WMN Ügy
WMN Ügy

Temesvári Orsolya: A női(es)ségem és a szexualitásom megélése nem függ(het) a testem fizikai állapotától

WMN Ügy – 2022.01.27. – WMN

„Hiszen mi is történt? Egymástól teljesen független emberek kérdés, kérés vagy előzetes figyelmeztetés nélkül ítéletet hoztak rólam mint emberről és mint nőről. A testem fizikai valója, korlátai és a bénult végtagok értékmérővé váltak. Mintha megszűntem volna nőnek lenni, mert nem tudom egyedül széttárni a lábam egy férfi előtt.”

Hanyatt fekszünk szülés közben, hogy kényelmesebb legyen – De mégis kinek?

WMN Ügy – 2022.01.18. – MZS

Régóta tudjuk, hogy a gravitáció támogató ereje mekkora segítséget nyújt szülés közben. De akkor mégis hogyan alakult ki a fekve szülés protokollja? És az mennyire szolgálja valóban a nők és a baba érdekeit?

Az omikron nem kopogott, hanem hatalmas erővel, páros lábbal rúgta be az ajtót az iskolákban

WMN Ügy – 2022.01.14. – BJ

Közeledik a központi felvételi, és az érettségit is elő kellene készíteni, de ilyen körülmények között már az is eredménynek számít, ha minimálisan megvalósul az oktatás. Jocó bácsi el van keseredve, és ezzel nyilván nincs egyedül…

„Anyám kedves nő, nem veszélyes a társadalomra… akikre veszélyes, azok már nem élnek”

WMN Ügy – 2022.01.11. – SzÉ

Ma ünnepli 50. születésnapját Amanda Peet, ebből az alkalomból pedig újra ajánljuk az egyik legjobb munkáját. Ha még nem láttátok ebben a Netflix-sorozatban, feltétlenül pótoljátok be!

„Bocsánat, ez itt járóbeteg-ellátás, legközelebb ne ide jöjjön a tolókocsijával!” – Akadálymentesítés a mindennapokban

WMN Ügy – 2022.01.10. – WMN

„Az akadálymentesítést nem biztos, hogy az utcán kell elkezdeni, sokkal inkább az emberek fejében” – mondja vendégszerzőnk, aki a kerekesszékből meséli el mindennapi élményeit.

Tíz káprázatos LMBTQ-pillanat, amely az idei nehéz évben is reményt adott

WMN Ügy – 2021.12.30. – MD

Bár a közösséget további súlyos jogfosztások érték, rengeteg ember megmutatta: igenis fontos számára az elfogadás, a sokszínűség és a szeretet. Összegyűjtöttük, milyen élményekből merítünk erőt 2022-re.

A tiltás soha nem volt megoldás – Öt évtizeddel az amerikai nők döntési jogát garantáló ítélet után is az abortuszról vitatkozunk

WMN Ügy – 2021.12.27. – MZS

„Ha minden terhesség tervezett lenne, akkor sem tudnánk felszámolni az abortuszt.”

< 1 2 3 4 5 6 7 >