Kult
Kult

A mágikus realizmus a vikingeknek is jól áll – Megnéztük az Északi című filmet

Kult – 2022.05.19. – BA

Akarod látni minden idők leghitelesebb filmjét a vikingek hőstörténetéről? Meg fogsz lepődni, kit találsz majd benne. (Jó eláruljuk: egy dán királyfit.)

Kimenő Radival: Hódolj az élet apró örömeinek, és fesztiválozd át magad a nyárba

Kult – 2022.05.19. – FR

Ha már bennetek is ég a fesztiválláz, ne hagyjátok ki Filákovity Radojka ajánlóját: az ingyenkoncertektől kezdve a sör- és borünnepeken át a felhőtlen hétvégi piknikig a Pilis szívében, csupa izgalmas program közül csemegézhettek.

„Nem volna semmi baj, csak Magyarország ne volna olyan messze” – 121 éve született a csodálatos komika, Vaszary Piri

Kult – 2022.05.19. – KAd

„Az élet olyan, hogy mindig másképp történik minden, mint ahogy elgondolta előre az ember.” Móricz Zsigmond vetette papírra ezeket a szavakat a Légy jó mindhaláligban, és a színpadi adaptációban Nyilas Misit alakító Vaszary Piri életére tökéletesen illik ez a mondat. Íme, kalandos sorsa, vándorlása, végzete:

A titokzatos festőnő, aki újraértelmezte a színelméletet – Mary Gartside nem félt felrúgni a férfiak által alkotott kereteket

Kult – 2022.05.18. – MZS

Évekkel Goethe Színtan című műve előtt Mary Gartside angol művész közzétette saját válaszát Newton színelméletére – majd gyakorlatilag eltűnt a történelemből.

Evan Rachel Wood felemelkedése egy újabb lépés az erőszak felszámolása felé – Ezért tennénk kötelezővé a Phoenix Rising című dokumentumfilmet

Kult – 2022.05.17. – MZS

Az HBO dokumentumfilmje, amelyben Evan Rachel Wood mesél a Marilyn Mansontól elszenvedett bántalmazásokról, a Phoenix-törvényről kapta a címét – arról a törvényről, amellyel a színésznő a jövőbeli áldozatoknak próbál segíteni.

A Hortobágyig röptet minket Árkus, a csikó – Könyvajánló

Kult – 2022.05.17. – BG

Both Gabi egy olyan mesét ajánl, amiből a gyerekek megismerhetik a vadlovak életét és környezetét.

Madonnát is inspirálta a festő, Tamara de Lempicka, aki viharos élete után egy vulkán kráterében talált végső nyugalomra

Kult – 2022.05.16. – KZs

Franciaországban élő szerzőnk, Kis Zsuzsa, egy párizsi kiállítás, az Úttörőnők, illetve a születésének 124. évfordulója alkalmából mutatja be nektek a festő Tamara de Lempickát, akinek fordulatos életútja, szenvedélyes szabadságvágya és csodálatos art déco képei sokakat inspirálnak.

< 1 2 3 4 5 6 7 >