WMN Life
WMN Life

Tanulni a tragédiából – 3 repülőgép-katasztrófa, ami megváltoztatta a légiközlekedést

WMN Life – 2024.06.21. – DD

Egy légi katasztrófa mindig tragikus esemény, azonban ezekből a balesetekből rengeteget tanult az iparág, és ezeknek is köszönhető, hogy ma ilyen biztonságos repülni.

Stephany Boateng: A görkori megadja azt a szabadságot, amit a hétköznapi stressz és a rasszizmus elvenne

WMN Life – 2024.06.21. – TD

Stephany Boateng semmilyen szempontból sem hétköznapi lány. Noha a neve alapján először zongoraversenyeket, YouTube-videókat, klasszikus zenei kritikákat dob fel a kereső, mára már elsősorban nem zenészként, hanem korisként definiálja magát. Sőt, úgy érzi: valójában ez a sportág adta meg neki az identitást, amit mindig is keresett.

Kínos csönd és kényszeres szövegelés – Szakember segít megérteni, mi áll a hátterükben

WMN Life – 2024.06.21. – , SzAE

Ti hogy viselitek, ha egy beszélgetésben csend áll be? És ha valakinek be sem áll a szája? Min múlik, hogy természetesen tudjunk társalogni? Anna Eszter és pszichológus édesanyja többek között erről beszélgettek.

Egy lézeres műtét következtében megvakult – Ma informatikatanár, festő és zenész: Pintér Norbert

WMN Life – 2024.06.21. – BSz

Informatikatanár, akinek legidősebb tanítványa 95 éves. Festő, aki attól sem riad vissza, hogy számítógéphez való egeret ragasszon a műve közepére. Zenész, aki zongorán, gitáron, basszusgitáron játszik, dalokat ír, stúdiózik, koncertezik, és legalább három zenekar tagja. És vak. Bár ez csupán másodlagos, azaz inkább „sokadlagos” az életében, mert úgy létezik, hogy sokszor tudomásul sem veszi a korlátozottságát.

Ha a pár válik, az a baráti körre és a családra is kihat – de ki mellé illik állni ilyenkor?

WMN Life – 2024.06.20. – ZKB

A szakítás vagy válás sosem csak az érintett felek számára hoz változást. A közös gyerekeken túl ugyanis a rokonok, a barátok, a kollégák is „válnak”. De vajon lehet-e jó viszonyban maradni az ex-anyóssal, megőrizhetők-e a közös barátok?

Erzsi néni, a Pólus Center legendás fagylaltárusa: „Az a jó, hogy mindig új örömök jönnek az életben”

WMN Life – 2024.06.20. – KAd

Nagy Jánosné, vagy ahogy mindenki ismeri: Erzsi néni, 28 éve, azaz a Pólus nyitása óta árulja pultjánál a „tekerős” fagylaltot – és még külföldről is visszajárnak hozzá a törzsvendégek, olyanok is, akiket még a szüleik vittek hozzá fagyizni gyerekkorukban. Valószínűleg Erzsi néni az ország legidősebb fagyiárusa, de a környékbeliek talán inkább úgy tekintenek rá, hogy ő mindenki nagymamája.

Szundi, Morgó és a Cselszövő – avagy minden csoportban van egy futóbolond (De mi van, ha én vagyok az?)

WMN Life – 2024.06.20. – INK

Ha az ember új közösségbe megy, hamar átlátja, melyik csapattagnak mi a szerepköre. Ki a notórius késő és ki a halogató, ki a buzgómócsing, a mindig tevékenykedő, ki a védelmező tyúkanyó, és ki az, aki állandóan gerjeszti a feszültséget. Vajon eredendően hozunk egy karaktert, vagy az adott közösség tesz minket valamilyenné?

Magyar gyerekek, akik sosem látták Magyarországot: valamikor én is egy voltam a több százezer közül

WMN Life – 2024.06.19. – BSz

A közösség, amelyben éltem, olyannyira erősen hitte, hogy magyar, hogy nekem sem volt más választásom, mint velük együtt hinni: még az istenünk is magyarul beszél. Ezért anélkül, hogy valaha is jártam volna Magyarországon, magyarul imádkoztam, énekeltem, szavaltam, olvastam, számoltam, gondolkodtam és éreztem. Csirkepaprikást ettem nokedlivel, gulyást, rakott pityókát (burgonyát), babgulyást, pörköltet, töltött paprikát és madártejet.

< 1 2 3 4 5 6 7 >