WMN Ügy
WMN Ügy

Attól, hogy van hova bevinni a gyereket reggel, az oktatási rendszer még összeomlott

WMN Ügy – 2023.06.06. – TF

Vannak, akik azt gondolják, hogy a pedagógusok ügye őket nem érinti, mert nincs iskolás gyerekük. Mások a saját bőrükön is tapasztalják a problémák egy részét, de nem tudják, mit lehetne tenni. Utánajártunk, hogy szülőként merre lehet indulni, ha szeretnénk valamit tenni az oktatás jövőjéért.

Húsz éve tévesen ítélték el a gyerekei meggyilkolása miatt, most kegyelmet kapott

WMN Ügy – 2023.06.05. – MZS

A bírósági ítélet 2003-ban kimondta, hogy Kathleen Folbigg megfojtotta a gyerekeit. Harmincévnyi börtönbüntetéséből már tizennyolcat letöltött, amikor a modern genetikai vizsgálatoknak köszönhetően kiderült: mind a négy gyereknél egészségügyi problémák merültek fel, a boncolás pedig egyik esetben sem utalt gyilkosságra.

Tanárok és szülők: a józan ész utolsó mentsvárai vagytok!

WMN Ügy – 2023.06.04. – HE

„Ridegtartásban a közoktatás, ígéretektől és propagandamondatoktól roskadozik a padlás, alattunk viszont megélhetési szakadék, körülöttünk általános társadalmi és politikai vákuum. Mit is ünnepelhetnénk idén pedagógusnapon?”

Gurubi Ágnes: Egy anyaság hattyúdala – a Szív utca születésének igaz története

WMN Ügy – 2023.06.02. – FR

„Utólag fogalmaztam meg, hogy bár ez a kisbaba nem tudott megszületni, de megszületett belőlem az első regényem. És bár az út, amit bejárt, fantasztikus, a sikere sosem fog kárpótolni a veszteségért.” Gurubi Ágnes író öt évvel ezelőtt vesztette el kisbabáját – ez az ő történetük:

Aláírta a „Halál a melegekre!” törvényt az ugandai elnök

WMN Ügy – 2023.05.31. – SzAE

Homályos fogalmak, súlyos büntetések: már „a homoszexualitás elkövetésének kísérlete” is hét év börtönbüntetést vonhat maga után Ugandában. Hogyan fajulhattak idáig a dolgok?

Eltűnt gyerekek: inkább valami elől szöknek, mintsem valahová tartanának

WMN Ügy – 2023.05.27. – DD

Magyarországon évente 18 ezer kiskorú eltűnéséről érkezik bejelentés a rendőrséghez. Mit tehetünk, hogy ez a hatalmas szám csökkenjen végre? Dián Dóri egy izgalmas kerekasztal-beszélgetést hallgatott meg a témában, és megosztja veletek a legfontosabb üzeneteket:

Szülés utáni fizikai regenerálódás: rengeteg tabu, még több tévhit

WMN Ügy – 2023.05.26. – SzHA

Széles-Horváth Anna háromgyerekes anya, aki sok nehézség árán, a saját bőrén tapasztalta meg, hogy a szülést követő fizikai jóllét, a megfelelő regenerálódás mennyire hatással van a mentális jóllétre is. Ő osztja meg most veletek a témában szerzett tapasztalatait:

A tápszer drágulása nem a szoptatást teszi népszerűbbé, hanem a trükközést

WMN Ügy – 2023.05.25. – TF

Viszonylag rövid időn belül jelentősen nőtt a tápszerek ára. Gyermekorvosi beszámolók szerint emiatt már több szülő jelentkezett azzal a kéréssel, hogy keressenek olcsóbb megoldást, a tápszeres csoportokban pedig virágzásnak indult a „kereskedelem”.

< 1 2 3 4 5 6 7 >