Trembácz Éva Zsuzsa cikkei

Összesen: 144 db cikk

A kiskamasz gyerekem megkérdezte, idén mi is megünnepeljük-e a hanukát, mint a barátai

WMN Ünnp – 2023. december 6. – TÉZS

Ha nem is éljük meg egyes ünnepek vallási aspektusát, kulturális és intellektuális oldalról is ablakot nyithatnak egy másik világra ételeken, ízeken, szokásokon és történeteken keresztül. Az élmény pedig Trembácz Éva Zsuzsa szerint tartósan pozitív nyomot hagyhat gyerekben, felnőttben egyaránt:

46 millió elfogyasztott pulyka és egy egyre ellentmondásosabb ünnep – Ma van a hálaadás napja

WMN Ünnp – 2023. november 23. – TÉZS

Az Egyesült Államok egyik legnagyobb családi ünnepe az őslakosok számára gyásznap. Lehet-e közelíteni ezeket a nézőpontokat? Mit jelent ma a hálaadás, és milyen szokások kapcsolódnak hozzá? A helyszínről számol be Trembácz Éva Zsuzsanna.

Éjfélkor megnyílik az égi kapu – így készülnek Mexikóvárosban a halottak napjára

Kult – 2023. október 31. – TÉZS

November 1-jén az elhunyt gyerekek, 2-án a felnőttek lelkei indulnak útnak, a helyiek pedig mindent megtesznek, hogy halott szeretteik visszataláljanak hozzájuk. A vidám készülődésről Mexikóban élő szerzőnk, Trembácz Éva Zsuzsanna számol be nektek.

Kaktuszlecsó: így készül a magyar–mexikói fúziós konyha remeke

WMN KNYHA – 2023. október 21. – TÉZS

Legendák szólnak róla, és még az íze is remek: minden, amit Mexikó sokoldalú növényéről, a fügekaktuszról tudni érdemes – recepttel!

Milyen a hamisítatlan mexikói taco? És a csokis vagy a halas? – Kipróbáltuk a taco fővárosában!

Kult – 2023. október 15. – TÉZS

„Az exedhez, aki megcsalt, vissza lehet térni, de egy rossz tacóhoz bűn lenne” – tolmácsolta a helyiek vélekedését Trembácz Éva Zsuzsanna spanyoltanára. Éva két hónapja költözött a családjával Mexikóvárosba, és komolyan véve az intelmet, el is kezdte felfedezni a kedvenc tacóit.

< 1 2 3 4 5 6 7 >