WMN Ügy
WMN Ügy

A holokauszttúlélő művész a képeivel üzeni: soha többé!

WMN Ügy – 2023.01.27. – NP

Egyes festményein ő maga is jelen van, mint egy kísértet, aki a háttérben lebeg, és némán figyeli a lágerőrök iszonyatos tetteit – amelyek örökre beleégtek az emlékezetébe.

Az leszel, amivé születtél – A társadalmi mobilitás szinte halott Magyarországon

WMN Ügy – 2023.01.26. – GySz

A társadalmi ranglétra aljáról már csak a reménytelenségbe lehet visszalépni. Oda, ahol napról napra telik az élet, és elképesztő méretű a kiszolgáltatottság. Dr. Gyurkó Szilvia gondolatai a magyar társadalomról készült friss jelentés kapcsán.

Huszonöt év, három szülés, és száznál több vizsgálat után minden apró részlet összeállt

WMN Ügy – 2023.01.24. – SZIJ

Vendégszerzőnk grafikus és író, három gyerek anyukája. Két ló, négy kutya és három cica gazdája. A Rókadombon élnek. Ez az ő személyes vallomása.

Egyhetes sztrájkba kezdtek a tanárok – Így és ezért támogasd őket

WMN Ügy – 2023.01.23. – TF

Az oktatás helyzete = mindannyiunk ügye.

Félévi bizonyítványt a menekült gyerekek is kapnak

WMN Ügy – 2023.01.23. – MZS

Milyen félévet zárnak az Ukrajnából menekült gyerekek a magyar közoktatásban? Hogyan sikerülhet beilleszkedniük? És hogy vizsgázik vajon a magyar társadalom befogadásból?

Húsz évvel később is hányingere lett, amikor a bántalmazója szemébe nézett

WMN Ügy – 2023.01.19. – CSA

Az iskolai és munkahelyi erőszak hosszú időre kiirthatja belőlünk a valahová tartozás vágyát. A bullying tartós hatásairól írt Csepelyi Adrienn egy új sorozat kapcsán:

Csupasz mellbimbó is látszódhat majd a Facebookon és az Instagramon

WMN Ügy – 2023.01.18. – DD

Régóta tart a vita: miért azonosítják a közösségi oldalak algoritmusai a csupasz női mellet automatikusan kiszűrendő szexuális tartalomként, míg a férfimellkast nem. Most pont kerülhet az ügy végére.

Az erőszaktól nem nőnek ki senki szárnyai

WMN Ügy – 2023.01.18. – GySz

Egy gyerek se lett boldogabb, magabiztosabb, felkészültebb az életre attól, ha megalázták vagy bántották. Nem a gyerekek lettek mimózábbak, hanem az erőszak és bántalmazás hatásairól tudunk többet. És ez jó. Akkor is, ha „a mi időnkben nem így volt”, és „mi is kaptunk, mégis rendes ember lett belőlünk” (tényleg?).

< 1 2 3 4 5 6 7 >