Akkor jöttem rá, hogy öregszem…  

„Hát, amikor buliba menet utolsó pillanatban nem egy doboz óvszert, hanem egy levél savlekötőt dobtam a táskámba, akkor leesett, hogy ez már nem olyan buli lesz, mint húsz éve.” 

„Amikor egy falunapon nem engedett be a biztonsági őr a VIP mobilvécébe, na, akkor azonnal leesett, hogy eljárt fölöttem az idő.”

„Amikor a legkisebbik fiam óvónénije a legnagyobbik fiam volt osztálytársnője lett.”

„Már megeszem a céklát, a mekis srácok jó napottal aláznak, tükörbe nézésnél hangos »huhh« helyett halk »uhh« hagyja el a számat, sűrűn járok patikába, már nem értem a mai fiatalok szlengjét, és biztos van még más is, de a memóriám sem a régi.” 

„Az ellenőr még kéri a jegyet, de a helyet még nem adják át. Nem is tudom, most örüljek?!”

„Amikor az ötödikeseim azt mondták: »Rita néni, te fiatalon nagyon szép lehettél!«”

„Egyetemen dolgozom. Amikor beiratkoztak az elsősök, akik akkor születtek, amikor én érettségiztem, nagyon öregnek éreztem magam…”

„A mostani nyaraláson üldögéltem a parton, és megláttam egy jó pasit kifelé jönni a vízből. Aztán rájöttem, hogy ő a férjem.”

„Amikor a mosott ruhákat pakolom a szekrénybe, sokszor komoly gondot okoz eldönteni, hogy melyik póló a fiamé, és a melyik az apjáé.” 

„A kisebbik fiam kérdezett egyszer olyat is, hogy amikor én születtem, éltek-e még dínók a földön?”

 „Emlékszem a hétfői adásszünetekre.”

„Amikor az oviban egy másik anyuka csókolomot köszönt.”

„Én akkor jöttem rá, hogy kinőttem a hamvas korból, amikor a jó kis zenés film esős jelenetét látva az jutott eszembe, mennyire meg fognak fázni szegények.” 

„Amikor kollégákkal iszogatós estén a délután hatkor felbontott ropiról az első gondolatom, hogy »vacsora előtt nasit?«, majd rájövök, hogy nincsenek ott a gyerekeim.” 

„A gyerekem amatőr színielőadása első jelentében, a színpadon összetörtek egy tükröt, és én azon izgultam, nehogy valamelyik belelépjen vagy belenyúljon a cserepekbe.” 

„Amikor néztem az olimpiát, és rájöttem, hogy szinte minden sportoló fiatalabb nálam. Ez akkor (harminc körül) kicsit szíven ütött. Meg a tény, hogy már nem lehet »bármi« belőlem.”

„Minden új arcnál elönt az »én ezt az illetőt már ismerem valahonnan« érzés, majd rájövök, hogy csak nagyon hasonlít egy ismerősre.”

„Ha most éjszakázom – értsd: barátnőkkel a teraszon megiszom két alkoholmentes citromos sört, és elszívok három cigit –, úgy érzem magam, mint tizenöt éve, ha megittam hat-nyolc felest, elszívtam egy doboz cigit, és három különböző szórakozóhelyen végigtáncoltam az éjszakát tizenkét centis tűsarkakon. Régen szivacs volt a becenevem, most egy aperolt is két napig tart kiheverni.”

„Huszonévesként három napig ittunk, egy napig szarul voltunk utána. Most meg egy este iszunk, és három napig vagyunk szarul.”

„Amikor a régi általános iskolai tanítványaimnak gyerekeik lettek… Ráadásul nem sokkal később szültek, mint én, szóval majdnem egyidős gyerekeink vannak.” 

„Nem kell megnéznem az időjárásjelentést, anélkül is tudom, mikor lesz eső vagy hó. Előtte kábé két napig fájnak a csontjaim.”

„Amikor strandon a húsz év körüli úszómester csajszi ránk szólt, hogy »ne tessék felkísérni a gyereket a lépcsőn, mert még el tetszik esni«… harminckettő vagyok.”

„Amióta nincs lumbágóm, és az unokámat a gyerekemnek nézik, azóta fiatalodtam.”

„Amikor a harmincéves érettségitalálkozón körülnéztem, hogy mindenki hogy öregszik, és rádöbbentem, hogy nem csak ők…”

 „Amikor régi sztorikat meséltem, és kimondtam, hogy az idős néni, majd ráeszméltem, hogy a francba, én is kábé annyi idős vagyok.”

„Tegnap láttam egy MP3 lejátszó régi hirdetését valahol, és előtört az érzés, hogy én erre mennyire vágytam. És hogy ez már hány éve volt?! BUMM.” 

„Én soha nem gondoltam, hogy valaha az életben hűtőtáskát viszek majd a strandra. Hűtőtáskát!!!”

„Messengeren rendeltem tortát. Szám alakút, huszonötöst. Amikor átvettem, megjegyezte a hölgy, hogy nagyon fiatalos vagyok ahhoz képest, hogy már ilyen nagy a gyerekem. Az érettségi találkozónkra rendeltem…”

„Amikor ma realizáltam, hogy egy bimbó a rózsavirágomon nagyobb élvezettel tölt el, mint egy üveg meglepetés bor.”

„Először csak a buszsofőrök kezdtek egyre fiatalabbak lenni nálam, aztán már a fogorvosom és a nőgyógyászom is, és egyik sem volt rezidens már.”

„Anyukámat, aki akkoriban ötven körül járt, megkérdezte egy kolléganője, hogy »milyen érzés volt, amikor elsüllyedt a Titanic?« Azt hitte, viccel, de nem, teljesen komolyan kérdezte.”

„Bementem szülni a kórházba, és mintha valami egyetemista jelmezbuliba érkeztem volna: mindenki huszonéves volt! Én harmincnégy. Egy kiscsaj jött, hogy megvizsgálja a babát, ő volt a gyerekorvos.”

„»Tanár néni, korában is volt Facebook?«… Nem tudtam, sírjak vagy nevessek.”

„Nálam minden »nénizésre« jön egy dohányboltos, aki elkéri a személyimet. Így maradok kortalan.”

„Szerintem szuper ötvenévesnek lenni. Az a legnagyobb gáz, hogy huszonévesekkel járok bulizni, mert az idősebbeknek nincs már energiájuk.”

„Amikor a főnökeid már fiatalabbak nálad. Meg a híres emberek jó része is.”

„Azok a hírességek, akikbe régen szerelmesek voltunk, hogy megvénültek!”

„Amikor azt mondom, »tudod, múltkor«, és amikor kiszámolom, kiderül, hogy húsz éve volt.”

„Amikor az egyik gimis osztályomban nem tudták, ki az a Tina Turner…”