-

 1. Mennyi ideig tart egy átlagos hancúr?

Erre a kérdésre kereste a választ a Queensland Egyetem pszichológusa, dr. Brendan Zietsch. Nos, a skála két végén a kamaszos 33 másodperc, illetve a hercig 44 perc áll. De mielőtt ez utóbbi hallatán vádlón merednél a pasidra, sietve hozzáteszem: a nagy átlag 5,4 perc alatt sitty-sutty, végez is. A kutatás lerombolt egy régóta létező városi legendát is: sem a körülmetélés, sem az óvszer nincs hatással a produkció időtartamára. A kísérlet során az 500 párnak négy héten át kellett stopperrel mérnie a behatolás és az ejakulálás között eltelt időt. Állati romantikus lehetett...

2. Te is fizetsz szoknya adót!

A Glamour arra volt kíváncsi, mennyivel kerül többe nőnek lenni, mint férfinak. Számításaik szerint ha egy férfi és egy nő darabszámra ugyanolyan kozmetikai termékeket használ, akkor egy év leforgása alatt a csajok háromszor annyi lóvét perkálnak ki, mint a pasik. És ha ebbe beleszámoljuk, hogy a fodrásznál, vagy a ruhaboltban is kénytelenek vagyunk jóval többet otthagyni, viszont a fizetésünk a férfiaké alatt marad... Hát, kész csoda, hogy még nem haltunk éhen!

3. Nem csak mese az unikornis

Valóban éltek a földön egyszarvúak! Ráadásul nem is olyan rég, laza 29.000 évvel ezelőtt haltak ki Szibériában, állítja egy friss tanulmány. De hogy valóban tudtak-e szivárványt hányni vagy csillámot fingani, arról sajnos (a dolog delikát volta miatt valószínűleg) nem maradtak fent egyértelmű bizonyítékok.

4. Lézer helyett satírozd át!

Hódító útjára indult Szingapúrban a nagyobb bőrfelületeket elfedő éjsötét tetkó, amely minimális grafikával maximális mértékben fed le. Az Oracle Tattoo Shop művésze, Chester Lee megunt vagy megbánt tetoválások lézerrel való fájdalmas és költséges eljárásának alternatívájaként dolgozta ki az átsatírozást. Ez viszont már elég zsákutcás metódusnak tűnik, érdemes ezúttal józanul, átgondolt tervekkel a tű alá feküdni. (Ha pedig épp egy tetováláson törnéd a fejed, akkor egy zsírúj app segítségével lecsekkolhatod, hogyan is festene.)

5. Gyász

93 éves korában elhunyt a Star Wars-ból ismerős Admiral Ackbar hangja, Erik Bauersfeld. Az ő nevéhez fűződik az azóta mémmé vált mondat: „Ez csapda!”  Mi mást is kívánhatnék: Az erő legyen vele!

csapda

6. Hamarosan mind pótolhatóak leszünk 

Egy hong kongi tervező 3D-s nyomtató és némi kézügyesség segítségével életszerű Scarlett Johansson robotot épített magának, számolt be róla a Reuters. A projekt egy teljes évébe és anyagáron 50.000 dollárba (cca. 13,8 millió forintba) került. Scarlett cserébe képes szóbeli utasítások végrehajtására, sőt, még mosolyogni és kacsintgatni is tud. Nyilván ennél többre se élő, se mű nőnek nincs is szüksége.

7. A macsók bealszanak szex után

Ne legyél elkenődve, ha a pasid rögtön az esti szex után az oldalára fordulva hortyogni kezd. Ez nem egy pofátlanul megfogalmazott kritika vagy érzéketlenség a részéről, hanem csupán azt bizonyítja, hogy kiemelkedően magas a tesztoszteron szintje, állapították meg a Connecticut Egyetem kutatói.

8. Itt a hét álommelója!

A tasmán Flinders-sziget hivatásos vombat-cirógatót keres a decemberben tragikus körülmények között árvaságra jutott Derek számára. A jelentkezőknek április 16-ig maximum 25 szónyi terjedelemben kell bizonyítaniuk, mi teszi őket a világ legszuperebb bébivombat-simogatójává. A szigetre való utazás költségeit a Tasmán Turizmus Zrt. állja.Mégsem gályarabság, na. 

9. A kib.szott jóga rohadt egészséges!

Egy kanadai kocsmában ötvözték a stresszlevezetés különböző tudományosan bizonyított módszereit. A jógaóra résztvevőit kifejezetten bátorítják arra, hogy két ászana közben káromkodjanak, mint a kocsis. Ha pedig az edzés végeztével még maradna bennük egy kis feszkó, azt nyugodtan öblítsék le helyben egy krigli sörrel. A „dühjóga" néven futó testedzés 24 éves megálmodója egy csúnya szakítás után döbbent rá, milyen hatékonyan ki lehet magunkból izzadni a keserűséget, ha nyújtás közben szentségelünk is.

10. Fingó vízihullaként tér vissza Harry Potter

Daniel Radcliffe, a Harry Potter sztárja ezúttal a totál buggyant, szürreális Swiss Army Man-ben tűnik fel egy vízihulla szerepében. A előzetes alapján úgy tűnik, egy betépett fiúkollégium zabolátlan víziója valósul meg a kalandban, ahol egy lakatlan szigetre vetődött férfi utolsó szalmaszálként kapaszkodik (majd vonszolja magával hegyre fel, völgybe le) a szuperképességekkel felruházott püffedt tetemet. Nem hiszed? Akkor tessék, csekkold le ITT!

 Fiala Borcsa

Grafika: ON&OFF/instant kollázs