Egy kis ráhangolódás

A letisztult, szexuális női élményt kutatom és oktatom nőknek hosszú évek óta. A nőknél hosszú, bonyolult tanulási folyamat vezet el ehhez a képességhez. 

Szükségszerű, hogy a nő tapasztalatokat szerezzen, és a pozitív élményeken túl csalódjon is, éljen át fájdalmat, és ami még ennél is fontosabb: ezekből az észlelésekből meg tudja gyógyítani, fel tudja oldozni önmagát. Amikor ez megtörténik, tartson bárhol a saját útján, megnyílik a változásra, és megszületik az igény egy mélyebb női jelleg megtapasztalására. Persze ezt így megfogalmazni még nem tudja, inkább csak érzi. Ezen a ponton léphet be a nő életébe a tudatos szexuális minőség, amelynek egyik alapköve a saját magával való kapcsolódás és az önkielégítés magasabb szinten történő felépítése. 

A szexmenedzsment segít, hogy jobban értsd, ezáltal hatékonyabban közöld, vállald a vágyaid, és mutasd meg önmagad. Ehhez pedig szükséges a témára vonatkozó önismeret, tapasztalat és tudatosság. 

Tegye fel a kezét, aki szereti a vibrátort!

A terápiás tapasztalatok azt mutatják, hogy a vibrátor elsősorban (de nem kizárólag) azoknál a nőknél bizonyul jó útitársnak, akik

  • még nem részesültek szexuális fejlesztésben, így nem ismerik a saját működésüket és a rendelkezésre álló lehetőségeket, ezért választották a legkönnyebb/leggyorsabb eredményt kínáló eszközt;
  • gyermekkorból tiltás, tabusítás okán hoznak egy speciális orgazmuselérési módszert (például hason fekvésben matrachoz, párnához, takaróhoz dörgölődzés), vagy kéztiltást. Emiatt nem tudnak kézzel önkielégítést végezni. A kéztiltás egy rögzült szimptóma, legtöbbször egy merev világképű, szigorú neveltetésből vagy vallási szabályozásból visszamaradó eljárási rend következménye. Így ez a típusú nő a férfihoz is korlátozottan tud kapcsolódni, ezért a vibrátor rövid távon áttörést és megoldást jelent számára;
  • abúzus vagy egyéb gyermekkori traumák kapcsán nem képesek a spontán orgazmus elérésre;
  • még nem tudják a vágyaikat, igényeiket nyíltan közölni a partnerükkel, így szex közben is a vibrátor játékba történő beemelése bizonyul a leghatékonyabb megoldásnak.

Természetesen, ahogy a pornóval, a potencianövelőkkel, a fétisekkel (hogy csak néhány addiktív szexuális témát említsek) sincs feltétlenül probléma, ha megfelelő keretek között és mértékkel fogyasztjuk/éljük meg őket, úgy a vibrátor is lehet szuper útitárs egyéni és páros játékokban egyaránt.

Problémáról akkor beszélünk, ha a vibrátor az orgazmuselérési képlet állandó díszletévé válik.

A tudatos maszturbációban rejlő lehetőségek 

Kezdeném a legfontosabb információval: a saját és terápiás tapasztalataim azt bizonyítják, hogy minden nőt meg lehet tanítani arra, hogy orgazmust (és többféle/mindenféle orgazmust) éljen át segédeszközök nélkül is! A gyönyörteli, kielégítő szexuális élet tehát nem szerencse dolga, hanem egy fejleszthető képesség, egy minden nő számára elérhető adottság.

A női orgazmus nagyon összetett jelenség. Komplikáltabb, mint a férfié, nem spontán érési folyamat eredménye, ezért gyakran az egyéni fejlődés során tanulással kell azt a nőnek elsajátítania. Épp ezért a női orgazmuskészség kialakítását a szükséges fiziológiai adottságok ellenére sem szabad a véletlenre bízni, hanem megfelelő szexuális felvilágosítással és edukációval elő kell segíteni.

A rendszeres önkielégítés segít meghatározni önmagunk karakterét, megkönnyítheti a szexuális önismeret fejlesztését. Ezért rendkívül nagy segítséget nyújt, ha a maszturbáció önmegfigyeléssel társul.

A tudatos önkielégítés gyakorlása során a fókusz elsősorban a minőségre, és nem a mennyiségre kerül. Miután a nő felfedezi a számára legkellemesebb fantáziákat, ingereket, mozdulatokat, a partnerével is sokkal könnyebb lesz összhangba kerülnie.

Jöhetnek a játékszerek?

Ma már rendkívül könnyű akár teljesen diszkrét, anonim módon szexuális játékszerekhez jutni. Ez az iparág széles körű, minden igényt kielégítő választékkal szolgál az érdeklődők számára, kifejezetten a női nemi szerv ingerlésére tervezett termékekből is hatalmas választék áll rendelkezésre. Ezek mérete, formája, anyaga, vibrációs vagy szívó hatásuk sok variációt tartogathat, nem megfeledkezve a kifejezetten anális örömöket garantáló játékszerekről. A vibrációs eszközök népszerűsége magasan túlszárnyalja az ezeket nélkülöző műpéniszekét (százalékos elosztásban hatszoros a differencia, még az anális játékszerek népszerűsége is kétszeres a hagyományos műpéniszekhez képest), és a szexuális kiegészítők forgalmának csaknem ötödét önmagában ez a kategória fedi le. 

És akkor mindent, ami a de előtt elhangzott, tekintsünk semmisnek, avagy: a nagy vibrátortéma

A vibrátor nagyon ambivalens orgazmuselérési folyamatot alakít ki a nőnél. Egyfelől érzékennyé tesz, és nagyon gyors kielégülést nyújt, akár egymás után többször is. Másfelől viszont az intim területek gyakran érzéketlenné válnak a kézzel, szájjal történő ingerlésre, és a behatolásra is. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a férfival való érintkezés és aktus a nő számára nem élvezetes. A leggyakoribb gond inkább az, hogy a nő a vibrátorral kialakított egy kizárólagos (addiktív) orgazmuselérési módszert, és az ettől eltérő impulzusok nem elegendők ahhoz, hogy eljusson az orgazmusig. Arra meg pláne nem, hogy különböző minőségű, intenzitású orgazmusokat éljen át.

A vibrátor hosszú távon önző és hálátlan szerető, ha egyszer engedsz neki, nagyon nehezen szabadulsz majd a szorításából.

Egy nőt lehozni a vibrátorfüggőségről úgy, hogy eszköz nélkül képes legyen teljes értékű, gyönyörteli aktusban magába fogadni a férfit, és elérni az orgazmust, 8-12 hónap. Sok nőt kísértem már végig ezen az időszakon, nem fáklyás menet, éppen ezért szakemberként nem szoktam sem egyéni, sem páros játékokhoz ajánlani vibrátort, sőt szexedukációs folyamatokban ennek a szexjátéknak a használata szigorúan kerülendő. Természetesen a tartózkodás nem vonatkozik az alkalmi játékokra, illetve van egy kivétel, amikor kifejezetten ajánlani szoktam ezt az eszközt(lásd lejjebb).

 

Rezgés helyett masszázs

Wilhelm Reich orvos, pszichológus, Freud tanítványa, hosszú kutatást követően már az 1940-es években felállított egy elméletet arról, hogy a testnek több „áramköre” van, amelyekben energia „áramlik”. A gyermekkorból hozott emocionális fájdalmak, traumák képesek blokkolni az energia szabad útját, ugyanis ezek az események fizikailag, feszültségként és/vagy görcsként tárolódnak az izmokban és a testrészekben. Reich az ilyen izomblokkok keletkezését a „test védőpáncéljának” nevezte. Logikusan a szexuális blokkok a G-pontban, a medencealapi izmokban tárolódnak. Illetve saját tapasztalataim alapján idesorolnám a méhűri területeket is, amelyek hasüregen keresztül és a direkt stimulációra is kiválóan reagálnak. Ez a páncél lehet az oka, ha az előbb említett területek fájnak, feszültséget produkálnak, nyomásérzékenyek, vagy épp ellenkezőleg: érzéketlenek. Tehát összességében nem képesek extra stimuláció (például vibráció) nélkül azt a gyönyörkapacitást produkálni, ami spontán orgazmusélményekhez vezetne.

Mi a megoldás?

Hölgyeim! Fájó, de a feszültséglevezető, egy-két perces önkielégítések ideje lejárt!

A megoldás a tudatosan felépített maszturbációban rejlik, ami hozzásegít téged ahhoz, hogy

  • minőségi időt tölts magaddal, ami alkalmanként minimum 30-45 perc;
  • kapj egy reális képet önmagadról, hogy itt és most hol tartasz szexuálisan, illetve meg tudd fogalmazni, hogy innen hová szeretnél eljutni;
  • kiiktass minden külső tényezőt (pornó, vibrátor stb.), ami megakadályoz abban, hogy megismerd a valós vágyaidat;
  • felépítsd a szexuális komfortzónád, aminek része a megfelelő környezet tudatos kialakítása (kedvenc bútor, pozíció, hőmérséklet, hangulat, illat, fényerő stb.), a valóban kielégítő érintés és a masszázsminőség felfedezése, végül a számodra legmegfelelőbb szexuális segédeszköz megválasztása (utóbbi kulcsfontosságú);
  • el tudd engedni a csiklói orgazmus erőltetését (a csiklói orgazmushoz ugyanis, tapasztalatom szerint, gyakran tartozik egy türelmetlenebb, akarósabb, végeredmény-orientáltabb attitűd).

Ha gyönyörteli önkielégítésre és szexuális együttlétekre vágysz, akkor szükséged lesz egy (vagy több) olyan segédeszközre, ami érzékenyít, segíti, támogatja a szexuális érzékelésed, és megnyitja a befogadókészséged.

Az intim masszázshoz a legalkalmasabbak a különböző alapanyagból készült golyók, tojások, gyönyör- és masszázsrudak, intimkristályok, valamint dildók.

A megfelelő alapanyag, méret, ív, forma mindig az egyéni igényektől, a megfogalmazott céloktól és az anatómiai adottságoktól függ. 

Egy kivétel, amikor szuper, hogy rezeg

Van-e olyan helyzet, amikor igent mondok a vibrátorra? Igen. 

Amikor megérkezik egy nő terápiába, és tényleg olyan szintű elakadása van, hogy saját magának nem képes gyönyört szerezni, és férfival sem volt még soha orgazmusa, akkor az a konkrét célkitűzés, hogy valamilyen módon, tök mindegy, hogyan, de legyen. Jellemzően ezeknél a nőknél a vágyat is tisztítani kell, mert van egy erős vágyképzési zavar. Ez azt jelenti, hogy ennek a nőnek általában fogalma sincs róla, hogy mire gerjed. 

A vibrátortól viszont lesz orgazmusod, nincs olyan, hogy nem, maximum formában, ívben, funkcióban még nem találkoztál a számodra „tökéletes” (tökéletesen addiktív) eszközzel. Tehát minden női működéshez meg lehet találni azt a rezgő, vibráló, szívó eszközt, ami előbb-utóbb egyszerűen előidézi az orgazmust, akár többet is egymás után. 

Ezt az eszközt az áttörés pillanatáig érdemes használni, ezután a rendszeres gyakorlásból ki kell emelni, és felépíteni egy tudatos maszturbációt az előbb említett paraméterek és célkitűzések alapján.

Konklúzió

Terápiás szempontból „kórosnak” (nem szeretem ezt a szót) nevezhető a maszturbáció, a szexuális attitűd, ha egy irányba rögzül a figyelem (például vibráció, pornó, fétis), és a nőt kizárólag egyfajta örömszerzésre állítja rá. Ettől függetlenül az álláspontom ugyanaz, mint minden ilyen kérdésben. Addig, amíg számodra kielégítőnek bizonyulnak az önkielégítési és szexuális szokásaid, módszereid, nincs további teendőd. Akkor sem, ha az említett szokások, módszerek kizárólagosak, rögzültek, és ellehetetlenítik más élmények megtapasztalását. 

Ezzel szemben tankönyv szerint is lehet bármilyen kielégítő és színes a szexuális életed, ha az számodra nem megfelelő, érdemes dolgozni rajta.

Csörgits Kinga

Kiemelt képünk illusztráció – Forrás: Getty Images/Westend61