Ne tegyük a csomagtartóba? Jó, akkor tartogasd. Legalább nem a buszon kell cipelned. Ülj be gyorsan, itt nem is parkolhatnék. Nagyon lógatod az orrod. Ez van, nem élnek sokáig. Rám számíthatsz, szerencsére Bálint pont itt hagyta hétvégére a kocsit. Azért jól vagy? Hadd lássam a szemedet! Nem tudok hátrafordulni, nézz a visszapillantóba. Bocs, erre kicsit hepehupás. Ugye, nem esik ki?

Legalább téged is hazavárt valami. A Bálintba ennél sokkal több energiát kell beletennem. Egy hétvége is könnyen bedarál.

Bevásárolok, megfőzök, mosogatok, és persze foglalkozni is kell egymással. Te meg csak bedobtál ennek pár bogarat.

A kaméleon után mid lesz? Jó, akkor gekkó, nem tudom ezeket megkülönböztetni. Túl sok mindent kell megjegyeznem, például, hogy milyen hortenziát vigyek az anyósjelölt névnapjára. Bár ne kéne mennem, vidéken kijön a szénanáthám. A szmog kevésbé visel meg. Ne értsd félre, nem panaszkodom, Bálint jó fogás. Teljesen más, mint amikor egyedül voltam. Majd megtudod. Másfél éve lakom az albérletében, szokott segíteni, ő gondozza a párkányon a fűszernövényeket, a szemetet is leviszi. 

 
Biztos ne menjünk fel Normafára elásni? Kár, hogy nincs kerted, ahol egyszerűen eltemethetnéd. Régen kertes házat akartál. Azt hitted, majd apádék felosztják a telket, és lesz egy férjed, aki házat épít neked. Két gyereket akartál, mert ti is ketten voltatok testvérek. Odavoltál a békákért. Egyszer a táskámba rejtettél egyet, a Bravóm mellé, utána egy hétig nem te voltál a kedvenc unokahúgom.

Mondok neked valamit. Mielőtt Bálinttal megismerkedtem, jártam egy vonzás-tanfolyamra. Most biztos forgatod a szemed. Nő vagy, nem mindegy például, hogy trappolsz vagy nőiesen sétálsz. Megfigyeltelek, ha nálunk vagy, mindig csak belesüppedsz a fotelbe, és szürcsölöd a teát. Teljesen máshogy hatna, ha nem görbítenéd be a hátad, és nem piszkálnád a körmödet. Azt tanítják, ha randin egy férfi ül veled szembe, tedd keresztbe a lábad, fordulj oldalra, olyan szögben, hogy a derekad vékonynak tűnjön.

Itt kell befordulni az állatkrematóriumhoz?

Amúgy ez a tanfolyam nem hülyeség. Egy nyugdíjas szexuálterapeuta tartja.

Beszélt az öltözködésről is. Felejtsd el ezeket a garbókat. Muszáj szabadon hagyni a dekoltázst, különben nem tudod felhívni magadra a figyelmet. A mell középvonala nem látszódhat, az közönséges. Szóval, ha már megvan a póz a fotelben, egy ízlésesen kivágott fölsőben nyugodtan előredőlhetsz. A színe legyen vörös. A legjobb, ha a fejed kicsit oldalra hajtod. A nyak sérülékeny. Megmutatod a leggyengébb pontod, beindítja a védelmező ösztönt. Érezd magad reflektorfényben. Az ő reflektorfényében. Mit tudom én, legyél kreatív, képzelj oda valakit. Persze, nem most. Majd ha jobb passzban leszel. Kár, hogy nevet adtál neki, így biztos jobban fáj. Tényleg sajnálom. 

 

Szoktál csipkés fehérneműt hordani? Ne fintorogj, hatással lenne a kisugárzásodra. Én ellustultam a karantén alatt, holnap elugrok beszerezni pár új darabot. Ha ez túl sok, legalább egy kis smink. Mesélted, hogy tavaly, a lezárások elején rendeltél egy akciós készletet. Nem baj, ha maszkban nem minden látszik. Hangsúlyozd ki a szemed, ha már nem lesz piros. Ősz típusnak tűnsz, illenek hozzád a meleg tónusok.

Ne vonogasd a vállad, Zoomon keresztül is érzik. Főleg, ha bemész az irodába. Ki tudja, mikor lát meg valamelyik középvezető.

Itt jó? Ha negyedóra alatt elintézitek, meg tudlak várni. Bálint csak este jön meg, utána beülhetünk valahova. Értem, szóval fertőtlenítetted a terráriumot, a hőmérőt és a sziklát. Mehetünk még egy kört, felpakolunk, visszaviszünk mindent a kisállat-kereskedésbe. A kukacok ugye, nem másznak ki? Majd írj rám, hogy küldjem át a linket.

Zakariás Cecília

Kiemelt képünk illusztráció – Forrás: Unsplash/Nick Tsinonis