-

 1. Szextinggel elárasztott orvosok

Az okostelefonok elterjedésével új probléma ütötte fel a fejét, írja a Guardian. Személyes találkozó helyett egyre több páciens dönt úgy, inkább elküldi fényképen a kritikus, diagnózisra váró testtáját orvosának. Így a szegény doktorok telefonjának képernyőjére hol egy pörsenéses bré, hol egy váladékozó muff ugrik fel. A helyzet jogilag is igen kényes.

2. Vezetőtanfolyam ovisoknak

Ahhoz, hogy jól tudj zongorázni vagy hegedülni, már egészen kicsi kortól gyakorolnod kell. Akkor bizony a vezetést sem lehet elég korán elkezdeni, okoskodott a brit autósiskola, majd vezetői tanfolyamot hirdetett gyerekeknek. Egyelőre 11 éves kortól oktatják a srácokat, de hamarosan – amint elkészültek a mérethez illő járgányok, – a korhatárt leszorítják öt évre. Az eredményeik őket igazolják, a levizsgázott gyerekek körében csupán kilenc százalékos a baleseti arány, míg a felnőttek között 20, állítja a BBC.

3. Vége a hipszter-szakáll őrületnek

Többé már nem a szakáll lesz az új izom, a favágószexuális megjelenés a hírek szerint lassacskán kikopik. Joel Alexander modell például kénytelen volt levágatni arcszőrzetét, mert a nagy divatházaktól egyre kevesebb megrendelést kapott dús bozontja miatt. Instagram-közönsége azonban még távolról sem állt készen a változásra, a szőr lehullásával másnapra virradóan 8000 követőjét veszítette el. Szegény Joel, akármikor jöhet a vállaimra kisírni magát.

 4. A hét szívmelengető cukisága...

...annak az autista kisfiúnak a verse, amit az anyukája posztolt a National Autism oldalán.

Nyersfordításban  így hangzik:

„Furcsa vagyok, új vagyok. Vajon te is ilyen vagy? Hangokat hallok a levegőben, tudom, hogy te nem, és ez tök igazságtalan. Nem akarok szomorú lenni. Furcsa vagyok, új vagyok, úgy csinálok, mintha te is ilyen lennél. Úgy érzem magam, mint egy fiú az űrből, megérintem a csillagokat, de nem érzem idevalónak magam. Aggódom, mások mit gondolhatnak, sírok, mikor mások nevetnek. Összezsugorodom tőle. Furcsa vagyok, új vagyok, de értem már, hogy te is. Azt mondom „száműzött vagyok”. Egy olyan napról álmodom, amikor ez teljesen rendben van. Próbálok beilleszkedni, remélem egy nap sikerül. Furcsa vagyok, új vagyok.”

5. Öt hét különbséggel születtek az ikrek

Egy amerikai kismama ikerterhessége a 22. héten megindult, számolt be róla a Jezebel. Az orvosoknak sikerült még egy kis időt nyerni a kisbabáknak, akikből az egyik úgy döntött, ha már így jött ki a lépés, eltémázgat odabent még egy kicsit. Így esett, hogy a testvérek végül öt hét különbséggel látták meg a napvilágot. A különböző időben megszülető ikrek rekordja (ami értelemszerűen csak kétpetéjű ikrek esetében lehetséges) 87 nap.

6. Nyírass kifestőkönyvet a fejedre!

Itt az új hajdili azoknak, akik mindenképpen szeretnének haladni a korral. A pszichedelikus LSD-vízióhoz hasonlatos frizura időigényesnek tűnik ugyan, de garantáltan kitűnhetsz vele az uncsi, szürke tömegből.

7. Vappali, vappali mindent lát

Bár a Google okosszemüvege nem hasított akkorát, mint azt tervezői remélték, az okos okulárék jövője ettől még nem futott zátonyra. Ezúttal a Samsung akar intelligens kontaktlencséket kifejleszteni. A szemre pattintható kütyükben beépített kamera vetít képeket egyenesen a szemgolyóra, a szerkezetet pedig pislogással lehet irányítani. Na, most képzeld, mi lesz itt, ha belerepül egy muslica a szemedbe...

8. Valóban terápiás erővel bír a shopizás

A Cambridge Egyetem kutatói 625 ember összesen 76.000 vásárlásának vizsgálatából arra a következtetésre jutottak, hogy a shopizás tényleg boldogít... de csak akkor, ha a személyiségedhez passzoló dolgokat veszed meg. Az extrovertált alkatú egyéneket így leginkább az dobja fel, ha szórakozásra, zsezsegésre, utazásra szórhatják el a pénzüket. A kötelességtudó típusok az egészségükre és sportra költenek, míg azok, akiknek a legfőbb tulajdonsága az arany szíve kisállatokba, vagy jótékonyságba ölik a fizetésük, számolt be róla a Telegraph. A pénzen vett boldogság tehát csak akkor jár, ha a vásárlással a személyiségedet fejezheted ki. Ez pedig ugyanolyan fontos a kutatás vezetője szerint, mint a megfelelő munka vagy az alkalmas barátok megtalálása. Egyszóval, ha legközelebb rád kacsint egy csinos cipő a kirakatból, vissza ne fogd magad, elvégre ez is az egyéniséged fontos része!

9. Vajúdva csajoznak a srácok

Lőttek a romantikus lánykérésnek. Helyette saját születésüket rendezik meg látványosan és nagy közönség előtt az amcsi srácok, hogy felkérjék partnerül a kiszemelt lányt a szalagavatóra. Mert hát melyik nő ne tudna ellenállni egy kizárólag Tena Lady-t viselő fazonnak... Nem igaz?

10.  Műtét nélkül gőze sincs, melyik az ő nője

Eleinte minden szépen alakult a két egypetéjű ikerpár számára, amikor elhatározták, hogy ugyanazon a napon, ugyanott és ugyanúgy fognak egybekelni az ikerfivérek az ikernővérekkel. Igen ám, de akadt egy váratlan bökkenő: a férjek képtelenek voltak megkülönböztetni a feleségeiket... és fordítva. Ez persze számtalan nem várt bonyodalomhoz vezetett, olvasható a The Times oldalán. Mondjuk, szerintem könnyen át lehetett volna hidalni ezt a kellemetlenséget azzal, ha masnit kötnek az egyik páros két tagjára, vagy odafigyelnek, hogy ne ugyanazt a ruhát vegyék fel, esetleg beszélgetnek egymással, vagy kihasználva a helyzetben rejlő humorforrást sitcomot kezdenek el írni... De Zhao Xin és Zhao Xuan, illetve feleségeik, Yun Yang és Yun Fei nem az ilyen faék egyszerűségű megoldások hívei. Úgyhogy nászút címen becsekkoltak egy a sanghaji plasztikai sebészetre, ahol majd minimális módosításokkal eltérő jegyeket faragnak rájuk.

 Fiala Borcsa

 

Grafika: ON&OFF/instant kollázs