Nagy Réka cikkei

Összesen: 21 db cikk

Az önkétesség lényege, hogy olyan dolgot csinálj, amit szeretsz, különben nincs sok értelme – Komposzt: Ökoanyu podcastja a WMN-en

További podcastok – 2022. május 22. – NRO

Hogy mi az összefüggés a klímaváltozás, a fenntarthatóság és az önkéntesség között? A Komposzt évadzáró epizódjából kiderül, hallgassátok meg:

A vízzel együtt ezeket is megiszod! – Így óvhatod meg magadat a káros anyagoktól

Holnap – 2022. május 10. – NRO

Biztos, hogy pontosan tudod, mi van egy pohár „tiszta” vízben?

A víznek nincs alternatívája, és minden liter ivóvíz számít! – Komposzt: Ökoanyu podcastja a WMN-en

További podcastok – 2022. május 8. – NRO

A víz az egyetlen nyersanyag, amit nem tudunk mással pótolni – ha elfogy, az élet véget ér a Földön. Különösen fontos hát, hogy ne pazaroljuk el a bolygó vízkészletét, hiszen a vízhiány már nemcsak a messzi Afrikában probléma, hanem olyan európai nagyvárosban is, mint Barcelona. A Komposzt legújabb adásából kiderül, milyen megoldások vannak erre a globális problémára, és mit tehetünk azért, hogy óvjuk a vizeinket:

Ha valaki nem akar gilisztákkal élni, van más lehetőség is! – Komposzt a komposztálásról: Ökoanyu podcastja a WMN-en

További podcastok – 2022. április 24. – NRO

Végre ez is eljött: Komposzt a komposztálásról! Rengeteg hasznos tanács, trükk és lehetőség hangzik el ebben az adásban, ugyanis nem csak kertben lehet komposztálni!

Háború és környezetvédelem: a légkört telepakoltuk szén-dioxiddal, és nincs tovább – Komposzt: Ökoanyu podcastja a WMN-en

További podcastok – 2022. április 10. – NRO

Az elmúlt hetek egyik legijesztőbb híre volt, amikor az orosz–ukrán háborúban atomerőművek kerültek célpontba. Milyen veszélyt jelent ránk, ha elfoglalják őket? És hogyan lehetne csökkenteni az orosz földgáznak való kiszolgáltatottságot? Végül pedig: hogyan lehetne az energiafelhasználásunkat is tudatosabbá tenni? Nagy Réka, azaz Ökoanyu ezen a héten Perger Andrással, a Greenpeace klíma- és energiakampány-felelősével beszélgetett ezekről a kérdésekről, és az energiaválságra is megoldásokat keresnek:

< 1 2 3 4 >