-

1. Mert szeret, tényleg szeret

Jezus-sziv

A nőknek mindig az a legnagyobb nyűgük, hogy örökösen bizonytalankodnak, vajon az épp aktuális faszijuk kellő rajongással imádja-e őket. A Szeretsz? Jó, de tényleg szeretsz??! ördögi kérdésköre ezúttal terítékre sem kerül. Mert Jézus szeret téged. Ezt mindenki tudja. Ha mégis elbizonytalanodnál, akkor csak kérdezd meg akármelyik nénit a vasárnapi misén, és ők is boldogan biztosítanak róla, hogy így van, Jézus valóban szeret téged.

2. Mert egy igazi rocksztár

Jezus-rockstar

Ha az a snájdig szakáll és a vállra omló fürtök nem lenne elég bizonyíték erre, a nyomába eredő rajongók hada egészen biztos leleplezi: itt, kérem egy vagány rocksztárról beszélünk! Aki ráadásul igazi anarchista, szembemegy a hagyományokkal és a hatalommal, slágereit pedig az egész világon éneklik.

3. Mert szereti a gyerekeket

Jezus-gyerek

Tudom, manapság ez az egyik legnagyobb gond a férfiakkal. Összeismerkedni még csak-csak hajlandók, szexelni is talán, na, de elköteleződni, ne adj' isten családot alapítani... azt már nem. A legtöbb férfit ki lehet kergetni a világból a babatéma felvetésével, egy kisgyereket pedig még bottal sem piszkálnának meg. Nem úgy Jézus! Ő nemcsak szereti a gyerekeket, de egyenesen keresi is a társaságukat, és kéri, hogy engedjék hozzá őket. Hát nem édes?

4. Mert feminista

Jezus-2

Ez a csávó igazi modern gondolkodó, aki nem beszél összevissza mindenféle sületlen baromságot a női princípiumokról önnön kiválóságától megszédülve. Szentül hiszi, hogy a nők nem képezhetik senki emberfia tulajdonát, egyenlőek a család értékrendjében és a házasságban, a szerepük nem ér véget a hálószoba és a konyha küszöbénél, és legfőképp: nem a méhük szaporaságában méri az értéküket.

5. Mert jól néz ki

Jezus-kacsint

Széles váll, karcsú termet, kellemes vonások, megnyerő, kedves tekintet – ráadásul kétezer év után is változatlanul hozza ezt a színvonalat... mindenféle plasztikai beavatkozás nélkül.

6. Mert trendi

Buddy-Christ

Egy igazi stílusikon, akinek visszafogott ruházata temérdek divatirányzatot ihletett meg, a csinos, férfias szakálla meg a favágószexuális rajongók szívét is megdobogtatja. Állati menő!

7. Mert meghallgat

jezus-5

Miközben épp kiöntöd neki a bánatodat, vagy elmeséled, hogyan érzed magadat, egész biztosan nem kapcsolgatja a tévét, nem nyomkodja a telefonját, sőt, a körmét sem rágcsálja unottan hümmögve, hanem figyel rád. Komolyan, egy álompasi!

8. Mert egy igazi ezermester

Jezus-1

Mivel eredeti szakmája szerint ács, valószínűleg nem jön zavarba attól, ha valamit meg kell szerelni otthon, és nem fog bénázni a karácsonyfatalppal, de egy szög beverésével sem. (És az, hogy vízen is tud járni, a legmenőbb vendéggé teszi a medencés bulikon!)

9. Mert vízből bort tud csinálni

jezus-4

Azt hiszem, nem is kell nagyon részletezni, micsoda őrült nagy királyság ez a skill! És ha hozzávesszük, hogy mennyi mindenkit meg tud vendégelni két hallal és öt darab árpakenyérrel, akkor te is beláthatod, hogy nincsen Jézusnál pöpecebb csávó! Igazi partiarc!

10. Mert egy valódi jellem

jezus-3

Kedves, megértő, figyelmes hallgatóság, aki könnyen szót ért másokkal. Nem haragtartó, nem agresszív, nem előítéletes és nem zsarnokoskodó. Kell neked ennél több? Ugye, hogy nem!

10+1!!!

Jezus-ajandek

Ez a legmenőbb, direkt a végére hagytam. Képzeld, micsoda véletlen! Jézusnak épp karácsonykor van a születésnapja! Tök szuper nem? Mindenki ilyen pasiról álmodik, hiszen így egyetlen ajándékkal letudhatod mind a két ünnepet!

Boldog karácsonyt! (És boldog szülinapot!)

Fiala Borcsa

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Flickr/