Simon Eszter cikkei

Összesen: 9 db cikk

Még a repülésiszony is transzgenerációs? – A kontrollvesztésről is szól az aviofóbia

WMN Life – 2023. december 4. – SE

Az emberek 10–30 százaléka erősen szorong a repüléstől, de diszkomfortot, enyhébb aggodalmakat még ennél is többen átélnek. Mit lehet tenni? Pszichológusokat és pilótákat kérdezett Simon Eszter, és abban mind egyetértettek, hogy az alkoholnál meg a nyugtatóknál sokkal jobb megoldások is vannak.

A Szívek szállodája, a Miss Marple vagy a Batman is kiváló témája lehet a csoportos filmterápiának

WMN Life – 2023. november 29. – SE

„Érdemes elgondolkodni, miért ragad meg bennünk jobban egy-egy jelenet vagy szereplő” – mondja Borbély Zsuzsa irodalom- és filmterapeuta, aki Simon Eszterrel beszélte át, milyen önismereti lehetőségeket tartogatnak az egyes műfajok a meséktől kezdve a krimiken át az olyan sorozatokig, mint a Jóbarátok.

Az agarakban annyi szeretet van, hogy nem is maguknak, hanem a gazdájuknak nyerik a versenyt

WMN Life – 2023. november 11. – SE

Simon Eszter kollégánknak megvolt a véleménye az agárversenyekről. Aztán elment egyre. Belesett a kulisszák mögé és beszélgetett trénerekkel, akik olyan szeretettel és szakértelemmel meséltek a kutyáikról, hogy Eszter most már teljesen máshogy látja a dolgot. És vele együtt mi is.

Felnőttként költöztem vissza a szüleimhez: van-e jogom összeveszni velük?

WMN Life – 2023. november 2. – SE

Simon Eszter pszichológusokkal járt utána, hogy az anyagiakon túl milyen okokból laknak fiatal felnőttek együtt a szüleikkel, és hogyan tudja a család közösen kezelni ezt az általában érzékeny helyzetet.

Ha túlóvjuk a babákat, előfordulhat, hogy több ételre lesznek allergiásak

WMN Life – 2023. október 15. – SE

Tényleg egyre több felnőtt küzd manapság ételallergiával? Mit lehet tenni, hogy gyerekkorban megelőzzük, kezeljük a problémát? Dietetikus és allergológus szakértőket kérdezett Simon Eszter hozzátáplálásról, keresztallergiákról és az élelmiszer-összetevők útvesztőiről.

< 1 2 >