WMN Life
WMN Life

A rendszer átalakítja a lelkünket, és ebben a pszichológiának is szerepe van

WMN Life – 2022.12.05. – MD

A kritikai pszichológia nem a pszichológusokat kritizálja, még kevésbé a klienseket. A pszichológiáról mint gépezetről beszél, amely – bármennyire is nagy segítség az egyénnek –, részben pont az őt megnyomorító rendszert betonozza be. Interjú Csányi Gergely szociológussal.

Ne fordítsd el a fejed!

WMN Life – 2022.12.03. – KAA

Advent második vasárnapja közeleg. A másokkal való törődés jegyében szerzőnk arról ír, mekkora kincs olykor egy pillantás.

Az ekcéma több bőrbetegségnél – Ilyen pszichés vetületei vannak

WMN Life – 2022.12.03. – MD

Az atópiás dermatitisz, a pikkelysömör, az akne bizonyos értelemben a gyomorfekély bőrgyógyászati megfelelői. Rendkívül érzékenyek a stresszre, miközben maguk is rengeteg stresszt okozhatnak. Ezt az önrontó kört segíthet megtörni a lélektan fiatal területe, a pszichodermatológia.

Így folyik ki a kezemből a hétvége

WMN Life – 2022.12.02. – TF

A képeslapos hétvégi idill és a valóság néha nagyon távol állnak egymástól. De akkora baj ez?

„Manipulállak, mert szórakoztat” – Egyre többet tudunk a pszichopata nőkről

WMN Life – 2022.12.01. – MD

A pszichopátia tüneteit kezdetben férfi fogvatartottak körében kutatták, így előfordulhat, hogy a pszichopata nők nincsenek sokkal kevesebben, mint a férfiak, csak olyan tüneteik vannak, amelyekre eddig kevésbé figyeltünk oda.

Itthon is kipróbálták: van, ahol működik a négynapos munkahét

WMN Life – 2022.12.01. – DD

Négy munkanap alatt ugyanannyi feladatot, ugyanannyi pénzért – vajon működőképes lehet hosszú távon ez a gazdaságban? Egy magyar vállalatóriás kipróbálta. Nekik bejött. Nekünk pedig tanulságos.

Kurucz Adrienn: Szerintem lány

WMN Life – 2022.11.30. – KAd

„Vártam a lányt bizakodva, remélve, hogy felnövök a feladathoz, mire megérkezik. Nem sejtettem, hogy az úgy van: anyává leginkább tesznek, nem te gyúrod magad azzá. Ahogy a tej is pont annak a kisbabának jó, aki kapja, az anya kovácsa is pont az a gyerek, akit szül vagy aki kerül hozzá.”

Az önbizalom nem egyenlő a nagyképűséggel!

WMN Life – 2022.11.30. – SzAE,

Van, hogy egy interjú csak egy érdekes beszélgetésnek indul, aztán váratlanul felkavaró fordulatot vesz. Anna Eszter beszélgetése pszichológus édesanyjával pont így alakult.

< 1 2 3 4 5 6 7 >