Repülj vissza a régi idők karácsonyáig – Múltidéző hajókirándulás az Imagine-nel

Régóta rajongok a helytörténetért, bárhol járok – akár itthon, akár a nagyvilágban –, mindig elképzelem, milyen lehetett ott az élet 100-200 évvel ezelőtt (legutóbb a nápolyi királyi palotában játszottam el ezzel a gondolattal – az eredmény: számos fotó, amin a különböző termekben bambulok tátott szájjal).

Az időutazás szerelmeseként talán cseppet sem meglepő, miért szeretem annyira az Imagine tematikus sétáit: nemcsak a témaválasztásaikkal vesznek le mindig a lábamról, de a sétavezetőik is a legjobbak szerintem a városban.

Idén decemberben pedig egy igazi különlegességgel, méghozzá hajós időutazással készülnek, amin régi idők karácsonyainak hangulatát idézik meg, és a vízen ringatózva kutatják fel Budapest titkait.

Ünnepi várostörténeti csemegék, sosem hallott karácsonyi történetek és egy interaktív nyomozás vár ezen a hajós városnézésen, amelyen az Imagine színészei röpítenek vissza az időben. És ha figyelmesen szemléled a történéseket és összekötöd a jeleket, egy családi titokra is fény derül majd.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Imagine (@imagine_budapest) által megosztott bejegyzés

A sétára ITT válthatsz jegyet.

Ingyenes adventi koncert, amelyen beteg gyerekeket támogathatsz

Régi kedves kolléganőm, Banai Sára egy csillogóan tehetséges fiatal opera-énekesnő, aki évek óta fontos vállalást teljesít: hangjával nemcsak a közönségnek szerez örömet, hanem segít is vele az arra rászorulóknak. 2015 decembere óta minden évben ingyenes jótékonysági koncertet szervez, a befolyó adományokat pedig valamely beteg gyerekekkel foglalkozó intézmény javára ajánlja fel.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Sára Banai (@banaisara) által megosztott bejegyzés

Közreműködő művésztársaival gyűjtött már a Bethesda Gyermekkórház, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Magyar Bohócok a Betegekért Alapítvány számára is.

Két éve a Mozgásjavító Óvoda tevékenységét próbálja így segíteni – az idei, december 21-i ingyenes koncerten is az ő munkájukat lehet majd adományokkal támogatni.

Az est folyamán népszerű oratórium- és operarészletek, valamint ismert karácsonyi énekek hangzanak el. A közreműködő művészek között van Kendi Lajos, Gábor Audrey, Fodor Beatrix, Keszei Bori, Krum Enikő és többek közt Medveczky Balázs színész, illetve Sümegi Eszter Kossuth-díjas opera-énekesnő, érdemes és kiváló művész.

A koncertről bővebb információkat ITT találsz.

Öltöztesd ünneplőbe az otthonod – Készítsd el a saját kopogtatódat!

Az ünnepre hangolódás már javában tart, és ha te is saját kezűleg készített dísszel szeretnéd ékesíteni az otthonodat, akkor nincs is jobb alkalom erre, mint a Virág Benedek Ház workshopja, amelyen lélegzetelállító kopogtatókat készíthetsz.

Nem beszélve arról, hogy a nagy rohanás közepette kevés jobb mód van a kikapcsolódásra, mint a kézzel alkotás, aminek az eredményében egész télen gyönyörködhetsz majd.

A december 6-i workshopra ITT tudsz jegyet váltani 5500 forintos áron.

Családi programokkal és téli borvacsorákkal várják az ünnepet a Folly Arborétumban

Szeretem az olyan helyeket, amiknek régre nyúló, kézzelfogható történetük van. Ilyen a meseszép Folly Arborétum és Borászat is, aminek kertjét Folly Gyula pécsi orvos alapította, és kisebb-nagyobb megszakításokkal azóta is a Folly család tulajdonában van. Ha a környéken járunk – ami nem történik olyan sokszor, mint szeretnénk –, mindig betérünk ide. Teszünk egy sétát a cédrusok és ciprusok között, magunkba szívjuk friss illatukat, majd egy pohár bor vagy zamatos házi szörp társaságában gyönyörködünk a Balatonban. És mindenképp eszünk is valamit, ha itt járunk, hiszen a Folly konyhája fenséges fogásokkal, szezonális étlappal vár – és ezúttal különleges programokkal is!

Advent négy hete a szeretetteljes és meghitt várakozás, a jó hangulatú készülődés és az odafigyelés időszaka a Follyban is, ahol családi programokkal, téli borvacsorákkal, különleges kerti sétákkal és többek közt egyedülálló fényanimációkkal örvendeztetik meg a látogatókat. De december 2. és 23. között adventi vásárt is szerveznek az étteremben.

Bővebb információkat ITT találsz a programról. 

A borrajongók télen se álljanak meg Badacsonyig – Jön az Adventi Bornegyed

Ki mondta, hogy a Balaton csak nyáron nyújt felejthetetlen élményeket?

Badacsonyban, a borosok mekkájában méltó módon készülnek az adventre: a karácsonyi fényekbe öltöztetett hegyen december 2. és 16. között borkóstolókkal, workshopokkal, irodalmi estekkel várják a bor szerelmeseit.

A legjobb helyi pincészetek nedűi mellett klasszikus ünnepi forró italokkal és falatokkal is készülnek a szervezők. Mivel Badacsony minden évszakban más és más gyönyörű arcát mutatja, ünnepi díszbe öltöztetve mindenképp érdemes megnézni.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Gasztrohegy (@gasztrohegy) által megosztott bejegyzés

A programban részt vevő borászatok, helyek listáját ITT találod.

Kiemelt képünk forrása: Facebook/ Gasztrohegy Badacsony; imagine.hu; Facebook/ Virág Benedek Ház; Facebook/ Folly Arborétum és Borászat

Filákovity Radojka