(Hirdetés)

Íme, néhány csalhatatlan módszer, amivel Habzsi és Dőzsi kisimította a kőkemény munkától rovátkált ráncait, hogy aztán megújulva vesse bele magát ismét a hétköznapok viharaiba.

A nő a megérkezés utáni első pillanatból tudja, hogy milyen lesz a kikapcsolódás

1. Hempergesd habtested cukorban!

Miután markos masszőreink instrukciói alapján tisztáztuk, hogy az eldobható tangának melyik végével takarjuk be a csunyánkat, és melyikkel a hátsó fertályt, a téli hámréteget jázminteás cukorral radíroztattuk le magunkról. Nem viccelünk, a bőrünk olyan lett, mint a babapopsi. Az otthoni peelingnél klasszisokkal jobb volt, és nem csupán azért, mert így még a hátunk közepén sem maradt egy fikarcnyi elszarusodott hámréteg sem.

2. Űzz ki minden stresszt teljes testmasszázzsal!

A selymes bababőrünk ezek után úgy itta be a bioillóolajat, mint sivatagi vándor az oázis vizét, mint szikes talaj a nyári záport... vagy mint sárgán ringó repceföld a vegyszermentes permetet. Majd a szférikus zenétől és a kellemes masszírozástól kispárnává zsibbadt ábrázatunkat levittük a spába.

Sárgán ringó repceföld

3. Úszkálj a bőség zavarában!

Gyógyvíz? Vagy kellemesen meleg medence? Sejtelmes fátyollal elválasztott pihenőrész? Vagy zöldségkoktél a bárrészben? Pezsgőfürdő? Vagy zuhanymasszázs? Kínzó dilemmák között találtuk magunkat a vizes részlegben, nem is tudtunk választani. Mindent kipróbáltunk, pont ebben a sorrendben. A gyógyvíz kifejezetten jót tett a sportban megfáradt ízületeinknek (a Szentesi póthajának már kevésbé).

4. Opheliázás

A forgóvizes medencében megdöntöttünk minden létező úszásrekordot. Majd hanyatt vágtuk magunkat, és hagytuk, hadd sodorja a testünket az áramlás. Csodálatos volt! (Hosszú Katinka pedig sírva könyörög azóta a receptért...)

[video width="576" height="320" mp4="http://wmn.hu/wp-content/uploads/2016/04/video-1461079129.mp4"][/video]

5. Infra, gőz, lakónium – Izzadd ki magadból a mérgeket!

A pompásan felszerelt szaunarészleget azoknak is ajánljuk, akik azt hiszik, hogy öt percig sem bírnák  a forróságot. Mint apró kolibrik szálltunk fülkéről-fülkére, kiizzadva magunkból minden mérget. És ha az ember azt gondolná, hogy ennél több jóság már nincs is a világon, akkor a zuhanyban választhattunk az esőerdő zápora vagy a hűvös ködpermet között, amelyek lemosták rólunk a parányi méregcseppeket. A sármos hipszter fürdőmester még azt is felajánlotta nekünk, hogy gyümölcspürével kenegessük pőre valónkat a hatórás menetrendszeri ceremónia keretében, de minket részben a szemérem, részben pedig a házassági eskü e remek lehetőség visszautasításra kényszerített. Sajnos.

6. Orális élvezetek – amikor a svédasztal alá gurul a lady-maszk

A harminc négyzetméteren elterülő svédasztal változatos kínálata, a vaddisznócomb, biohátszín, a haltál, a színes saláták, a francia sajtok, tészták és sültek igazi móriczi hőst faragtak belőlünk. Jólneveltségünk egészen az előételig tartott... Mindent meg akartunk enni, ebben a sorrendben. Adtunk a hedonizmusnak két nagy pofont, és rendeltünk egy üveg jó magyar bort is, majd szemérmetlenül kétpofára tömtük a majmot.

Habzsi és Dőzsi megalázó munkakörülményei

7. Balzsam a fülnek – Csárdáskirálynők a pamlagon

Még szerencse, hogy állt ott egy zongora. Az meg még nagyobb szerencse, hogy volt hozzá egy tehetséges bárzongorista is! Mert a Te rongyos élet, a Jaj, cica! meg a Marica grófnő dallamaira mulatni olyan, mint egy jó nagyot kortyolni a fiatalságot adó elixírből. A kandalló mellett heverészve rádöbbentünk, hogy az élet eszeveszettül gyönyörű.

Kislányok a zongoránál

9. Találkozz időskori önmagaddal...

…és ébredj rá, hogy mennyire jó arc is vagy tulajdonképpen. A bárban találkoztunk ugyanis a 84 éves Perlával, aki titokban mindig is szerettünk volna lenni. Az idős hölgyet még a bokájába rögzített vasak sem akadályozták meg abban, hogy időnként táncra ne perdüljön. (Persze hogy nem, hiszen ő is a hotelban kapott gyógykezelést!) Perla elárulta magáról: ő olyannyira szabad szellem, hogy neki aztán soha, senki a világon nem mondhatta meg, mit csináljon. Imádja az operettet, a régi nótákat, szereti az életet, és úgy osztotta a pincért, mint annak a rendje. Azt mondta nekünk útravalóul, hogy le kell szarni, mit gondolnak mások. Perla törzsvendég a Spiritben, szenvedélye az utazás. Bár bejárta a fél világot Izlandtól Barcelonán át Londonig, de azt mondta, ennél jobb szállodát még nem talált.

9. Aludj egy nagyot – egyedül

Szép dolog a spa, jó dolog a finom vacsora, a zongora se rossz, de ami egy tisztességben megőrült megőszült családanya számára a legkényeztetőbb kezelést jelenti, az az alvás. Egyedül, gyerekek és férj nélkül, csendben, nyugalomban, egy kétszemélyes franciaágyon gátlástalanul elheverve dobócsillag pozícióban.

10. Reggelizz úgy mint egy királynő!

Még szerencse, hogy az előző napi lakomától kitágult a gyomrunk, különben nagyon fájdalmas kompromisszumokat kellett volna hoznunk a reggelinél. Kegyetlenség lett volna az ízlelőbimbóinkat arra kényszeríteni, hogy válasszon a füstölt lazac, a rántotta, a friss gyümölcsök, a saláták, a virslikék, a pástétomok, a megszámlálhatatlan féle kenyér, a házi grillkolbász, a muffinok, joghurtok és frissen facsart levek között. Így viszont büszkén jelenthetjük, hogy mindketten professzionális szállodai reggelizőkké avanzsáltunk.

Konklúzió

Nem kis izgalommal vártuk a délelőtti állapotfelmérést, hiszen jobb, ha az ember tisztában van vele, mire kell odafigyelnie. Meg hát, őszintén szólva, jól is esik az ember lányának néhanapján egy alaposabb törődés. Legnagyobb örömünkre a szakember megállapította, hogy fejenként akár hét évet is letagadhatnánk a korunkból. És erről most már papírunk is van! (Ahogy Borcsának arról is, a családja jobban tenné, ha reggel 8-ig hagyná aludni minden áldott nap, mégpedig a kezelőorvosa ajánlásával.) Íme, a kézzel fogható, egzakt bizonyíték:

Bele sem merünk gondolni, hogy mi történne, ha még tovább maradhatnánk. De így is kellőképpen felfrissülten, kicserélve, szexi tinibukszaként nyargaltunk vissza a kegyetlen valóságba…

Fiala Borcsa és Szentesi Éva

A fotók a szerző tulajdonában vannak.