WMN Ügy
WMN Ügy

Mit érezhet egy ember, ha rásütik: úgy fest, mint egy drogos?

WMN Ügy – 2022.11.29. – SzÉ

Káros a koplalás? És valaki mást a heroinistákhoz hasonlítani, az mi?

„Az áldozatok véréből dühöt és reményt emelünk ki” – Irániak a forradalomról

WMN Ügy – 2022.11.28. – MD

„Én nem tanultam politikatudományokat. De anya vagyok, és sosem fogom megbocsátani nekik, hogy gyerekeket ölnek” – mondta az iszlám rezsimről az egyik résztvevő. Budapesten élő irániakkal beszélgettünk.

Még bőven van hova fejlődnünk, mire valódi egyenlőségről beszélhetünk

WMN Ügy – 2022.11.26. – NyL

73 évvel ezelőtt mondta ki a magyar parlament, hogy a nőket nem érheti többé hátrányos megkülönböztetés a nemük miatt, de hogy ebből mennyi valósult meg, és a parlament ma hogyan gondolkodik erről a kérdésről – azt Nyáry Luca foglalja össze nektek.

Tovább dagad a botrány a Balenciaga-kampány körül

WMN Ügy – 2022.11.25. – KC

Mindig meghökkentő azokat a botrányokat figyelemmel kísérni, melyek egy-egy multinacionális céghez vagy divatóriáshoz köthetők, hiszen ilyenkor jogosan merül fel bennünk a kérdés: mégis hogyan mehetett át egy-egy elhibázott ötlet, bántó poén, kétértelmű utalás annyi döntéshozón keresztül. Főleg, ha szadomazo macikról és gyermekpornográfiához köthető iratokról van szó egy kampányban.

Az erőszak felszámolása a csend megtörésével kezdődik

WMN Ügy – 2022.11.25. – MZS

Magyarországon jelenleg is negyedmillió nő él bántalmazó kapcsolatban, hetente egy nővel pedig végez korábbi vagy jelenlegi partnere. Bár egyre többet tudunk az erőszak természetéről, a túlélőnek messze nem csak a bántalmazójával kell megküzdenie, ha szabadulni akar a kapcsolatból.

85 évet kellett várni, de végre balett-táncosként piruettezik be az első plus size Disney-hősnő

WMN Ügy – 2022.11.24. – KC

Egyelőre csak egy hatperces rövidfilmet kapott a plus size főhősnő, de bízunk benne, hogy nem kell újabb 85 évnek eltelni a trend folytatásához!

Ilyen egy feminista sportbár, ahol kizárólag női mérkőzéseket közvetítenek

WMN Ügy – 2022.11.23. – KC

A hely hiánypótlónak bizonyult, a televíziós sportközvetítések 95 (!) százaléka ugyanis a férfisportokra összpontosít.

„A demokrácia látszata tart vissza a radikális tettektől” – Interjú a tüntetések lélektanáról

WMN Ügy – 2022.11.23. – MD

November 26-án vasárnap országos demonstrációt szerveznek a közoktatásért. Mit lehet manapság elérni szimbolikus megmozdulásokkal? És miért fontos akkor is kimennünk az eseményre, ha nem feltétlenül hiszünk a tüntetés mint műfaj hatékonyságában? Erről kérdezte Szekeres Hanna szociálpszichológust, az ELTE adjunktusát Milanovich Domi.

< 1 2 3 4 5 6 7 >