1. CSI: az igazi helyszínelők

Ha már a krimikről volt szó, ebben a naplómban vallottam be töredelmesen, hogy imádom a bonyolult karakterábrázolásokkal és hihető történetekkel nem vádolható, de annál szórakoztatóbb CSI: Miami helyszínelők című limonádét. Az egydimenziós szereplőknél már csak a bűntények hihetetlenebbek ebben a könnyed krimisorozatban, ám a forgatásokon a statiszták mellett két nagyon is valódi hullával találkoztak össze a CSI: Miami és a CSI: New York-i helyszínelők készítői.

via GIPHY

Előbbi felvételekor 2006-ban a miami Bicentennial Parkban a Biscayne-öbölben egy hajléktalan férfi a víz felszínén lebegő holttestet vett észre, és riasztott egy, a forgatáson biztonságiként dolgozó rendőrt. Alig egy héttel azelőtt pedig a CSI: New York-i helyszínelők forgatási helyszínén, egy Los Angeles-i ház ötödik emeletén találtak egy mumifikálódott holttestet. A színészek egyik esetben sem voltak a helyszínen, helyettük valódi helyszínelők érkeztek, hogy kivizsgálják a történteket.

2. A nyúlüreg

2015 januárjában egy brit férfi a doncasteri Squirrel Wood Scout kempingben talált rá egy lyukból kikandikáló testre. Mint kiderült, az üregből kilógó lábak és törzs az ötvenéves Stephen Whinfrey nyúlvadászhoz tartoztak, aki előző nap szorult be az üregbe, és mivel nem tudott kijutni, megfulladt. Hű társa a munkában, a kutyája, akit a végzetes mászás előtt kikötözött egy közeli fához, szerencsére életben volt.

via GIPHY

3. Vigyázz a medvével!

Ebben a történetben technikailag nincs holttest, de olyan hátborzongató, hogy nem hagyhattam ki a listáról. Történt ugyanis egy alabamai kisvárosban, hogy egy bizonyos Joshua Scott vásárolt egy plüssmacit a helyi ócskásnál.

Csak miután hazavitte a figurát, akkor vette észre, hogy a medve belsejében egy urna van, tele emberi hamvakkal. A családja jelentette a bizarr felfedezést, de senki nem jelentkezett az urnáért.

4. Valóra vált rémálom a kísértetházban

Kísértetházba egy kis kellemes borzongásért jár az ember, de a párizsi Disneylandben lévő fantomházban az ott dolgozóknak valódi rémálomban lehetett részük, amikor felfedezték egyik kollégájuk holttestét. Mint kiderült, a tizennégy éve a parkban dolgozó férfi épp a világítást szerelte a kísértetházban, amikor végzetes áramütés érte.

5. Mennyezeti bravúr

2017 októberében egy dél-afrikai Stellenbosch-i kórházban egy 61 éves férfi a hasi műtétje után egyik pillanatról a másikra eltűnt a szobájából, amíg a nővérek egyedül hagyták, hogy új ágyneműt hozzanak. 

A férfi holttestére két héttel később az álmennyezet alatt találtak rá. A mai napig nem világos, hogyan került oda a beteg.

6. Rossz bejárat

Hét évvel azután, hogy édesanyja jelentette az eltűnését, megtalálták Joshua Maddox maradványait – egy kéményben. Hogy mit keresett ott a fiú, nem tudni, ahogyan azt sem, mi végzett vele. Mivel a vizsgálatok sérülés vagy golyó nyomait nem találták a fiú testén, ezért valószínűleg a fiú beszorult, és nem tudott kimászni.

via GIPHY

7. Ketten

Halott férfi egy koporsóban – oké, ez így még nem túl szokatlan, de ha megismeritek a körülményeket, azonnal feláll a szőr a hátatokon, ezt garantálom. Szóval, Gabriel Martinez édesanyjával élt a texasi Laredoban. A beteg nőt sosem látták a szomszédok, és amikor a férfi sem mutatkozott néhány napja, az aggódó környékbeliek hívták a rendőrséget, hogy nézzenek körül a házban.

Amit a kiérkező rendőrök találtak, valószínűleg sosem felejtik el: Martinez holtteste egy házi készítésű koporsóban feküdt, mellette pedig egy másik ember, feltehetően az édesanyja maradványait is megtalálták.

8. Stegosaurus

De nem kell éveket visszamennünk az időben, hogy a fentiekhez hasonló hátborzongató történeteket halljunk, legutóbb például idén májusban, Barcelona külvárosában találtak egy holttestet egy egészen bizarr helyen: egy óriási dinoszaurusz szoborban. A helyi sajtó szerint a férfi beejtette a telefonját a szobor belsejébe, megpróbálta kiszedni, de beleesett, és nem tudott segítséget kérni.

via GIPHY

+ 1: Kisvasút

Végül pedig jöjjön egy még újabb eset, ráadásul itthonról. Június 19-én egy férfi holttestét találták meg a kecskeméti kisvasút végállomásánál egy vagonban. A rendőrség szerint a férfi már hónapok óta halott volt, a testét pedig annak köszönhetően fedezték fel, hogy egy közelben parkoló autós fura szagot érzett, és jelentette a rendőrségen.

Dián Dóri

Források: ITT, ITT, ITT, ITT és ITT

Kiemelt képünk illusztráció – Forrás: Getty Images/ilbusca