, Johanna Sigurdardottir, aki hivatali ideje alatt is határozottan kiállt az egyenlőség mellett.

Zuglói plakátkampány: „Ha férfi vagy, ne keverd össze az erőt az erőszakkal!”

WMN Ügy – 2023.01.31. – SzAE

Férfiak üzennek végre férfiaknak! A kampányhoz bárki csatlakozhat az ország bármelyik pontján!

Változott az egyetemi felvételi! – Jocó bácsi a legfontosabb tudni- és tennivalókról

WMN Ügy – 2023.01.30. – BJ

Fontos információk a most megváltozott egyetemi felvételi vizsgákról:

< 1 2 3 4 5 6 7 >