Ugye, mindenkinek megvan a Jóbarátokból az a rész, amikor Monica ráveszi Phoebét, hogy vágja le a haját? Ha valakinek hirtelen nem ugrik be: Monica referenciát is ad a feladathoz: Demi Moore nevét dobja be. Phoebe remekül utánozza a kért frizurát, a gond csupán annyi, hogy Demi helyett Dudley Moore-ét…

Apropó, Jóbarátok: Jennifer Aniston sorozatbeli haja annyira legendás volt, hogy Amerikában a mai napig csak „a Rachelként” utalnak a vállig érő, jellegzetes frizurára. És persze gyakran elég csak egy-egy popelőadó, sportoló vagy filmszereplő nevét említeni, és mindenki tudja, pontosan milyen frizurára gondolunk: Amélie, Amy Winehouse, Farrah Fawcett, Carlos Valderrama, Victoria Beckham…

Nem csoda hát, ha a fodrászszalonokban gyakran hangzik el egy fotó társaságában a következő mondat: „Ilyen frizurát szeretnék!” Csak sajnos az elképzelés és a valóság között olykor elég széles (és tengermély) szakadék tátong.

Gyárfás Dorka (akinek olyan csodálatos göndör haja van, hogy az már nem is igazságos) például nem biztos, hogy minden szempontot kellőképpen megfontolt, mielőtt belevágott. Azaz belevágatott.

„Amikor én voltam fiatal felnőtt, MINDENKI Meg Ryan-hajat akart, a Francia csók című filmből. És hát nekem így sikerült (sajnos itt a kunkorodó fürtök nem jöttek túl jól).”

Artmenedzserünk, Kerepeczki Anna nem is igyekezett tagadni, mekkora Paramore-rajongó volt annak idején:

„Jó, én igazából tök büszke vagyok a Hayley Williams-hajamra. A fodrászom mindig nagyon várta, hogy épp milyen extrém hajat szeretnék, nagyon jól sikerültek szerintem. Bár a szőke frufru elég meredek volt, azt picit megbántam, de hát

kamaszkorban mindent ki kell próbálni, nem?”

„Én Liener Márta hajáért rajongtam – vallotta be szűkszavúan Both Gabi – ez lett belőle.”

Krajnyik Cinti (hozzám hasonlóan) elég naprakész volt dél-amerikai szappanoperák tekintetében, velem ellentétben azonban őt nem tartotta vissza semmi attól, hogy megvalósítsa, szülői segítséggel, a kívánt hajzatot:

 

„Meg voltam vadulva a Paula és Paulina című sorozatért, a benne szereplő Daniel Bracho volt álmaim férfija (milyen kifinomult ízlésem volt már nyolcévesen), így adta magát a döntés a frizuraválasztáskor, amit anyukám meg is oldott otthon. Elöl két forgóm van, szóval kár, hogy arról nincs kép, hogy hogy nézett ki ez a frufru reggel, ébredés után.

Ahogy a fotót és a flegma fejemet elnézem, itt épp Paula-karakterben lehettem.”

Irodavezetőnk, Erika e témakörben is a praktikumra esküdött: „Én szerencsére nem követtem el azt a hibát tinikoromban, hogy rajongásom tárgyának a frizuráját átvegyem. Mutatom, hogy ki volt az.”

De azért őt is meglegyintette a rajongás szele – csak nem a sajátjáé: „Viszont C. C. Catch-hajam volt, de nem azért, mert tetszett, hanem életemben először mentem fodrászhoz (addig anyukám vágta a hajam), és az volt a divat (1987).

Szerencsére gyorsan nő a hajam.”

Utolsó versenyzőnk, Dián Dóri szintén csak ábrándozott a felülmúlhatatlan emofrizkóról.

„Én csak szerettem VOLNA a balról a második fiatalember frizuráját olyan 11-12 évesen, amikor tombolt a Tokio Hotel-mánia, de édesanyám (szerencsémre) megvétózta a dolgot.”

Dóri! Ezen ne múljon semmi! Tessék! Ennyi év kellett hozzá, de most végre valóra váltjuk az álmodat! 

És most ti jöttök: melyik híresség frizuráját próbáltátok ki? Jöhetnek a sztorik és a képek kommentben!

Csepelyi Adrienn