Pusztán a hidegtől is meg lehet betegedni? Miért és főleg hogyan érdemes a mostani, „nyálkás” időszak alatt megerősíteni az immunrendszerünket? Mit mond a hagyományos tibeti gyógyászat az úgynevezett „kibillent” állapotról, amit a betegség jelent? Húsleves, gyömbér, hagyma az éjjeliszekrényen és más kipróbált módszerek is szóba kerülnek, ahogy az is, hogy vajon mikor szoktunk „lerobbanni”, megbetegedni, és mitől függ, hogy épp akkor. A Mindent bele! legújabb epizódjának témája a megfázás megelőzése, amiről Szabó Anna Eszterújságíró kérdezte Széles-Horváth Annát, a WMN szerzőjét és Erdélyi Zoltán hagyományos tibeti orvost.
–
Itt tudjátok megnézni:
Itt tudjátok meghallgatni:
Itt pedig a Mindent bele! korábbi epizódjait találjátok:
A gyömbér egy szuperhős. Megoldja a gyomorproblémáinkat, elűzi a gonoszt, izgalmas és meglepő. Jó, hát nem a legjóképűbb fűszernövény... de ezt megbocsátjuk neki. Volt, jelenlegi és leendő náthások, figyelem!
Ahogy Budapesten, úgy Londonban is garázdálkodnak a vírusok... Tényleg, ti hogyan véditek a gyerekeitek immunrendszerét? Mi a szerkesztőségből üzenjük Barninak, hogy gyógyuljon hamar, ti pedig írjátok meg kommentben a Facebook-embargóval sújtott Dórinak, mivel készüljön föl a bölcsi előtt, hogy Barni ne kapjon el minden náthát!
Miért tűnik hosszabbnak az oda, mint a visszaút? Tényleg meg lehet fázni a hideg üdítőitaltól? Miért leszünk rosszul, ha kocsiban olvasunk? Érdemes lefeküdni éjfél előtt? Ezeknek az izgalmas kérdéseknek jártunk utána. Most MINDEN kiderül!
A magyar irodalom egyik legrejtélyesebb figurájának sajnos nagyon kevés idő adatott, de a nem egészen 38 életévébe, minimum 120-at belesűrített. Both Gabi emlékezik Rejtő Jenőre.
A vírusdömping idején néhány apró praktikával a tudatos étkezés megtámogathatja a gyógyulást. Mit érdemes fogyasztani vagy tiltólistára tenni? Hogyan pótoljuk az elvesztett ásványi sókat, cukrokat? Ádám Judit dietetikus segít választ találni a kérdésekre.