Trembácz Éva Zsuzsa cikkei

Összesen: 153 db cikk

Jane Fonda: Fiatalnak lenni nehezebb, mint öregnek

KI VELE! – 2024. május 19. – TÉZS

Jane Fonda és más hetvenévesnél idősebb híres amerikai nők jelentik ki kerek perec, hogy azt tapasztalják, könnyebb idősnek lenni, mint fiatalnak vagy középkorúnak. El is mondják, milyen előnyökkel jár, ha valaki a hetvenes–nyolcvanas éveiben jár.

Versenyfutás az idővel egy kisfiú életéért – a négyéves Beni Duchenne-féle izomsorvadással él

WMN Ügy – 2024. március 20. – TÉZS

Őrjítő tehetetlenség, emberi önzetlenség, szteroidok, fel-felvillanó remény a hatalmas információözönben, a család fájdalmából hasznot húzó csalók felbukkanása, és egy tündéri kisfiú, aki a kétségek között a szüleibe kapaszkodik.

Mérföldkő a nővé válás útján: a 15 éves latin-amerikai lányok ünnepe, a quinceañera

WMN Ünnp – 2024. február 21. – TÉZS

Mesebeli elemekkel átszőtt szép szokás a quinceañera, vagy drága szülinapozás, egyfajta sweet fifteen a sweet sixteen helyett? És mi van azokkal a lányokkal, akik máshogy képzelik el a női létet? Mexikói, kolumbiai és brazil ismerőseivel beszélgetett Trembácz Éva Zsuzsanna.

Halálfélelemmel sűrített, öröknek tűnő másodpercek – A pillanat, amit a földrengés túlélői sosem felejtenek

WMN Life – 2024. január 31. – TÉZS

Milyen átélni, amikor megmozdul alattad a föld? Mennyire hosszúra nyúlhat egy perc, miközben örvénylik a talaj és rázkódnak a téglaépületek körülötted?

Éva vagyok, ornitofóbiás, azaz irreális szinten rettegek a madaraktól

WMN Life – 2024. január 24. – TÉZS

Hiába kis testű, színes vagy mások által szépnek tartott egy szárnyas, a madárfóbiás számára ugyanúgy veszélyt jelent. Ráadásul míg kígyókkal vagy pókokkal elvétve találkozunk az utcán, galambokkal, varjakkal annál többször!

< 1 2 3 4 5 6 7 >