Kult
Kult

„Gyere, bukj velünk!” – a Kudarcok Múzeuma hű a nevéhez

Kult – 2024.06.15. – DD

A Kudarcok Múzeumában olyan termékeket mutatnak be, amik hatalmasat buktak. A kiállítás itthoni megvalósítása azonban kritikán aluli.

Pedro, Pedro, Pedro – Raffaella Carrà örök tündöklése

Kult – 2024.06.15. – CSA

Ki a legjobb Santa Fében? Mindenki tudja, hogy Pedro. De hogy jön egy 80-as évekbeli slágerhez egy mosómedve?

„A törött ember erős” – interjú Lázár Zsófiával, Lázár Ervin lányával

Kult – 2024.06.15. – BG

Lázár Ervin lánya mesél arról, miért kellett elmennie Magyarországról – tizenkétezer kilométerre Indonéziába, Balira – ahhoz, hogy megtalálja a saját írói hangját. Lázár Zsófi sokáig kereste a helyét a világban, és most úgy tűnik, végre talált egy szigetet, ahol békére és szerelemre lelt, na meg saját magát is újradefiniálta.

Hét remek gyerekkönyv, nem csak gyerekeknek

Kult – 2024.06.14. – BG

A 95. Ünnepi Könyvhét tényleg a könyvek ünnepe, sokadszorra örülhetünk az újdonságoknak, és ezzel párhuzamosan immár a 23. Gyerekkönyvnapokat is most rendezik a Vörösmarty téren és a Duna-korzón. Hét új gyerekkönyvet ajánl Both Gabi minden korosztály figyelmébe.

Apácashow: több mint 30 év után is összefér a fityula és az örömzene

Kult – 2024.06.14. – SzHA

Az Apácashow akkora siker lett Amerikában, hogy rögtön az első rész után elkészült a második is. A harmadikat 2018 óta ígérgeti a Disney, és az, hogy az elmúlt hetekben, több mint 30 év után, összeállt a második részben éneklő kórus egy show-műsorban, talán arra utal: hamarosan meg is valósul majd az évek óta húzódó projekt.

„A tehetség csupán a fele a sztorinak, a többi kapcsolatépítés és önmenedzselés” – interjú Martin Wanda fotóssal

Kult – 2024.06.13. – FB

Martin Wandának, aki olyan nagy márkáknak fotóz, mint a Dior, a Louis Vuitton a Burberry, nemrégiben nyílt kiállítása a Mai Manó Házban, ahol édesapjával, Martin Gábor fotográfussal együtt mutatják be a 70-es évek békéscsabai, illetve a 2020-as évek londoni fiataljainak önfeledt pillanatait, rámutatva, hogy az emberi szabadságvágy kortól, rezsimtől, országtól független.

Anya Taylor-Joy: az egykor csúfolt kislány ma a filmipar csúcsán

Kult – 2024.06.12. – MZS

Modellből lett színésznő, aki dacból nem akart megtanulni angolul, és aki bátran felemeli a hangját a nemek közti egyenlőtlenségek láttán: íme, Anya Taylor-Joy.

A farm, ahol élünk – ötven éve a miénk

Kult – 2024.06.11. – SzAE

1974-ben, azaz ötven évvel ezelőtt kezdték sugározni az amerikai tévécsatornák a sokunk gyerekkorát meghatározó A farm, ahol élünk című családi filmsorozatot. Bár hozzánk csak évtizedekkel később érkezett meg, azonnal meghódította a nézők szívét, és az Y generáció tagjainak iskola utáni biztos programjává vált.

< 1 2 3 4 5 6 7 >